folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Odaklanma Probleminin Ustesinden Nasil Geliyorsunuz ?

Odaklanma Probleminin Ustesinden Nasil Geliyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Odaklanmanin kralini yapiyorum

Ancak benim sorunum başlayamamak, kararsizlik,

Bazen kendime sinir oluyorum. Hangisi nasil derken vakit geciyor ya berbat birsey. 

Bende bu sorunu nasil çözsem?

Çünkü inanilmaz yavaslatiyor insani. 1 saatte yapacağinı 5 saatte yapmak sıkıntı

futurist tarafından 21/Ara/15 03:11 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Odaklanmanin kralini yapiyorum

Ancak benim sorunum başlayamamak, kararsizlik,

Bazen kendime sinir oluyorum. Hangisi nasil derken vakit geciyor ya berbat birsey. 

Bende bu sorunu nasil çözsem?

Çünkü inanilmaz yavaslatiyor insani. 1 saatte yapacağinı 5 saatte yapmak sıkıntı

Aha ben!

Sivasli_14 bunu yazdı

Yapacağın İşi,İşleri Veya Artık Neyse Onu Gerçekten Önemse,Amaç Edin,Sorumluluğun Dozunu Artır Hallolur Diyorum..

Örnek Verecek Olursam Misal;

Lise Bitti ,Üniversite Hayalleri Her Zamanki Gibi Aklımda Deli Gibi Uçuşuyor Fakat Derse Bi Türlü Odaklanamıyorum İlk Sene Kazanamadım,İkinci Sene Yine Kazanamadım Sonra Etrafıma Bir Baktım Kimse Kalmamış Ya Asker,Ya Üniversitede Ya Evlenip Çalışmaya Başlamış Yada Yurtdışına Gitmiş..Sonra Oturdum Kitabın Başına Kimse Kalmadı Bunuda Başarmak Zorundasın,Burdan (Bulunduğum İlçeden) Gitmek Zorundasın Dedim Kendi Kendime..Herşeyi Baştan Aldım Bildiğim Konuları Bile Tekrardan Üzerinden Gittim (Git Gide Sıkılmaya Başladım) Tam Kayış Atacağım Zaman Eski Hallerimi Aklıma Getirdim Ve Tekrardan Hırslandım Mı Odaklandım Mı Bilemiyorum Bir Baktım Ki Alışkanlık Haline Gelmiş..Ders Çalışmaktan Nefret Eden Lisede Bir Kere Ödev Yapmamış Ben Ders Çalışmak İstiyorumm Ve Sonunda Şükür Ki Kazandım..

Şimdi Son Sınıftayım Ve KPSS Gibi Bi Dert Yine Karşıma Çıktı Ve Ben Yine Sorumsuz Bir Şekilde Sabahtan Akşama Kadar Bilgisayar Başında Türkü Dinle,Ona Buna Laf Yetiştir Arada Çık Yemek + Kahve İç.. Kısacası G*otun Sıkısacak Ki Bir Amacın Olacak Ki Sıkıntı Yaşamayasın..

İnşallah Doğru Anlamışım Ve Yorumlamışımdır.

Ve Aha Ben!

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

çözümü bulana kadar odada bir aşağı bir yukarı yürürüm

tuvaletteyken veya uyumadan önce de güzel fikirler ortaya çıkıyor

öğrenmeye çalıştığım şeyleri günlük hayatta küfür olarak kullanıp pekiştiririm

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

Başka birşey düşünme sadece yapmak zorunda olduğunu hisset ve alıştır kendini buna.Başka türlü biraz zor.Birde zamanı iyi kullanmayı öğren ve daima planlı çalış.Sloganında bu olsun:

''Let's do it'' :))

Edit:Ha birde basit düşün detaylara takılmadan hep şöyle düşün sorun! , çözüm? ...

baba3232 tarafından 21/Ara/15 10:22 tarihinde düzenlenmiştir

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Bende de başlayamama sıkıntısı var, bi başlasam belki de odaklanamayacağım , en iyisi başlamamak .s

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

bir işe başladıktan 30sn sonra kafanda saçma sapan düşünceler dolaşmaya baişlıyor mu ve önüne geçemiyor musun?

kıçının üstüne oturma problemin mi var?

önce hasta mısın tembel misin onu çözmen lazım.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    husnuweb bunu yazdı

bir işe başladıktan 30sn sonra kafanda saçma sapan düşünceler dolaşmaya baişlıyor mu ve önüne geçemiyor musun?

kıçının üstüne oturma problemin mi var?

önce hasta mısın tembel misin onu çözmen lazım.

1. atıyorum namaz kılacağım zaman aklıma değişik değişik düşünceler geliyor keza iş yaparkende aynı ne iş yapsam değişik düşüncelerdeyim ve max 30dk o işe adapte olabiliyorum.Herhangi bir uğraşta 1 saat kadar o işle uğraştığımı hatırlamam kurslar , seminerler vb herhangi bir eğitim odaklı şeylere kendimi veremiyorum aklıma sürekli farklı düşünceler geliyor..

Not : Spor yaparken , oyun oynarken ve muzik dinlerken bunların hiçbiri olmuyor :)

Schwarz tarafından 21/Ara/15 14:08 tarihinde düzenlenmiştir

Ignorance is bliss.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Daft bunu yazdı

çözümü bulana kadar odada bir aşağı bir yukarı yürürüm

tuvaletteyken veya uyumadan önce de güzel fikirler ortaya çıkıyor

öğrenmeye çalıştığım şeyleri günlük hayatta küfür olarak kullanıp pekiştiririm

Bir örnek verirmisin. Küfürle pekistirmek hic duymadigim bir yöntemdi 

Lanet olsun senin gibi bilgisayara senin harddiskini ben ...nasıl yani ?? 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

küfür şart değil, komik bişeyler de çıkarabilirsin (küfre neden örnek veriyim, bildiğin ağız dolusu küfür)

odaklanamamanın sebebi %90 konunun ilgi çekici olmamasıdır

o yüzden konudan ilgi çekici veya komik şeyler çıkararak başlarım işe

formülleri oturup ezberlemek yerine ispatına bakarım en azından üstünkörü de olsa

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Düşünmeyi simulasyona dönüştür bi süre sonra hiç farketmediğin bi noktaya  geldiğini farkettiğin an ; halüsinasyon görmeye başlıyon bu seferde :)

Dikkat dağınıklığı temelde genetik teknik olarak ise ilgisizlikten kaynaklanıyor

Diğer arkadaşlar ise unutkanlıktan bahsediyor o da dikkatsiz gözlemlerin rastgele kaydedilmesinden kaynaklanıyor

Belki daha iyi açıklayan olur ama benim kendimden çıkardığım analiz bu yönde .)

Toplam Hit: 4817 Toplam Mesaj: 41
odaklanma odaklanma sorunu