[O]Grenci [S]**** [S]Inavı Ve Eğitim Sistemimiz..
-
hocalar, merhaba..
ben lise 3 teyim suan. yani yakında oss ye girecez anlayacagınız. nese. benim derslerim lise 1 de full 5'ti.. inek gibi calısıyodum. evden dısarı cıkmıyodum, pc acmıyodum.. full ders. sonra lise2 geldi, oss ye yaklastık fln derken ben kendimi boyle biraz enayi gibi hissetmeye basladım. lise 2 de bitti ve artık lise 3... arkadaslar dun bi hesap kitap yaptım, lise mufredatında yaklasık bi 150-200 konu var. ve kafadan bi meslek sectim, mesela makina muhendisliği... bu işlediğimiz ve öss yi gecmek için bilmek zorunda olduğumuz 150-200 konudan sadece 35-40 tanesi makina muhendisligine hitap ediyor. peki, gerisi ne olacak??! hiç! bi makina muhendisligine girersen unutup gideceksin.. hamallık olsun diye aylarımızı harcıyoruz yani. bilgi hamallığı. ya bu nasıl bi egitim sistemi hocalar. kıl oluyorum. ve artık calısmayı tamamen bıraktım. sırf bu sisteme kıllıgımdan dolayı calısmayı bıraktım. ben mi yanlıs dusunuyorum yoksa, harbiden boktan bi egitim sistemimiz mi var??
-
"yerleştirme sınavı, maksadı başından belli. bi insan maksadını bu kadar baştan belli edermi?
-böyle iimi?
-saolun hocam böyle ii..." cmylmz:DD
-
hcoam hakısın doğrusunda bundna daha iyi bi sistem ben düşünemiyorum devlet ne yapmalı ? abd kanada gibi her öğrenciye rehber öğretmen vermeli öğrenci hedeflerini başarırsa onu istediği ünivsersteye yerleştirmeli diyosan bu imkansız çünki türkyiede yeterince üni yok niye yok? çünki izin verilmiyo evet bu belki yanlış ama öss ülkenin durumu göz önüne alındığında en olası sistem diye düşünüyorum ben
-
ya ir2 hocam iyi hoşta mesele o deilki. daha geçenlerde yök başkanı demiştiki verdiğimiz eiğitimin %80 i teroik eğitim diye. sadece ezbercilik. mesela adamlar bi makineyi öğrenecekler, kağıt üzerinden resimlerine bakıp terimleri öğreniyolar uygulama diye bişey yok. ki öğrenmede en etkili yol öğrendiğini uygulamaktır. uygulamadınmı bi süre sonra uçar gider o...
-
ir hocam sende dogru dion. bi kere zaten meslek liselerinin onunu kesmişler. yukarıda dedigim gibi bi suru boktan işe yaramaz konu goruruz...
-
hiç kütüphaneye gittinmi?umarım gitmişindir, senın o lisede ögrendiğin bilgiler ciddi annamda bir işe yaramayacak belki ama neyin ne oldugunu nerde bulabilecegini ögrenmen için gerekli onlar.sen lise 3 matematik görmeseydin(yada ileride göreceksin)bir türevin ne oldugunu nerde kullanacagını bilemeyecektin,veyahut organik kimya okumasan (mak müh sectin dielim) o kullandıgın makinaların ekstrem bir duruma tepki verip vermeyecegini annayamayacaktın...senın gereksiz die ögrendiğin bütün bilgileri birbirleriyle ilişkilendirmek sana kalmış...şuan bilgilerin yetersiz oldugu icin boyle konustugunu düşünüorum,sen diceksinki bana:"kurbaganın solunum sistemini ne yapayım ben".sen ileride hasta olursan(umarım olmassın)nasıl bir bünyenın neye tepki verdigini ölcebilirsin.bu sadece cok cok ufak bir örnek.senın yaptıgın ve yapılması gereken neyin erde oldugunu ogrenmek ve dogru bilgiye ulaşma yolları...verilen ders üzerindeki pratik zekayı artırmaktır amaç(fizikce düşünmek,biolojik düşünmek gbi) oyuzden suclama eğitim sistemini...tamam hataları cok eğitim sistemimizin ama yemek yedigin kaba pislemek yerine o kabı güzelleştirmeye calış yada ona kanaat getir bence...eğer öss arifesinde bir şeye ihtiyacın olursa elimden geldigi kadar yardımcı olurum ayrıca...sen üniye gelince annıcan farklı konuları calısamamaktan yakıncan ozmn gorucem ben senı:)vaktim olsa biyonik kol yapımı icin metalurjiyle proje geliştircem ama nerde bizde ozmn o vakit...
-
yaw iyi hoş hocalar siz onu diyosunuzda bizim ünide tarih dersinde geçen bir tartışma ortak ders olduğu için diğer bölümden bir öğrenci diyor işte anadolu lisesi okudum biyoloji mat ingilizceydi buraya geldim almanca ben o dersleri niye aldım ingilizce burdada almanca görüyorum neden?
