folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Odaklanma Probleminin Ustesinden Nasil Geliyorsunuz ?

Odaklanma Probleminin Ustesinden Nasil Geliyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

namaz kıl  yada günde min 3 saat meditasyon

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

namaz yada spor ikisinide felsefeye uygun yapabilirsin... bende ciddi bi konsantrasyon eksikliği var aşırı hiperaktifim yerimde duramıyorum cocuklugumdan beri spor yapıyorum sakinleşiyorum namaz kılıyorum sakinleşiyorum sonra yapmak istediğim şeye odaklanıyorum ve bool bool su içiyorum onunda cok etkisi oluyo
    cigara falan diyenler uyusturucu size kasık ile verir kepceyle alır yapmayın.

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Çözemiyoruz..

Bunun icin gelmistim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Valla ben açıköğretim sınavına çalışacağım diye oturdum geçen sonra sıkılıp evi temizleyip yoruldum deyip vurdum kafayı yattım. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

uzun süredir yaşadıgım sorundur kendisi sonunda  yıllar önce dayanamadım doktora gititm tabi birazda  meslegin verdigi  sinir stres derken gittim psikiyatri doktoruna bi sakinleştirici verdi ondan sonra  odaklanma sorunum azaldı bi işe biraz daha fazla odaklanabiliyorum  ama kesin olarak çözemedim , tavsiyem doktora git .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

herşeyden önce düzenli uyku, tam karanlık odada sessiz ve serin odada uyku, yemede içmede programlı olmak aşırıya kaçmamak... Bazen bir oturuyorum 3 4 saat kalkmadan devam ediyorum işime. eskiden baya sıkıntı yaşardım 40 dk maks otururdum, 50 tane müzik değiştirirdim verimin dibine vurmanın yolu olan odaklanma için sağlıklı uyku, kaygıların giderilmesi, gereksiz dikkat dağıtıcı iş ve insanlardan kaçınmak ve beklenti oluşturmadan hedefe odaklanmak şart. diğer şeyler için psikiyatr bişeyler yazar fakat onlara pek güvenme zman içinde vücut direnç oluşturuyor, uykuyu düzene sokmaya çalış.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

hiperaktivite gibi yani hmm...

seni hipero seni :D

sabretmeyi öğren çok yol aşarsın hipero

imza mı gelmiş?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Keman dinliyorum. (Farid Farjad)

İnterneti kapatıyorum.

Telefonu önemli kişiler hariç "rahatsız etme" moduna alıyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

dikkat dağınıklığını engellemek için çeşitli ücretli web/mobil/masaüstü uygulamalar var. bunları inceleyebilirsin hocam:

https://www.focusboosterapp.com/

https://due.com/time

https://www.rescuetime.com/

mac için : https://heyfocus.com/?utm_source=getconcentrating

(kaynak : http://www.entrepreneur.com/article/247505)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sivasli_14
    Sivasli_14's avatar
    Erkek

Yapacağın İşi,İşleri Veya Artık Neyse Onu Gerçekten Önemse,Amaç Edin,Sorumluluğun Dozunu Artır Hallolur Diyorum..

Örnek Verecek Olursam Misal;

Lise Bitti ,Üniversite Hayalleri Her Zamanki Gibi Aklımda Deli Gibi Uçuşuyor Fakat Derse Bi Türlü Odaklanamıyorum İlk Sene Kazanamadım,İkinci Sene Yine Kazanamadım Sonra Etrafıma Bir Baktım Kimse Kalmamış Ya Asker,Ya Üniversitede Ya Evlenip Çalışmaya Başlamış Yada Yurtdışına Gitmiş..Sonra Oturdum Kitabın Başına Kimse Kalmadı Bunuda Başarmak Zorundasın,Burdan (Bulunduğum İlçeden) Gitmek Zorundasın Dedim Kendi Kendime..Herşeyi Baştan Aldım Bildiğim Konuları Bile Tekrardan Üzerinden Gittim (Git Gide Sıkılmaya Başladım) Tam Kayış Atacağım Zaman Eski Hallerimi Aklıma Getirdim Ve Tekrardan Hırslandım Mı Odaklandım Mı Bilemiyorum Bir Baktım Ki Alışkanlık Haline Gelmiş..Ders Çalışmaktan Nefret Eden Lisede Bir Kere Ödev Yapmamış Ben Ders Çalışmak İstiyorumm Ve Sonunda Şükür Ki Kazandım..

Şimdi Son Sınıftayım Ve KPSS Gibi Bi Dert Yine Karşıma Çıktı Ve Ben Yine Sorumsuz Bir Şekilde Sabahtan Akşama Kadar Bilgisayar Başında Türkü Dinle,Ona Buna Laf Yetiştir Arada Çık Yemek + Kahve İç.. Kısacası G*otun Sıkısacak Ki Bir Amacın Olacak Ki Sıkıntı Yaşamayasın..

İnşallah Doğru Anlamışım Ve Yorumlamışımdır.

Sen Ki Aşkı Beyhude Ziyan Edersen Biri De Gelir Seni Sigaya Çeker... ÖzKÖK
Toplam Hit: 5673 Toplam Mesaj: 41
odaklanma odaklanma sorunu