Odaklanma Probleminin Ustesinden Nasil Geliyorsunuz ?
-
Odaklanmanin kralini yapiyorum
Ancak benim sorunum başlayamamak, kararsizlik,
Bazen kendime sinir oluyorum. Hangisi nasil derken vakit geciyor ya berbat birsey.
Bende bu sorunu nasil çözsem?
Çünkü inanilmaz yavaslatiyor insani. 1 saatte yapacağinı 5 saatte yapmak sıkıntı
-
futurist bunu yazdı
Odaklanmanin kralini yapiyorum
Ancak benim sorunum başlayamamak, kararsizlik,
Bazen kendime sinir oluyorum. Hangisi nasil derken vakit geciyor ya berbat birsey.
Bende bu sorunu nasil çözsem?
Çünkü inanilmaz yavaslatiyor insani. 1 saatte yapacağinı 5 saatte yapmak sıkıntı
Aha ben!
Sivasli_14 bunu yazdıYapacağın İşi,İşleri Veya Artık Neyse Onu Gerçekten Önemse,Amaç Edin,Sorumluluğun Dozunu Artır Hallolur Diyorum..
Örnek Verecek Olursam Misal;
Lise Bitti ,Üniversite Hayalleri Her Zamanki Gibi Aklımda Deli Gibi Uçuşuyor Fakat Derse Bi Türlü Odaklanamıyorum İlk Sene Kazanamadım,İkinci Sene Yine Kazanamadım Sonra Etrafıma Bir Baktım Kimse Kalmamış Ya Asker,Ya Üniversitede Ya Evlenip Çalışmaya Başlamış Yada Yurtdışına Gitmiş..Sonra Oturdum Kitabın Başına Kimse Kalmadı Bunuda Başarmak Zorundasın,Burdan (Bulunduğum İlçeden) Gitmek Zorundasın Dedim Kendi Kendime..Herşeyi Baştan Aldım Bildiğim Konuları Bile Tekrardan Üzerinden Gittim (Git Gide Sıkılmaya Başladım) Tam Kayış Atacağım Zaman Eski Hallerimi Aklıma Getirdim Ve Tekrardan Hırslandım Mı Odaklandım Mı Bilemiyorum Bir Baktım Ki Alışkanlık Haline Gelmiş..Ders Çalışmaktan Nefret Eden Lisede Bir Kere Ödev Yapmamış Ben Ders Çalışmak İstiyorumm Ve Sonunda Şükür Ki Kazandım..
Şimdi Son Sınıftayım Ve KPSS Gibi Bi Dert Yine Karşıma Çıktı Ve Ben Yine Sorumsuz Bir Şekilde Sabahtan Akşama Kadar Bilgisayar Başında Türkü Dinle,Ona Buna Laf Yetiştir Arada Çık Yemek + Kahve İç.. Kısacası G*otun Sıkısacak Ki Bir Amacın Olacak Ki Sıkıntı Yaşamayasın..
İnşallah Doğru Anlamışım Ve Yorumlamışımdır.
Ve Aha Ben!
-
çözümü bulana kadar odada bir aşağı bir yukarı yürürüm
tuvaletteyken veya uyumadan önce de güzel fikirler ortaya çıkıyor
öğrenmeye çalıştığım şeyleri günlük hayatta küfür olarak kullanıp pekiştiririm
-
Başka birşey düşünme sadece yapmak zorunda olduğunu hisset ve alıştır kendini buna.Başka türlü biraz zor.Birde zamanı iyi kullanmayı öğren ve daima planlı çalış.Sloganında bu olsun:
''Let's do it'' :))
Edit:Ha birde basit düşün detaylara takılmadan hep şöyle düşün sorun! , çözüm? ...
baba3232 tarafından 21/Ara/15 10:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende de başlayamama sıkıntısı var, bi başlasam belki de odaklanamayacağım , en iyisi başlamamak .s
-
bir işe başladıktan 30sn sonra kafanda saçma sapan düşünceler dolaşmaya baişlıyor mu ve önüne geçemiyor musun?
kıçının üstüne oturma problemin mi var?
önce hasta mısın tembel misin onu çözmen lazım.
-
husnuweb bunu yazdı
bir işe başladıktan 30sn sonra kafanda saçma sapan düşünceler dolaşmaya baişlıyor mu ve önüne geçemiyor musun?
kıçının üstüne oturma problemin mi var?
önce hasta mısın tembel misin onu çözmen lazım.
1. atıyorum namaz kılacağım zaman aklıma değişik değişik düşünceler geliyor keza iş yaparkende aynı ne iş yapsam değişik düşüncelerdeyim ve max 30dk o işe adapte olabiliyorum.Herhangi bir uğraşta 1 saat kadar o işle uğraştığımı hatırlamam kurslar , seminerler vb herhangi bir eğitim odaklı şeylere kendimi veremiyorum aklıma sürekli farklı düşünceler geliyor..
Not : Spor yaparken , oyun oynarken ve muzik dinlerken bunların hiçbiri olmuyor :)
Schwarz tarafından 21/Ara/15 14:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
çözümü bulana kadar odada bir aşağı bir yukarı yürürüm
tuvaletteyken veya uyumadan önce de güzel fikirler ortaya çıkıyor
öğrenmeye çalıştığım şeyleri günlük hayatta küfür olarak kullanıp pekiştiririm
Bir örnek verirmisin. Küfürle pekistirmek hic duymadigim bir yöntemdi
Lanet olsun senin gibi bilgisayara senin harddiskini ben ...nasıl yani ??
-
küfür şart değil, komik bişeyler de çıkarabilirsin (küfre neden örnek veriyim, bildiğin ağız dolusu küfür)
odaklanamamanın sebebi %90 konunun ilgi çekici olmamasıdır
o yüzden konudan ilgi çekici veya komik şeyler çıkararak başlarım işe
formülleri oturup ezberlemek yerine ispatına bakarım en azından üstünkörü de olsa
-
Düşünmeyi simulasyona dönüştür bi süre sonra hiç farketmediğin bi noktaya geldiğini farkettiğin an ; halüsinasyon görmeye başlıyon bu seferde :)
Dikkat dağınıklığı temelde genetik teknik olarak ise ilgisizlikten kaynaklanıyor
Diğer arkadaşlar ise unutkanlıktan bahsediyor o da dikkatsiz gözlemlerin rastgele kaydedilmesinden kaynaklanıyor
Belki daha iyi açıklayan olur ama benim kendimden çıkardığım analiz bu yönde .)