Notebook İncelemleri Sizinde Yorum Ve Önerileriniz !!
-
Bu konu hakkında soylemek istiyorum ki forumda cok fazla konu acılıyor.Bu tarz konuların tek başlık altında toplanması ve yeni konu acılmadan once incelenecek bir konu olması...
(tabii once arama yapıp daha sonra konu açanlar için...)
(belkide buradaki bir notebook'u alacak adam belli mi olur yeni konu açmıcak... )
Amaç Ürün Hakkında ;
- Tahribat ne dusunuyor
- Tavsiyesi ne olur
- Performans hakkında neler soylenebilir
- Özelliklere göre fiyatı nasıl
- Göze batan özellikleri ve dez avantajıları
- vs. vs.
Tavsiye isteyen arkadaşlar alacakları ürün için;
- Fiyat aralığı
- Notebook genel olarak ne amaçla kullanmak istedikleri
- Tahmini kullancakları program vs oyunları belirtmeleri
- Belirlediği bir ürün hakkında bilgi almak istiyorsa
Not : Zamanla konu eskimiş yeni konu açayım dusuncesine kapılmayalım yazın cevap alırsınız.Yazmak için notebook almanıza gerek yok begendiginiz bir ürünü paylaşıp yorumları inceleyebilirsiniz amaçlardan biride bu olsun
-
Ürün http://shop.lenovo.com/us/laptops/ideapad/y-series/y470 749$ olan sagdan soldan 3uncu ortadaki :))
-
yararlı bi konu. up
-
Sony F13Z1E/B i7-740QM 8GB 500GB 16.4''''

http://www.exa.com.tr/sony/tasinabilir_bilgisayarlar/sony_f13z1eb-323-12536.html
Genel Özellikler :
Kişisel HD Stüdyom
Quad Core işlemci, Blu-ray Disc™ Yazıcı ve Full HD VAIO Premium Ekran ile yaratıcı HD düzenleme olanağı-
HD+ VAIO Ekran eğlencenize renk katıyor
-
SuperSpeed USB3.0 ile verilerinizi 5 kat daha hızlı aktarın (2.5 Gbps'ye kadar mantıksal aktarım hızı)
-
Motion Reality HD ile hareket halindeyken süper akıcı HD
-
Dolby® Home Theater v3 ile müzik ve videoların keyfini sinema tarzı surround sesle çıkarın
Teknik Özellikler :
MarkaSony VaioModeli7-740QM 8GB 500GB 16.4" GT425 1GB BTH, BLU-RAY COMBO, USB 3.0 W7HPÜrün KoduVPC-F13Z1E/Bİşlemci MarkasıIntel®İşlemci TipiCore™ i7-740QM İşlemciİşlemci Hızı1,73 GHz, Turbo Boost ile 2,93 GHz e kadarİşlemci CacheL3 Ön Bellek ( 6 MB)İşlemci FSB (Veri Yolu)-Ekran Boyutu16,4 inç ( 41,6 cm )Ekran TipiFull HD VAIO EkranEkran Çözünürlüğü1920 x 1080Ekran KartıNVIDIA®Ekran Kartı Hafızası1 GB Paylaşımsız, Yaklaşık 4095 MB* Toplam Grafik BelleğiGrafik İşlemcisiGeForce® GT 425M GPUHDMIVarSistem Belleği8 GBBellek TipiPC3-10600 (DDR3 1333 MHz)Max Bellek8 GBDisk Kapasitesi500 GBDisk Hızı7200 rpmDisk ArabirimiSerial ATAOptik SürücüDVD SuperMulti ile Blu-ray Disc™ SürücüModemYokEthernet10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-TWirelessIEEE 802.11a/b/g/nBluetoothBluetooth standart Sürüm 2.1+EDRFireWireS400 i.Link 4-pin (IEEE1394)E-Sata1x e-SATA/USB bağlantı noktasıSeri PortYokUsb Portu"SuperSpeed USB (USB 3.0) x2 - 2.5 Gbit/sn'ye kadar aktarım hızı"
Yüksek Hızlı USB (USB 2.0) x1Express Kart34 mm x1 Express CardVideo Portu15 pinli VGA video konnektörüKlavyeNumerik TR QHoparlörDahili Stereo HoparlörlerKart OkuyucuMemory Stick Duo™ x1, SD bellek kartı x1Kamera0,3 Megapiksel MOTION EYE® Dahili KameraParmak İzi OkuyucuYokYüz Tanıma-TouchpadTouchpad (Hareket Komutu destekli)Uzaktan KumandaYok3GYokDiğer ÖzelliklerÖzel Düğmeler : Ekran Kapatma, VAIO, Assist, S1, AV düğmeleri
Otomatik Aydınlık Kontrolü, Kensigton Kilidiİşletim Sistemi (Yazılım)Windows® 7 Home Premium (64 bit)Paket İçeriğiNotebook,Adaptör,Pil,ÇantaYokBoyutDerinlik, Ana Birim (263mm),Yükseklik, Ana Birim (31mm),Genişlik, Ana Birim (387,2mm)Pil TeknolojisiVGP-BPS21A Lityum-İyon, Güç: 54 Wh (10,8 V / 5000 mAh)Pil Ömrü2,5 saat
Gerçek pil ömrü, özel donanım ve yazılım yapılandırmalarınıza bağlı olarak değişiklik gösterir. Ölçüt: MobileMark 2007Ağırlık3.1 kgGaranti Süresi24 Ay -
-
Konu sürekli güncel tutulursa yararlı olabilir. (2 gün önce bende açmıştım çünkü böyle bir konu) Site işlerinden falan anlamam ama notebook ve netbook incelemeleri yapıp detaylı bilgi veren bir site kurulsa işe yarar gibi geliyor bana.
Madem konu açılmış bende yazayım. Dün Packard Bell EasyNote TM85 modelini aldım. Almayı düşünen arkadaşlar için özelliklerini ve görüşümü dile getireyim becerebildiğim kadarıyla
Intel Core i5 480 2,67 ghz işlemci tb ile 3,2'ye falan çıkıyor herhalde, GeForce GT 420M 1 gb ekran, 3 gb ram, 320 gb hard disk webcam, kart okuyucu vs.
Resimde bilgisayarı puanlandıran bir program paylaşmıştı arkadaşlardan biri ondan aldığım sonuçtur. Şimdilik bir sorun yok gibi düşünen arkadaşlara önerebilirim.

