Nokia Lumia 1020 Tanıtıldı
-
Citizen bunu yazdı
Bu telefonla aynı kameraya sahip Nokia 808 ile çekilmiş bir fotoğraf ;
Ayrıca bu telefondada sensörün ağırlık sorunu var sanırım.Mesala 808'de telefonu elde tutarken telefon arkadaki kameranın ağırlığından baş aşağı kayıyordu elde.
Son olarak fotoğraf çekmeyi bilmeyen birisinin eline Canon'un en canavar aletinide verseniz gider kendini banyo dolabının aynasından çeker.
nokia 808 in kamerası ile birebir aynı değil.
808 de kullanılan sensörün geliştirilmişi diye lanse edildi tam teknik bilgiye ben de sahip değilim ama aynı olmadıklarını biliyorum.
ve sana tamamen katılıyorum hocam :D bizim okulda bazı tipler vardı elinde 2bin liralık makine ve yine 2bin liralık lens almış ve bu makineyle birbirlerini çekip facebook profil fotosu yapıyolardı ve dediğin gibi sayısız banyo aynası fotosu da vardı :D
-
Samsung'dan Cevap Gecikmez ;
Bu arada Lumia 1020 ile çekilmiş bir gece fotoğrafı ;
http://img547.imageshack.us/img547/8495/dnxf.jpg
-
Citizen bunu yazdı
bu foto orjinal midir ki? oynama felan üstünde var mıdır ? inanmadım nedense :d
-
MaviGozluDev bunu yazdıCitizen bunu yazdı
orjinal hocam.
nokia lumia 920 kullanıyorum ve gece fotoğraflarını görenler asla ilk bakışta inanamıyor :)
ilk mesajımda belirttiğim siteye girip çekilmiş örnek fotoğrafları incele. bu fotoğraf da o örnek fotolardan biri.
-
Quetzalcoatl bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıCitizen bunu yazdı
orjinal hocam.
nokia lumia 920 kullanıyorum ve gece fotoğraflarını görenler asla ilk bakışta inanamıyor :)
ilk mesajımda belirttiğim siteye girip çekilmiş örnek fotoğrafları incele. bu fotoğraf da o örnek fotolardan biri.
nokia nın önceki telefonlarından birinin kamera tanıtımında ( titremeyi öneme sistemi için olanı) yaptığı falsodan sonra güvenemedim adamlara haliyle :)
ama direk kullanıcıdan duyunca bu yorumu işin rengi değişir :D -
abi 920 almayı düşünüyordum, 920 parası biriktirene kadar bu cıkacak piyasaya madem bunu alalım :D
-
2 aya almanyadayım. Alıp inceleme yaparım 1020 yi no worries :D
-
Quetzalcoatl bunu yazdıCitizen bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıCitizen bunu yazdı
41 mp olayına takacak olanlar için yazıyorum.Megapixel fotoğraflar kaliteyi belirlemez.Kaliteyi asıl belirleyen şey kamera merceğidir.Şimdi gelelim Purewiew teknolojisine.Bu teknoloji ile çekilmiş fotoğraflarda yüksek derecede zoom yapabilirsiniz.Hatta Nokia 808 ile çekilmiş bir fotoğrafta adam karşıki dağdaki adamın yüzünü net bir şekilde görünecek kadar zoom yapmıştı bir incelemede.
Şahsi Düşüncem ; 2.000 lira buna vermek yerine gider iPhone 5 alırım.Fotoğraf hastalığı olanlar gidip Canon, Nikon alsın.Her marka kendi alanında iyidir.
abi 2 gündür apır apır derslere giriyorum hiç benle alakası olmayan.. dersleride dinlemiyorum haliyle, sadece konferans salonunda slaytları çekmek gibi abzürd foto ihtiyacı olabiliyo.. evden canon u götürüp koca aleti orda çıkaramam sonuçta, 4s le de çekiyorum çok okunaklı olmuyo, aynı şekilde note2 ile çekiyo bi arkadaşta, o daha da kötü çıkıyo... şahsen sırf bu tarz şeyler için alırım bu aleti.. mp etkilemez kullanılan lens olayını bizde biliyoruzda bu cebimizdeki teleofnlar o çalılıktaki kelebeği göstermiyo :) banada o lazım :D :D ayrıca gezmeyi çok seven biri olaraktan , o alandada çok işimi görebilir.. telefonla pek güzel çıkmayıpta makinayla çekmek zorunda kaldığımız yerlerde komple tek aletle idare edilebilir - şayet dedikleri gibi kaliteliyse...-
edit : ha bu kadar konuşuyorum da alacak mıyım bu aleti? hayır :D 1000 liraya satarlarsa alırım, 1800 den aşağıda satmayacaklarına göre, aynen devam:DHocam kamera senin için önemliyse 200 liraya piyasada tonla Nikon, Canon, Casio, Sony vs ince kasa dijital fotoğraf makinaları var.Al onlardan birini iş görür.