bence bu tür sorular çok saçma.Niye? diyeceksiniz. Bende farkındayım çoğu dersin ilerde bir işe yaramayacağından.Ben kendi bölümümdede şikayetçiydim ama sonra bölüm başkanıyla bizim üninin felsefesini konuşunca durumu biraz kavradım.Bizdeki sistemde sadece kapı açılır kapının ardındaki yol gösterilmez açılan kapıyı aralayıp girmek o kapının arkasındaki yolda ilerlemek öğrenciye kalmış bir olay.Sana o kadar sayısal o kadar sözel ders veriliyor.Bunların hepsi işine yarayacakmı? hayır. Ama bu derslerin bir kısmı seçeceğin bölümle ilişkili.Biyoloji mühendisin işine yararmı? E ben nerden bileyim senin mühendislik okuyacağını? Toptan paket sunuyorum sana bu şekilde hangi meslek nedir ne değildir araştırdıktan sonra hazır burdada giriş yapmışsın sana uygun olanını seç gayet mantıklı bence.ÖSS evet gerçekten saçma böyle bir sınav hüküm sürdüğü müddetçede bu sistem gayet mantıklı çünkü kimin ne puan alacağı belli değil bir anlık hata herşeyi mahveder.İstediğiniz bölüme giremezsiniz koşullar mühendislik okumak isteyen adamı biyoloji okumaya iter.Şimdi okuldaki biyoloji dersi işe yaradımı yaramadımı?
son olarakta şu noktaya değinicem alakalı olduğunu düşünüyorum.İşte sizinde sorduğunuz gibi 200 konu var 35 i alakalı vs. vs. benimde dediğim gibi amaç sadece kapıyı aralamak.Bu tür soruların nedeni bence bizim herşeyi bir başkasından beklememiz.Biri gelsin anlatsın biz uğraşmayalım öğrenelim.Evet öğrenirizde türk haklı bence gerçekten zeki bir millettir.Ama bir bakıma geri kalmamızın sebebide tembelliğimizdir.Araştıracağımıza öyle bekliyoruz.Araştıranada inek gözüyle bakıyoruz onuda soğutuyoruz, soğumayanlar zaten paranın a. koyuyo.Böyle işte okuduysanız tşk biraz uzun oldu.
-
keşke matematik fen diye bölceklerine
fizik matematik
biyoloji kimya
kimya matematik felan diye bölseler güzel olur
-
zervalone+999999
çok haklısın hocam benim matematiğim iyi. fakat biyoloji berbat. bu yüzden sayısala gitmedim. mesela mat- fizik şeklinde olsa süper olurdu.
-
ir2 bunu yazdı:
-----------------------------
hcoam hakısın doğrusunda bundna daha iyi bi sistem ben düşünemiyorum devlet ne yapmalı ? abd kanada gibi her öğrenciye rehber öğretmen vermeli öğrenci hedeflerini başarırsa onu istediği ünivsersteye yerleştirmeli diyosan bu imkansız çünki türkyiede yeterince üni yok niye yok? çünki izin verilmiyo evet bu belki yanlış ama öss ülkenin durumu göz önüne alındığında en olası sistem diye düşünüyorum ben
-----------------------------
Hoja hemen aklıma gelen bi yöntemden bahsedeyim;Uni açılmıyorsa unideki kontejan sınırı kaldırılır.Herkes lisedeki notlarına göre istediği bölüme yerleştirilir.Hatta ÖSS yide kaldırmayın ÖSS'de lise de başarılı olamayanlar için 2.bir fırsat olur.Bu yapılabilir ama neden yapmıyorlar biliyor musunuz ? Çünkü sözüm ona Cumhiriyetçiler (!) İmam Hatip mezunu insanların başarılı olup Hakimlik,Doktorluk,Valilik gibi saygın yerler edinip ulkeyi parçalayacağını düşünüyorlar boyle basit bi çözümün gerçekleşmemesinin tek nedeni bu ! "Öss'den başka yol mu var ?" düşüncesini açıkçası pek beğenmiyorum..Yine- konuyla alakassız - ama bir şey daha söylicem Kat sayı denildimi Man kafalı demek istediğim pek çok ezik insan ayaklanıyor neden cunku akıllarına direk imam hatip geliyor..Oysa kat sayı sadece imam hatibin meselesi değildir..Bu yaşıma rağmen halen bi uni kazanamadım neden ? Sizi temin ederim aptal olduğumdan değil..Çünkü Yabancı Dil Bolumu mezunuyum..Bilen bilir unide en yuksek puan isteyen alan bizimkidir.Ama bizim en buyuk dez avantajımız bu bile değil ! Anadolu öğretmen lisesi mezunları oyuna bizden 40puan önde başlıyor..Hee şimdi ne var yani diceksiniz sadece sizin bolum ıcın geçerli olan bişey değil bu..Evet ama bizim bolumde de gidebileceğiniz yer sayısalda olduğu kadar çok değil. bir kaç seçeneğiniz var turizm (ki artık her yer turizmci kaynıyo) Mütercim Tercumanlık (ki puanı ing. öğretmenliğinden fazla,garip bi şekilde..) yada almanca / ingilizce öğretmeni olursunuz.Yani en mantıklı seçim öğretmenlik ama size orta öğretim puanı 70 olan benim Türkiyedeki en düşük puanlı İng. Öğretmenliğinie gitmem için kendi alanımdan kaç net yapmam gerektiğini söyliyeyim mi ?? 100 sorudan 95NET ve üzeri..Tabi herkesin girdiği ortak alan sınavından da orta dereceli bişeyler almam lazım..Şimdi sorarım size ! YDS'cilerin boylesine bir derdi varken neden kat sayı dendimi densizler ayaklanıyor,neden akıllarına hep imam hatip geliyor... Wahh yurdum wahhh.. Ah yurdum insanı ah..! -
Alakası yok a.k.
Cok doğru bir sistem..
Herkezi puana göre üniversiteye yerleştirip ne bok yiyeceksin??
zaten günümüzdeki mezunlar bile acığın cok cok üstündeleri herkez işsiz gezio...
Çalışan kafası olan işi bilen girsin yoksa gitsin ötekileri ameleleik yapsın..
bütün türkiyeyi okutup, tamamı mühendis işsizler ordusumu yaratalım???
Hiç acaba ülkenin ihtiyacı nedir, ihtiyac fazlası nedir die düşünmeyin...