folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder [O]Grenci [S]**** [S]Inavı Ve Eğitim Sistemimiz..

[O]Grenci [S]**** [S]Inavı Ve Eğitim Sistemimiz..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek

benm de fizik süper matematik süper ama kimya 1 1 hep biyolojide 2 3 gelip gidio zaten elektronik okumak istiyorum olmadı makina

hepsi fizik matematikten geçio

öss sistemi hakkında bi yorum yapamıycam öss yi kazandıktan sonra yorum yapmak daha iyi dürüst olur

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Öss yi destekliyorsun fakat öss yi kazanıpta hatta iyi bir bölüm kazanıpta boşta gezenlerin olduğunu biliyorsun...Her kazanan iş sahibi olamaz o ayrı konu ben sadece alternatif onerdim.. Sanki senin doğru bulduğun ÖSS yi kazananlar hemen bi iş mi buluyorlar :)

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wagman
    wagman's avatar
    Erkek

Yaf gercektende oyle ise yaramayan konulari sap gibi ogrenioruz sanki bi ise yariolar.Hani desek işledigimiz konular bizim hayatimizda ihtiyacimiz olan şeyler olsa bunada raziyim.Ama Yok Dusey Atis hareketi , Dinamik , iş güç enerji , ... yani fizik :S Hiç isimize yarar bise yok.Ben ne yapayim Taşin hareketini ne yapayim harcadigim enerjiyi ne yapayim Atom fizigini :S ...Ama Kimyada oyle deil.Kimyada hayatimiza yarar az'da olsa bazi seyler var.

Yani anlayacaginiz işledigimiz Konularin % 90'ni işimize yaramaz bize fayda saglamaz bunu aksine zarar getiriyor.Bosu bosuna Beynimizi yoruyoruz.Belkide boyle olmasa Turkiye olarak daha basarili daha işe yarar insanlar muhendisler cikacak.

Ve bir Arastirmaya gore Turk gencleri 16 Yasina gelene kadar cok zekiler cok sorgulayicilar.Fakat Ondan sonraki hayatinda oyle deiller.Buda Bizim Egitim siztemimizin Çarpıklıgını Gosteriyor.

Elimden Gelse Herkes ayni dusuncede olsa hiç kimse sinava girmese onlari Protesto etsek :D Belkı degisir ama buda imkansiz bise.En iisi bu işin basina Zeki ileriyi dusunen birinin gelmesi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Wagman dostum sonucta öss diye lanet birşey var .. Ben de zamanında sırf sorguladıgım ıcın,sırf "sankı ne işime yarıyacak ki" dediğim için bu seyleri hiç kaale almadım ama zamanla insan anlıyor.. Sistemi değiştirecek yatkimiz yok.. Sonucta sana mimar olmadıgın surece hayatının hıc bır kısmında hıc bır zaman yaramayacak şeyleri öğrenmek için bir neden arıyorsan; Çünkü Öss bunu istiyor.. Bunları bir amaç olarak değil sadce bir araç olarak görmelisin.. Öss yi geçmek için bir merdiven sadece kullanıcaksın ve sonra atıcaksın.. Tek açıklaması bu..

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Öss zor. Sistem bozuk ama; yapan yapıyor arkadaş. Üşengeçlik ve sabrın sınırı herkeste aynı olsaydı aralarında başarı açısından bi fark olacağını sanmıyorum. Ör : düşük puan yapan yüksek puan yapana yetişmek için daha çok çalışmalıdır. Elindeki bilgiyi iyi kullanabilen , çabuk anlayan ve bunu uygulayabilen biriyle tembel, gerizekalı, kolay kolay anlamayan bi adamı da örnek verebiliriz buna. Tabi durumlar eşitlenebilir.