200 liralık canon sony lerle bir tutma hocam bu cihazın kamerasını.
dslr kalitesinde prof. fotoğraflar çekebilme imkanın var ve bu cep telefonunda.
stok lensli canon yada nikonlarla rahat kapışır. hatta gece çekimlerinde stok lensli canon ve nikon dslr makineleri rahatlıkla yer bitirir :)
zoom olayında zaten rakibi yok. anca dslr makineye telephoto lens takacaksın ki rakip olasın :)
bunları hangi lensle hangi sensorle hangi diyafram aralığıyla yapıyor bu telefon :D
ahahaha:D
baristbt tarafından 13/Tem/13 21:15 tarihinde düzenlenmiştir -
elime alıp gece sokağa çıkıp deneme yapmadan, "dslr ın eline verir" tezine zaten hayatta inanmam :D :D
@deja-vu hocam geri de gelicen mi bizede getirirsin :D -
BarisYigit bunu yazdıQuetzalcoatl bunu yazdıCitizen bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıCitizen bunu yazdı
41 mp olayına takacak olanlar için yazıyorum.Megapixel fotoğraflar kaliteyi belirlemez.Kaliteyi asıl belirleyen şey kamera merceğidir.Şimdi gelelim Purewiew teknolojisine.Bu teknoloji ile çekilmiş fotoğraflarda yüksek derecede zoom yapabilirsiniz.Hatta Nokia 808 ile çekilmiş bir fotoğrafta adam karşıki dağdaki adamın yüzünü net bir şekilde görünecek kadar zoom yapmıştı bir incelemede.
Şahsi Düşüncem ; 2.000 lira buna vermek yerine gider iPhone 5 alırım.Fotoğraf hastalığı olanlar gidip Canon, Nikon alsın.Her marka kendi alanında iyidir.
abi 2 gündür apır apır derslere giriyorum hiç benle alakası olmayan.. dersleride dinlemiyorum haliyle, sadece konferans salonunda slaytları çekmek gibi abzürd foto ihtiyacı olabiliyo.. evden canon u götürüp koca aleti orda çıkaramam sonuçta, 4s le de çekiyorum çok okunaklı olmuyo, aynı şekilde note2 ile çekiyo bi arkadaşta, o daha da kötü çıkıyo... şahsen sırf bu tarz şeyler için alırım bu aleti.. mp etkilemez kullanılan lens olayını bizde biliyoruzda bu cebimizdeki teleofnlar o çalılıktaki kelebeği göstermiyo :) banada o lazım :D :D ayrıca gezmeyi çok seven biri olaraktan , o alandada çok işimi görebilir.. telefonla pek güzel çıkmayıpta makinayla çekmek zorunda kaldığımız yerlerde komple tek aletle idare edilebilir - şayet dedikleri gibi kaliteliyse...-
edit : ha bu kadar konuşuyorum da alacak mıyım bu aleti? hayır :D 1000 liraya satarlarsa alırım, 1800 den aşağıda satmayacaklarına göre, aynen devam:DHocam kamera senin için önemliyse 200 liraya piyasada tonla Nikon, Canon, Casio, Sony vs ince kasa dijital fotoğraf makinaları var.Al onlardan birini iş görür.
200 liralık canon sony lerle bir tutma hocam bu cihazın kamerasını.
dslr kalitesinde prof. fotoğraflar çekebilme imkanın var ve bu cep telefonunda.
stok lensli canon yada nikonlarla rahat kapışır. hatta gece çekimlerinde stok lensli canon ve nikon dslr makineleri rahatlıkla yer bitirir :)
zoom olayında zaten rakibi yok. anca dslr makineye telephoto lens takacaksın ki rakip olasın :)
bunları hangi lensle hangi sensorle hangi diyafram aralığıyla yapıyor bu telefon :D
ahahaha:D
hocam inceleme yapmadan yorum yapmayın lütfen.
lumia 920 deki sensör olayı gece çekimlerinde gerçekten inanılmaz sonuçlar veriyor. stok lensli dslr makinelerin asla yakalayamayacağı ışığı yakalıyor. fakat 8.7 mp olduğu için gece çekimlerinde piksel yoğunlu haliyle fazla olmuyor. fakat gündüz çekimleri daha berraktır.
lumia 1020 de 41 mp sensör var ve bu yüzden gece çekimlerinde piksel yoğunluğu da fazla olacak ve berrak fotoğraflar çekebileceksin.
diyafram, iso, shutter hızı, focus gibi ayarları telefon üzerinden rahatça yapabiliyorsun bu arada.
stok lensli canon 600d ile nokia lumia 920 yi az ışıklı ortamlarda yada gece çekimlerinde defalarca test ettik. lumia 920 de flaş dahi kullanmadan süper fotoğraflar çekebiliyorsun. canon 600d ile ise ancak flaş açmak zorundasın ve flaşla çektiğin zaman da sadece önündeki nesneyi aşırı aydınlık çekiyor gerisi karanlık. az ışıklı ortamlarda istediğin kadar diyafram kıs yada iso aç stok lensli dslr asla lumia 920 ile kıyaslanamaz.
işte o yüzden lumia 1020 nin neler yapabileceğine aklım almıyor şuan.