-
Akşam saati olması nedeniyle konuyu yukarıya tasıyalım up
-
CASPER CORE İ7 740QM -1.73GHZ-6GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-1024MB GT335M-1.3CAM-BT-W7PRE
fiyatı: 1500 TL dün aldım. 64 bit. bu 4. laptopum.

Özellikler
İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7 İşlemci Hızı 1.73GHz Turbo İle 2.93GHz İşlemci Numarası 740QM İşlemci Ön Bellek 6 MB Hafıza (RAM) Kapasitesi 6 GB Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Hafıza Bus Hızı 1066 MHz Sabit Disk Kapasitesi 640 GB HD Dönüş Hızı 5400 Rpm İşlemci Markası INTEL Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb VGA Chipset Markası NVIDIA VGA Chipset Modeli GT335 Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED Monitör Tipi WXGA Maksimum Çözünürlük 1366 x 768 Optik Sürücü DVD±RW Dual Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr Ağırlık 2.8 KG Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza -
-
Coiner bunu yazdı:
-----------------------------
cracker hocam merak ettim hep bu senin casper'ın ram'i kaç mhz ?
-----------------------------yukarda yaziyor özellikler i7 işlemci, 64 bit, 6mb cash bellek, 6gb ram,1gb ekran kartı var. 1500 lira vatan bilgisayarda kampanyada.dışardan aliyim desen 2000 lira falan değeri. hız ve performans istiyosan bu fiyata bundan iyisi yok.
Hafıza Bus Hızı 1066 MHz
mesela yukarda biri paylamış http://www.exa.com.tr/sony/tasinabilir_bilgisayarlar/sony_f13z1eb-323-12536.html
bu bilgisayar 3000 Tl. Benimkiyle gücü hemen hemen aynı. aradaki fark onun sadece malzemesi kaliteli ..
-
Artik kesin eminki tbt'de konu açarken once bir arama yapım belki vardır gibi dusunceler kesinlikle yok
Konuyu actıkdan sonra eger yanlış hatırlamıyorsam bu tarzda 2 - 3 konu acıldı
Konu acan işim gorulsunde ne olursa olsun varmıs yokmus banane diyor neyse biz işimize bakalım konuya destek devam
-
konuya nasıl destek olabilirim blmiorum ama sunu söylemeliyim ki.
1. hp den uzak durun onlar bu işi güzel yapabilen bir firma değildir. kendilerini dv serisiyle rezil ettiler
2. asus performansındaki devliini yine gösterdi ama f3 serisinde kendilerini rezil ettiler.
3.lenovo kendini toparlamayı basaran nadir firmalardan biridir garantisi zartu zurtu iyidir destekliorum en sevdigim modeli y550p
4.dell bu cihazlar normalde zor bozulur hani kolay kolay bozulmayan cihaz yaparlar cıkan arızada kesin elektronik bi arızadır bilmiyorum artık nası yapıolarsa baya saglam cihazları var yerinde servis garantisi zart zurt kaliteli bir firmadır severim en sevdiim modeli yok cunku cogu saglam bana arıza cıkartmayan her ürünü seviorum:D5
5.toshiba bu firma önceden yeni cıkartııgı notebook u 1.5 sene test edip ondan sonra piyasaya sunuyordu fakad.gelişen teknoloji onların kalitesini düşürdü adamlar ürün cıkartmazsa geri kalıolar onlarda adam gibi test etmeden cıkartıolar makinaları ekran kartlarında hep arıza oluo aslında saglam ve güzel makinaları var hele ki qosmio dehşet bi seydir fakad bilmiorum artık sıcak bakmıorum.
6. casper . almayın. verdginiz paraya yazık 500 e imal ediolar 1.500 e satıolar anca sizi cüküolar. arıza yaptıgındada tamiri zor.
7. datron casper la aynı seyleri kulanıo saten hec bi farkı yok ikisinnde amk.
8.packard bell ben bu makinaları seviorum yalan yok ama arıza cıkartıolar yeni serilerde bi sıkıntı cıktıgını görmedim duymadım simdiye kadar.
9.türkiyede laptop u kucak bilgisayarı olarak gören bi zihniyet var bu cihazlar kucak bilgisayarı değildir. sert ve düz bir zeminde kullanılmalıdır. yıllık sogutma sistemlerinin bakımı yapılmalıdır. özen gösterilmelidir. sonuc olarak o kadar para veriosunuz da.
10. gercek bilgisayarı mac üretmiştir mac in hemen hemen her ürünü kalite kokar performans kokar hersey kokar yani macbook air al kullan aradaki farkı zaten gözlemlersin ama mac de adam siker steve akıllı adam simdi yalan yok. neyse bu kadar kafasına takılan varsa bu konu altında banada soru sorabilir.