Nokia Batmaya Başladı
-
Jubei bunu yazdı:
-----------------------------bunu bilir bunu söylerim Nokia MeeGo,ya desteği kesmeyecekti (Gerçi tam olarak kestimi yoksa kesmedimi onuda tam anlayamadık ?)
Ayrıca MeeGo o kadar güzel bir işletim sistemiki öyle android gibi çift çekirdek 1,4ghz işlemci gücü-yüksek ram accaip bi ekran kartı falan istemiyor.
Ben hala Nokia N9 MeeGo ve Nokia Windows Mobile ikilisinin iyi iş yaptığını düşünüyorum.
Ve şu anda kafamdaki telefon olarak ilk sırada Nokia N9 var.
-----------------------------meego bitti artık , tizen var intel ve samsung geliştiriyor. samsung un elinde işletim sistemi olmasına ragmen bir 2. yi geliştiriyor ayrıca tizen android uygulamalarını da destekliyor ve düşük ram düşük işlemciye ihtiyaç duruyor (çekirdekten çalıştıgı için)
nokia alırsan ürün desteği bulamazsın. meego istiyorsan biraz daha bekle ve sürekli güncelleme alacak bir tizen telefon al.
Nokia nın temelde batmasının çok basit bir sebebi var , iOS yüzünden yani symbian dan daha akıllı telefonlar yüzünden battı. Symbian onun tekelindeyken diger üreticiler ancak konuşulup mesaj atılabilen telefonlar üretebiliyordu symbian ise akıllı bir telefondu (ozaman için) iOs üstüne Android de gelince üstüne üstlük Samsung gibi Google gibi firmalar tüm paralarını güçlerini buraya yatırınca nokia alacak adam kalmadı. Eskiden bir motorola bir samsung telefon sadece konuşmak için kullanılırdı , şimdi aynısı nokia için geçerli.
Ayrıca Nokia Android e geçemezdi , nokia düşük donanım ile yüksek fiyat birleşimi satış yapan bir firma aynı iphone gibi , ama elinde iOs gibi bir işletim sistemi olmayınca ne yapacaktı ? ya adam gibi MeeGo yu geliştirmeye devam edecek ve kendine özel bir kullanıcı kitlesine ulaşacaktı yada şimdi yaptıgı gibi farklı bir işletim sistemi ,WinMobile a yönelecekti.
Size soruyorum Nokia Android telefon yapsa alırmıydınız ? Özellikleri en yakın rakibinin yarısı daha düşük , fiyatı ondan daha yüksek?
-
Bir zamanlar yaptığı şey, birine blutut koyup diğerine kızılötesi koymaktı.
Böylece çeşidim var diye geziniyordu.
@
Jubei Alırdım -
iqsuz bunu yazdı:
-----------------------------DrKill bunu yazdı:
-----------------------------Nokia yı bitiren şey kendisini hala tekel gibi görmesi. Millet amoled plus ekranlar koyar. 1.2 GHZ 4 Çekirdek işlemciler koyar, ekranına 720 p çözünürlük koyar. Nokia hala 320 px ekran, symbian, basmatik ekranlar koyarak ilerlemeye çalışıyor. Normal olarak teknolojiye adapte olmuyorlar. ("Teknolojiyi hala kendilerinin ürettiklerini" düşündüklerini) varsayıyorum. Ama öyle değil artık.
Akıllı telefon olayın nokia böyle giderse öleceği kesindir! Hala kameraya megapixel koymakla telefon satacağını sanıyor. Megapixel savaşları bitti anam.
-----------------------------
taşağına kurban
adam özetlemiş durumu
-----------------------------
-
nokia nın iflas edeceğini sanmam ama küçülmeleri bi önlemdir tabikide.N9 tarzı telefonlara devam etsin nokia
-
batmaz. kral olmaz prens olur ama batmaz. nokianın batması için norweçin dünya üzerinden silinmesi gerekir.
-
meselenin özü şudur,
vakti zamanında samsung nokia'nın yazılımını ister ama nokia vermez. daha sonra samsung androidle birlikte zirve yapar.
androide geçmeye çalışan nokia ya da kullandırtmaz nokia da batışa geçer..
-
nokia dünya markası olmayı benim gözümde başaramamış bir üründür bir mercedes yada bmw dünya markasıdır nokia dünyanın heryerinde olmasına ragmen dünya markası degildir.
-
nokianın işlewsiz telefonları babam gibi kullanmaya alışan insanlar tarafından kullanılıyo hala ,) ben 7 yıl önce bıraktım nokia kullanmayı ailede kullanan annem we babam kaldı..Değişime ayak uydurmak istemeyip özgün mü kalmak istedi bilmiyorum lakin zamanında ciddi anlamda neredeyse herkes nokiacıydı bu gidişatında batmak yerine farklı yollar deneyecektir illaki
-
nokia artık hantal kaldı teknolojisini çok daha hızlı ilerletmeli ki ayakta dursun..
birde şu simbianı bırakmalı artık çok ağır bir işletim sistemi yıllarca kullandım v6.x v9.x ama bıktırdı sonunda -
simbianı bırakmasında ne yaparsa yapsın