Nufus Artmamasına Rağmen Ev Yapımı Ve Satışının Sürekli Artması.
-
guzel bi soru olmus
cevabi kendin vermisssin bende tuik'e baktim 2016 yilinda evlenen insan sayisi 600 bin kisi.
bence bu istatistigi alirken nufus artis hizindan ziyade evlilik rakamlarinin etkisi var
son 5 yilda evlenen kisiler bir karar alip ailelerin yanina tasinsalar 3 milyon ev bos kaliyor velhasili her yil 600 bin yeni konuta ihtiyac var
-
Bu konuyu @SanalAjana sormak lazım. emlak işi ile ilgileniyorlar kendileri.
-
ben 2018 sonu 19 basi gibi bir emlak krizinin olacagina inaniyorum bu ulkede, krizle gelen adam krizle gider. bence durum bundan ibaret.
uretim yok bir halt yok ekonomi insaat ile olculdugu icin hukumet diyorki yapin haraket olsun ic piyasada ama mutlaka bir doyum noktasi var. biryerde patlayacak.
-
sebebi evlilikler ve dış yatırımcılar ıraklı bir kadın gelip 2 daire aldı bir sonraki yerdende alacagını söyledi
-
Noyan bunu yazdı
Benim bir evim yok, para birikimim de yok, ev almak için muazzam faizli kredi çekmek lazım, A. sikiyim böyle hayatın. Millete bakıyorum binayı yıktır müteahhit'e arsayı ver ev diktir kirayla geçin... Lan millette üçer beşer 10'ar 20'şer ev dükkan vs var.
Hayatta 5-0 gerideyim zaten ne olacak lan böyle. Şu ev sahibi olamayıp kirada olan insanların bir evi olsa bu vampir landlord asalaklarından kurtuluruz. Bunlara çalışıyoruz sürekli Yeter ceddini sikiyim yeter. Zaten aradığım kadını bu yüzden bulamıyorum gece gece neyse bir asabilik geldi..
Aradigin kadini o yuzden bulamiyorsan yanlis yere bakiyorsundur :')
-
Şu devirde (istanbul için konuşuyorum) cebinde 100bin tl birikmişin olmadan krediyle bir eve girebilen insan; ya mantıksız iş yapıyordur yada sağlam sabit geliri (5000-6000 gibi) vardır.
Peşin edit-1: Hadi örneğin esenyurtta çalışıyorsundur ve esenyurttan 1+1 daire alıp evim var diyeceksindir. O zaman bu önermenin dışındasın.
esenyurtta, yeni yapılmış, 4+1 daireler 250bin civarında. pendikte 1 sene önce daha başlanmamış 2+1'e 400bin istiyordu. 200bin de peşin vereceksin. kalan 200bin'e de kendi taksit yapıyormuş 60 ay vadeli. 3.300TL ye geliyor. Acaba haneye o kadar para giriyor mu..
Deprem olsun da şu ev fiyatları dibi görsün yada şu emlak balonu dedikleri şey patlasın istiyorum artık.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Şu devirde (istanbul için konuşuyorum) cebinde 100bin tl birikmişin olmadan krediyle bir eve girebilen insan; ya mantıksız iş yapıyordur yada sağlam sabit geliri (5000-6000 gibi) vardır.
Peşin edit-1: Hadi örneğin esenyurtta çalışıyorsundur ve esenyurttan 1+1 daire alıp evim var diyeceksindir. O zaman bu önermenin dışındasın.
esenyurtta, yeni yapılmış, 4+1 daireler 250bin civarında. pendikte 1 sene önce daha başlanmamış 2+1'e 400bin istiyordu. 200bin de peşin vereceksin. kalan 200bin'e de kendi taksit yapıyormuş 60 ay vadeli. 3.300TL ye geliyor. Acaba haneye o kadar para giriyor mu..
Deprem olsun da şu ev fiyatları dibi görsün yada şu emlak balonu dedikleri şey patlasın istiyorum artık.
1500 e kirada oturmak yerine 2500-3000 tl kredi öde evin olsun
-
logas bunu yazdı
sebebi evlilikler ve dış yatırımcılar ıraklı bir kadın gelip 2 daire aldı bir sonraki yerdende alacagını söyledi
hocu kadın evli mi ? değilse ben talibim tanıştırır mısın :)
-
Hiç bir kuş, ikinci evi inşaa etme derdinde değildir. İnsanlığın anasını avradını :)
-
Arsa karşılığında daire veriyorlar.. İnşaat firması olsun veya olmasın emlak dükkanı olan ve inşaat işlerinden anlayan kişiler boş bulduğu arsanın sahibine 1 adet daire (en az 100 metrekare) karşılığı veya 2 apart daire (55-60 metrekare daire olanlardan 2 adet) karşılığı anlaşma yapıyorlar.
Arsayı satan kişi ile noter olmadan kendi aralarında sözleşme imzalıyorlar. Arsayı alan kişi binanın planını ıvır zıvır reklamını yapıyor. Evi veya apartı alacak müşteri ile de sözleşme imzalıyorlar. %40 peşin ve kalanı 72 ay vadeye kadar elden her ay taksit yapıyorlar. Bu işte senet, banka falan araya girmiyor. Tamamen kendi aralarında anlaşıp taksitleri elden ödüyorlar.
Bankaya ödemeler yapılsa zaten devlet farkedecek bu kadar yüksek miktarda para girişinin kaynağını araştıracak :) Bu yüzden inşaatı yapıp daireyi satan kişiler hiç bankaya bulaşmıyorlar her şeyi elden yapıyorlar.
Mesela; 200 metrekare arsaya 6 katlı 150'er metrekareden ev yapılabilir kalanda bahçe v.s. olur. Veya daire yerine 2-3'er den apart daire yapabiliyor. Dairelerden 1 tanesi veya 2-3 apart daire arsa sahibine veriliyor. İnşaat malzemelerinin (inşaat, tuğla, demir, çimento v.s.) ödemelerine gelince zaten taksitle anlaştığı firmalar ile alışveriş yapıyorlar. Onlarada aylık taksitlerle ödeme yapıyorlar.
Burada sadece %40 peşin aldığı parayla inşaat işçilerine ve planı çizen inşaat mühendislerine elden para ödeniyor :)
İnşaatı yapan kişiler firmada olmasına gerek yok, mutfak dolapları satan, su işleriyle, elektrik işiyle uğraşan kişi bile inşaat işleri yapabiliyor yani. Daire başına çok deli para dönüyor. Mesela 160.000 TL sıfır fiyatlı ve peşin olan daireyi, %40 peşin alarak kalanı 72 ay vade ile 230.000-240.000 TL.ye satıyorlar.