folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Nufus Artmamasına Rağmen Ev Yapımı Ve Satışının Sürekli Artması.

Nufus Artmamasına Rağmen Ev Yapımı Ve Satışının Sürekli Artması.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

guzel bi soru olmus

cevabi kendin vermisssin bende tuik'e baktim 2016 yilinda evlenen insan sayisi 600 bin kisi.

bence bu istatistigi alirken nufus artis hizindan ziyade evlilik rakamlarinin etkisi var

son 5 yilda evlenen kisiler bir karar alip ailelerin yanina tasinsalar 3 milyon ev bos kaliyor velhasili her yil 600 bin yeni konuta ihtiyac var

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Bu konuyu @SanalAjana sormak lazım. emlak işi ile ilgileniyorlar kendileri.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

ben 2018 sonu 19 basi gibi bir emlak krizinin olacagina inaniyorum bu ulkede, krizle gelen adam krizle gider. bence durum bundan ibaret.

uretim yok bir halt yok ekonomi insaat ile olculdugu icin hukumet diyorki yapin haraket olsun ic piyasada ama mutlaka bir doyum noktasi var. biryerde patlayacak.

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek

sebebi evlilikler ve dış yatırımcılar ıraklı bir kadın gelip 2 daire aldı bir sonraki yerdende alacagını söyledi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    Noyan bunu yazdı

Benim bir evim yok, para birikimim de yok, ev almak için muazzam faizli kredi çekmek lazım, A. sikiyim böyle hayatın. Millete bakıyorum binayı yıktır müteahhit'e arsayı ver ev diktir kirayla geçin... Lan millette üçer beşer 10'ar 20'şer ev dükkan vs var.

Hayatta 5-0 gerideyim zaten ne olacak lan böyle. Şu ev sahibi olamayıp kirada olan insanların bir evi olsa bu vampir landlord asalaklarından kurtuluruz. Bunlara çalışıyoruz sürekli Yeter ceddini sikiyim yeter. Zaten aradığım kadını bu yüzden bulamıyorum gece gece neyse bir asabilik geldi..

Aradigin kadini o yuzden bulamiyorsan yanlis yere bakiyorsundur :')

sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Şu devirde (istanbul için konuşuyorum) cebinde 100bin tl birikmişin olmadan krediyle bir eve girebilen insan; ya mantıksız yapıyordur yada sağlam sabit geliri (5000-6000 gibi) vardır. 

Peşin edit-1:   Hadi örneğin esenyurtta çalışıyorsundur ve esenyurttan 1+1 daire alıp evim var diyeceksindir. O zaman bu önermenin dışındasın.

esenyurtta, yeni yapılmış, 4+1 daireler 250bin civarında. pendikte 1 sene önce daha başlanmamış 2+1'e 400bin istiyordu. 200bin de peşin vereceksin. kalan 200bin'e de kendi taksit yapıyormuş 60 ay vadeli. 3.300TL ye geliyor. Acaba haneye o kadar para giriyor mu..

Deprem olsun da şu ev fiyatları dibi görsün yada şu emlak balonu dedikleri şey patlasın istiyorum artık.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Şu devirde (istanbul için konuşuyorum) cebinde 100bin tl birikmişin olmadan krediyle bir eve girebilen insan; ya mantıksız yapıyordur yada sağlam sabit geliri (5000-6000 gibi) vardır. 

Peşin edit-1:   Hadi örneğin esenyurtta çalışıyorsundur ve esenyurttan 1+1 daire alıp evim var diyeceksindir. O zaman bu önermenin dışındasın.

esenyurtta, yeni yapılmış, 4+1 daireler 250bin civarında. pendikte 1 sene önce daha başlanmamış 2+1'e 400bin istiyordu. 200bin de peşin vereceksin. kalan 200bin'e de kendi taksit yapıyormuş 60 ay vadeli. 3.300TL ye geliyor. Acaba haneye o kadar para giriyor mu..

Deprem olsun da şu ev fiyatları dibi görsün yada şu emlak balonu dedikleri şey patlasın istiyorum artık.

1500 e kirada oturmak yerine 2500-3000 tl kredi öde evin olsun

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProSky
    ProSky's avatar
    Erkek
    logas bunu yazdı

sebebi evlilikler ve dış yatırımcılar ıraklı bir kadın gelip 2 daire aldı bir sonraki yerdende alacagını söyledi

hocu kadın evli mi ? değilse ben talibim tanıştırır mısın :)

Üzüldüğümde zevk alanların hepsine mutluluklarım girsin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hiç bir kuş, ikinci evi inşaa etme derdinde değildir. İnsanlığın anasını avradını :) 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

Arsa karşılığında daire veriyorlar.. İnşaat firması olsun veya olmasın emlak dükkanı olan ve inşaat işlerinden anlayan kişiler boş bulduğu arsanın sahibine 1 adet daire (en az 100 metrekare) karşılığı veya 2 apart daire (55-60 metrekare daire olanlardan 2 adet) karşılığı anlaşma yapıyorlar.
    Arsayı satan kişi ile noter olmadan kendi aralarında sözleşme imzalıyorlar. Arsayı alan kişi binanın planını ıvır zıvır reklamını yapıyor. Evi veya apartı alacak müşteri ile de sözleşme imzalıyorlar. %40 peşin ve kalanı 72 ay vadeye kadar elden her ay taksit yapıyorlar. Bu işte senet, banka falan araya girmiyor. Tamamen kendi aralarında anlaşıp taksitleri elden ödüyorlar.

Bankaya ödemeler yapılsa zaten devlet farkedecek bu kadar yüksek miktarda para girişinin kaynağını araştıracak :) Bu yüzden inşaatı yapıp daireyi satan kişiler hiç bankaya bulaşmıyorlar her şeyi elden yapıyorlar.

Mesela; 200 metrekare arsaya 6 katlı 150'er metrekareden ev yapılabilir kalanda bahçe v.s. olur. Veya daire yerine 2-3'er den apart daire yapabiliyor. Dairelerden 1 tanesi veya 2-3 apart daire arsa sahibine veriliyor. İnşaat malzemelerinin (inşaat, tuğla, demir, çimento v.s.) ödemelerine gelince zaten taksitle anlaştığı firmalar ile alışveriş yapıyorlar. Onlarada aylık taksitlerle ödeme yapıyorlar.

Burada sadece %40 peşin aldığı parayla inşaat çilerine ve planı çizen inşaat mühendislerine elden para ödeniyor :)

İnşaatı yapan kişiler firmada olmasına gerek yok, mutfak dolapları satan, su işleriyle, elektrik işiyle uğraşan kişi bile inşaat işleri yapabiliyor yani. Daire başına çok deli para dönüyor. Mesela 160.000 TL sıfır fiyatlı ve peşin olan daireyi, %40 peşin alarak kalanı 72 ay vade ile 230.000-240.000 TL.ye satıyorlar.

Toplam Hit: 3762 Toplam Mesaj: 26
ev konut para güç