Odayı Sigara Dumanından Arındırmak
-
ziktir la ben bu gun gittim sordum akvaryumcuya 8tl dedi :) la yoksa benmi yanlış duydum 80demiş olmasın :( yok yaf 8tl dedi...her neyse işe yarıcksa 500tl de olsa möhim değil...
şimdi aktif karbon cepte su filtresi cepte hava filtresi cepte :) şimdi gelelim uygulamaya....
aktif karbonu nasıl kullanmalıyım ? : suyun içine döküp su ile beraber kullanıp havayıda su filtresinden geçirmek mi daha mantıklı ve işlevsel olur yoksa ayriyetten bu aktif karbonun gazlar için bir kullanım şekli varmıdır....?
-
çözdüm ben olayı tmmdır :) çok yakında çalışmalara başlıyacağım...!
-
-
duyrulur uzuncana bir süredir askıya aldığım proje şimdi iş olayında karşıma çıktı.....tek çözüm o3.....tavsiye ederim içme suyunuda felaket temizliyo :D
-
hocam suyu flan karıştırma tek yapman gereken aspiritör :D sigara içiceğin zaman aspiritörü acıcaksın yanından fazla uzaklaşmicksn ii çekio dumanı koku flan kalmıyo :)
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------
duyrulur uzuncana bir süredir askıya aldığım proje şimdi iş olayında karşıma çıktı.....tek çözüm o3.....tavsiye ederim içme suyunuda felaket temizliyo :D
-----------------------------o3 ama nasıl? yol yordam göster bizde yapalım aynından
-
ne kadar kasmısınız :D ta 97 de hatırlıyorum babam bı kül tablası almıştı dibinde su var ayrıca fanı var şu şekil sigarayı kül tablasına koydugunuz zaman zerre duman cıkmıyor dırek fan dan o dumanı alıyor dıbındekı suya 97 de boyle bısı vardıysa eger sene 2011 bunu baya gelıstırmıslerdır dıye dusunuyorum :)
-
Ne yparsan yap yani koku mu dökersin bilimsel bişilermi yaparsın bilmem ama sigara içtikten sonra kesin olarak penceleri aç içeri temiz hava alsın hem senin için iyi hemde sigara kokusu gider
-
konuyu tekrardan canlandırayım dedim ben aktif carbon ile uğraşırken balık çiftliklerine kuracağımız yeni o3 genaratörlerinin minyatürünü yaptık iş yerinde ve ilk denemelerde bakteri dolu akvaryumun suyunu öyle bir temizlediki su neredeyse içelecek konuma geldi aynı şekilde odanın havasınıda temizliyo namussuz :D herşeyi bırakın bi ozon jenaratörü yapın :d çok basit yatların ateşleme için bullandıkları bobinler var onlardan alıp kontrol mekanizmasını yaptıktan sonra iki metalin birbirine yaklaştırın sonuç muhteşem olacaktır :D
ama yoğun bir şekilde bu gaza uzun süre tabi kalırsanız nalları dikersiniz onuda söleyeyim geceleri misal salonda açık bırakın sabah farkı göreceksinizdir :D
aletin fotolarını eklicem muğlaya döndüğümde...
-
Sende geleceğe bir mum yak hocam :D o kadar kasmaya gerek yok sigara içtikten sonra ortamda yakılan mum kokuyu,dumani falan gideriyor diye okumuştum.