Norveç‘Te Üşüyen Çocuğa İnsanların Verdiği Tepki - Sosyal Deney - Türkçe Altyazılı
-
NigraSilva bunu yazdıVBDream bunu yazdı
esmer bir adam mı, aynısı bana oldu öldürecektim adam, ayaklarıma sarılıyor ayakkabımı öpüyor. Bana senin cümlelerin aynısı + kızım hasta ilaç parası falan birşeyler dedi, ayakkabıları da güzel boyadı ama verdim bir 10 lira 2 senedir boyanmayan ayakkabı parlayınca tavladı beni.
Baya kişi yapıyor hacım o taktiği, bana da Antalya'da yapmışlardı. Bir de ufaktım tömer'e gidiyordum oraya kadar takip etmişlerdi karaktersizler. Telefonun çalıyor diyip telefona bakmanı sağlıyorlar bir de, güzelse takılıyorlar peşine herhalde.
Slothere'nin anlattığı da geldi başıma, zaten taksim+kadıköy çok takılan adam bozuk saklayamıyor, hele ben taksimden kadıköye geçerken bozukları karaköyden başlıyorum millete bırakmaya.
-
VBDream bunu yazdıNigraSilva bunu yazdıVBDream bunu yazdı
esmer bir adam mı, aynısı bana oldu öldürecektim adam, ayaklarıma sarılıyor ayakkabımı öpüyor. Bana senin cümlelerin aynısı + kızım hasta ilaç parası falan birşeyler dedi, ayakkabıları da güzel boyadı ama verdim bir 10 lira 2 senedir boyanmayan ayakkabı parlayınca tavladı beni.
Baya kişi yapıyor hacım o taktiği, bana da Antalya'da yapmışlardı. Bir de ufaktım tömer'e gidiyordum oraya kadar takip etmişlerdi karaktersizler. Telefonun çalıyor diyip telefona bakmanı sağlıyorlar bir de, güzelse takılıyorlar peşine herhalde.
Slothere'nin anlattığı da geldi başıma, zaten taksim+kadıköy çok takılan adam bozuk saklayamıyor, hele ben taksimden kadıköye geçerken bozukları karaköyden başlıyorum millete bırakmaya.
Şunu da anlatayım o zaman. :D
NigraSilva tarafından 20/Şub/14 12:14 tarihinde düzenlenmiştir
Lise birdeydim okulun son günüydü, yine yıllar önceki hikaye. Sahil tarafından yürüye yürüye eve gidiyoruz arkadaşla. İki çakal oturmuş tek tük geçen turistleri kesiyor. Biz gafil avlanıp bunların önünden geçtik tabii, durmadılar direkt bir laf söylediler, boş bulunup döndük. Efendi insanız o zamanlar, bu insanlıktan nasibini almamış kanı bozukları hiç görmemişiz daha. Yürümeye devam ettik, arkadan dur diye bağırıyor. Biz durmadık, bu herif "maho" mu "memo" mu öyle bir isimi haykırdı, karşıdan koşarak bir eleman geldi bir tekme bana, yerimde bir tur döndüm amk. Herifler rahat 23-25 biz 16 yaşında falanız o zamanlar. Servis parası vardı cebimde vermeyi unutmuştum, adam da ikinci dönem verirsin demişti çıkışta almaya gelmemişti son gün diye. Neyse bunlar bir çevirdi etrafımızı, cepleri kontrol ediyorlar sokak ortasında bir bok da diyemiyoruz takacak bıçağı arkadan.
Neyse ki bir amca geçerken farkedip tutup çıkardı bizi olaydan. Amcaya da "kız arkadaşıma sarkmışlar" dedi göt herifler. Gebermişlerdir umarım bir köşede. :D -
en azından istanbul'da insanlara güvenmek çok zor. çocuklar dolandırıcılık işinde kullanılıyor bür sürü soysuz tarafından.
-
1. norveç çok gelişmiş bir ülke benzin fiyatı TR den sonra en yüksek avrupa ülkesidir aynı zamanda kişi başına düşen milli gelir bakımındanda baya hayvanimsidir. kendileri. o değlide sonrasını göstermiyor nereye kadar çocuk durdu orda adam montu verip otobüs gelince gerimi alıyor yoksa kamera şakasımı diolla. o sondaki adamda baya sağlammış amk t shirtle gezio :|
2. TR de kimsede güven diye bişi kalmadı. konu Dışı = kimse yokmu bile milletten para söğüşleyip afriakada şuraya yardım die götürmüyormuş lan hiç bişi. araştırmadım ama bunuda araştıraycam.
-
Prometheus bunu yazdıNmC bunu yazdı
Altyazıyı yapan arkadaş hepsini çevirseymiş keşke. Sonunda Suriyeli çocuklar donuyor yazıp SMS numarasını vermişler..
belli ki norveççesi yok, ingilizceden çevirmiş. ama eminim ekler kısa zamanda.
ahuauhauh abi, norveççe kas o zaman :D
-
Çoğu kişi türkiyede yardım edilmeyeceğini yazmış nerde yaşıyorsunuz siz ya?
-
Bu tarz durumlari hic görüdünüzmü ki bizde olsa kimse yardim etmez diyorsunuz, hem bu videoda sadece yardim edenler gösterilmis digerleri gösterilmemiste olabilir pekala.
-
futurist bunu yazdı
kimse takmayacak diyerek izledim
bayağda herkes yardım etmiş işte.
bizde kimse montunu çıkarmaz ama telefon açar dükkana götürür polis çağırır o kadar
-
çeviri için eline sağlık hacı güzel çevirmişsin reklamı da basmışsın :)
düşündürücü bi video lakin malesef ki her çocuk bir tutulmuyor bu çocuğun yüzünü kıyafetlerini biraz kirli gösterip herhangi bir köşe başına koysalar kaç kişi yardım ederdi acaba...
-
bana göre reklam kokan hareketler bunlar, ki sonuçta adamlar istedikleri reklamı yaptı, yoksa norveçde açlıkdan ölen adam görülmemiş daha.. bide olayı türkiye ile kıyaslamakdan vazgeçin bizim meleket onlar gibi sadece avrupa kültürü benimsemiş tek tip beyaz ırkdan oluşmuyor 100 ce meziyetten insan var doğal olarakda herbirinin bu durumda vereceği tepki farklı olur en basitinden senin köyündeki yaşlı deden ile 50 katlı gökdelenin tepesindeki adamın tepkisi aynı olmamsını bekleme yada kafasında bin bir tane cinlikle gezinen istanbul piçi ile memur kesim olan ankara bebesinin durumu gibi ama bu iş tamamen REKLAM! bunu bilir bunu söylerim..
EdepsizPenguen tarafından 20/Şub/14 17:29 tarihinde düzenlenmiştir