Zimbabwe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fizilal
    fizilal's avatar
    Erkek

sistem bence eksikleri çok... neden mühendis coğrafya yapsın gibisinden yaklaşımlar yanlış serbest çağrışım diye bişey var....

veriler arası ilgi kurup enformasyona dönüştürmek lazım.. buna yardımcı olur... 

Herkes hoş bir seda duymak ister...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

a q sistemin neyini tartışıonuz nasıl değiştiriceksiniz millet okula gidiyor gördük tv de karıalrın tuvaletini filan öğrencilerin öğretmenle dalga geçişini eee nolcak dielimki kaldırdık ÖSS yi not ortalamasına bakılarak kaç kişiye sıra gelipte üniv. e alıcaksın ii çalışan not ortalaması ii olan doktor mühendis diğerleri bok olsun bumu tabi onalrada sıra gelirse millet çeksin lisede kopyayı amk fırlasın not  ortalaması yok yaaa...

size bi hikaye izmir otogarında bilet alırken karşılaştığım bi abi 28 yaşında İZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNİV. İŞLETME MEZUNU ymuş dedim sen manak mın ne işin var burda adam bana ne dedi bilionuzmu abi dedi  ben zmanında okulda karı kız kovaladım derslerle ilgilenmedim ne bilgisayar biliom ne ingilizce geldim burda 400 YTL ye sürünüom die ama öğrenicem  2 sinide aklım başıma geldi burda diyo adam...

naber gençlik beğenmediğiniz sistem siksen bu şartlar altında değişmezzzzz.....her şey kendi elinizde konuyu açan kardeş akıllı ol bopş ver dinleme milleti çalış sen illa mak. mühendisliğimi istiyosun ii karar ver ona göre git...

ir2 ye katılmamak mümküknndeğil ama eldeki şartlar bu :(

Living Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek
    yeni liseleri siktiler amk piskoloji hariç tm ile tüm derslerimiz aynı + 3 tane fen dersi hepsi birbirinden kazık
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

einstein'a "1 mil kac feettir?" diye sormuslar.

einstein: "bilmiyorum. herhangi bir referans kitabindan iki dakikada bulabilecegim gerceklerle neden beynimi doldurayım" demis.

bilgiye nasıl ulasabilecegini bilme yetenegi, akli gercekleri depolamak için kullanmaktan cok daha onemli. bizlere okullarda ogretilen ise 'bir mil su kadar feettir' turunden bilgiler. oysa bize, problem cozebilecek, yeni fikirler uretebilecek insanlar lazim. dus kurabilen, sonrada dusuyle pratik uygulama gelistiren insanlara ihtiyac vardir. ve var olan sartlarda bu hos bir hayalden oteye gidemiyor. elbette basarili, dunya capinda un yapan bilim insanlarimiz da cikmiyor diyemeyiz, ama bunun kaynagi egitim sistemimiz degil...

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Sistemi eleştirmeyi bırakın gençlik. Sistemi eleştirmek bi halta yaramayanların işidir. Kaldıki sistem yıllardır eleştiriliyoda ne oluyo. Değişen bişeymi var. Bu ülkede üniversite açığı,akademisyen açığı olduğu sürece bu tür sınavların kalkması söz konusu olamaz. Ancak öss kalkar yerine başka bi sınav adı altında ona eşdeğer sınav gelir. Olacağı bu. Eleştireceğinize oturup adam gibi çalışın. Sonuçta ünivi bitiripte işsiz olanlar var. Demekki bazı durumlarda üniv okuyanla okumayan arasında bi fark yok. Ünive girip teorik bilgileri almak bi işe yaramaz. Onları pratiğe döküp,kendini geliştireceksinki senin okuduğun bölümden mezun olan diğer insanlarla aranda bir fark olsun...Sonuç olarak,ünive girmek istiyosan sistemi eleştirmeyi bırak git ders çalış,ünive girmişsen kendini geliştir yaratıcı ol...

Her Hakkım Saklıdır
Toplam Hit: 3702 Toplam Mesaj: 25