Öğrenci Değişim Programları?
-
ayrıca gitmeden önce birebir ayarladığınız dersleri geçince (geçebilirseniz tabi) birebir saymayabiliyorlar. Hibeli giderseniz önce %80ini alıyorsunuz, eğer 30 krediden 20sini geçemezseniz dönünce %20lik kısmını alamazsınız.
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------
badass bunu yazdı:
Degisir,
Nereye gitmek istiyorsun? bu isleri yapan bir cok ajentalar var. Onlarla konusa bilirsin.
ben bu isle baya ugrastim, eger amerika ile ilgili direk olarak sormak istedigin birsey varsa seve seve cevaplarim.
-----------------------------amrika olayı genelde work and travel ile geçerli hocam sanırım ben şu an eğitim düşünüyorum daha çok.
ama amerika içinde kısa süreli dil okulları var onlar hakkında bilgi alabilrim
-----------------------------Amerika'da egitim olmaz diye birsey yok. Ben lisede degisim ile geldim amerikaya, yaklasik 10 senedir burdayim. Amerika genelde uzak ve biraz daha pahali kaliyor sanirim ancak alabilecegin bir cok burs var arti fiyati uygun universiteler var.
Turkiye'de ozel universite parasina amerikada universitelerde var.
-
nickmenza bunu yazdı:
http://www.mu.edu.tr/departments/farabi/
bu programla yurt içinde farklı bir üniversiteye 1 yıllığına gidebiliyorsun. biizat giden yakın arkadaşım var ayda 200 lirada burs veriyor sana
birde erasmus var. onuda google amcadan aratırsan sana ayrıntılı bilgiyi verir.
bu arada bölümün ne hocam?
birde niye değişim programı?
-----------------------------MUĞLA Üniversitesi :) bende muğla dan hatta şuan erasmustayım. Tam yerine gelmişim gibi birşey oldu okulunda belki erasmusla ilgili brosur falan fazla goremeyebilirsin ama Farabi ile gereginden fazla gorebilirsin. Arada panolara falan okumayı dene. Erasmus zaten siteden duyruluyor her turlu. Farabi biraz arka safta kalıyor....
Erasmus : yurt dısından bir üniversite ile ogrenci değişimi. Okuluna ve bolumne gore kalma süren değişiyor bir donem iki donem vb. Aldıgın bursda ülkene göre değişiyor.
Farabi : Türkiye içinde baska bir üni. ile ogrenci değişimi. Bursu 240 olacak sanırım bu sene vs vs .
Bana sorcak olursan erasmus derim. Hayatında belkide hiç yaşayamayacagın bir duygu. 3 hafta sonra Türkiye ye dönüyorum özliycem buraları :(...
-
hypnos_ bunu yazdı:
nickmenza bunu yazdı:
http://www.mu.edu.tr/departments/farabi/
bu programla yurt içinde farklı bir üniversiteye 1 yıllığına gidebiliyorsun. biizat giden yakın arkadaşım var ayda 200 lirada burs veriyor sana
birde erasmus var. onuda google amcadan aratırsan sana ayrıntılı bilgiyi verir.
bu arada bölümün ne hocam?
birde niye değişim programı?
-----------------------------MUĞLA Üniversitesi :) bende muğla dan hatta şuan erasmustayım. Tam yerine gelmişim gibi birşey oldu okulunda belki erasmusla ilgili brosur falan fazla goremeyebilirsin ama Farabi ile gereginden fazla gorebilirsin. Arada panolara falan okumayı dene. Erasmus zaten siteden duyruluyor her turlu. Farabi biraz arka safta kalıyor....
Erasmus : yurt dısından bir üniversite ile ogrenci değişimi. Okuluna ve bolumne gore kalma süren değişiyor bir donem iki donem vb. Aldıgın bursda ülkene göre değişiyor.
Farabi : Türkiye içinde baska bir üni. ile ogrenci değişimi. Bursu 240 olacak sanırım bu sene vs vs .
Bana sorcak olursan erasmus derim. Hayatında belkide hiç yaşayamayacagın bir duygu. 3 hafta sonra Türkiye ye dönüyorum özliycem buraları :(...
-----------------------------nerdesin tam oalrak ve bölüm ne? :)