Odaklanma Probleminin Ustesinden Nasil Geliyorsunuz ?
-
namaz kıl yada günde min 3 saat meditasyon
-
namaz yada spor ikisinide felsefeye uygun yapabilirsin... bende ciddi bi konsantrasyon eksikliği var aşırı hiperaktifim yerimde duramıyorum cocuklugumdan beri spor yapıyorum sakinleşiyorum namaz kılıyorum sakinleşiyorum sonra yapmak istediğim şeye odaklanıyorum ve bool bool su içiyorum onunda cok etkisi oluyo
cigara falan diyenler uyusturucu size kasık ile verir kepceyle alır yapmayın. -
ltcelik bunu yazdı
Çözemiyoruz..
Bunun icin gelmistim.
-
Valla ben açıköğretim sınavına çalışacağım diye oturdum geçen sonra sıkılıp evi temizleyip yoruldum deyip vurdum kafayı yattım.
-
uzun süredir yaşadıgım sorundur kendisi sonunda yıllar önce dayanamadım doktora gititm tabi birazda meslegin verdigi sinir stres derken gittim psikiyatri doktoruna bi sakinleştirici verdi ondan sonra odaklanma sorunum azaldı bi işe biraz daha fazla odaklanabiliyorum ama kesin olarak çözemedim , tavsiyem doktora git .
-
herşeyden önce düzenli uyku, tam karanlık odada sessiz ve serin odada uyku, yemede içmede programlı olmak aşırıya kaçmamak... Bazen bir oturuyorum 3 4 saat kalkmadan devam ediyorum işime. eskiden baya sıkıntı yaşardım 40 dk maks otururdum, 50 tane müzik değiştirirdim verimin dibine vurmanın yolu olan odaklanma için sağlıklı uyku, kaygıların giderilmesi, gereksiz dikkat dağıtıcı iş ve insanlardan kaçınmak ve beklenti oluşturmadan hedefe odaklanmak şart. diğer şeyler için psikiyatr bişeyler yazar fakat onlara pek güvenme zman içinde vücut direnç oluşturuyor, uykuyu düzene sokmaya çalış.
-
hiperaktivite gibi yani hmm...
seni hipero seni :D
sabretmeyi öğren çok yol aşarsın hipero
-
Keman dinliyorum. (Farid Farjad)
İnterneti kapatıyorum.
Telefonu önemli kişiler hariç "rahatsız etme" moduna alıyorum.
-
dikkat dağınıklığını engellemek için çeşitli ücretli web/mobil/masaüstü uygulamalar var. bunları inceleyebilirsin hocam:
https://www.focusboosterapp.com/
mac için : https://heyfocus.com/?utm_source=getconcentrating
(kaynak : http://www.entrepreneur.com/article/247505)
-
Yapacağın İşi,İşleri Veya Artık Neyse Onu Gerçekten Önemse,Amaç Edin,Sorumluluğun Dozunu Artır Hallolur Diyorum..
Örnek Verecek Olursam Misal;
Lise Bitti ,Üniversite Hayalleri Her Zamanki Gibi Aklımda Deli Gibi Uçuşuyor Fakat Derse Bi Türlü Odaklanamıyorum İlk Sene Kazanamadım,İkinci Sene Yine Kazanamadım Sonra Etrafıma Bir Baktım Kimse Kalmamış Ya Asker,Ya Üniversitede Ya Evlenip Çalışmaya Başlamış Yada Yurtdışına Gitmiş..Sonra Oturdum Kitabın Başına Kimse Kalmadı Bunuda Başarmak Zorundasın,Burdan (Bulunduğum İlçeden) Gitmek Zorundasın Dedim Kendi Kendime..Herşeyi Baştan Aldım Bildiğim Konuları Bile Tekrardan Üzerinden Gittim (Git Gide Sıkılmaya Başladım) Tam Kayış Atacağım Zaman Eski Hallerimi Aklıma Getirdim Ve Tekrardan Hırslandım Mı Odaklandım Mı Bilemiyorum Bir Baktım Ki Alışkanlık Haline Gelmiş..Ders Çalışmaktan Nefret Eden Lisede Bir Kere Ödev Yapmamış Ben Ders Çalışmak İstiyorumm Ve Sonunda Şükür Ki Kazandım..
Şimdi Son Sınıftayım Ve KPSS Gibi Bi Dert Yine Karşıma Çıktı Ve Ben Yine Sorumsuz Bir Şekilde Sabahtan Akşama Kadar Bilgisayar Başında Türkü Dinle,Ona Buna Laf Yetiştir Arada Çık Yemek + Kahve İç.. Kısacası G*otun Sıkısacak Ki Bir Amacın Olacak Ki Sıkıntı Yaşamayasın..
İnşallah Doğru Anlamışım Ve Yorumlamışımdır.