Okulda İhtiyacımız Var Arkadaşlar...
-
hipokondriyak bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
hocam bu ihtiyaç değil lüks.
bizim kütüphaneye armut koltukları yeni getirdiler, o da toplamda 30 tane kadar.
not: eşşek kadar bir üniversitedeyim.
özel üniversite farkı bu olsa gerek
Özel Üniversite değil, Odtü den bahsediyor kendisi
-
izzmarit bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
hocam bu ihtiyaç değil lüks.
bizim kütüphaneye armut koltukları yeni getirdiler, o da toplamda 30 tane kadar.
not: eşşek kadar bir üniversitedeyim.
özel üniversite farkı bu olsa gerek
özelde değilim ki ben :D yanlış mı anladım
:D ironi yapıyorum ya takıldım öyle
-
kazasker1 bunu yazdı
Evet elbette bu tür ihtiyaçlar lüks diye nitelendirilebilir. Hatta bir çok kırsal kesim okulunda rehberlik servisi için masa sandalye sıkıntısı var diye değerlendirme de yapılabilir. Arkadaşın çalıştığı okulu biliyorum. Daha çok orta ve kısmen alt gelir grubu insanların çocuklarının okuduğu okuldur. Meseleye bakış açısı, bir eğitimci gözüyle bence şöyle de olabilir;
Okullardaki genel öğrenci profiline bakıldığında özellikle son yıllarda bölünmüş ya da özellikle ekonomik zorluk içinde bulunarak ve dağılmaya yüz tutmuş, çocuklarıyla gerektiği gibi ilgilenmeyen, sorumsuz aileler yüzünden özellikle 4-5-6-7. sınıflarda rehberlik Servisinin yardımına ihtiyaç duyan öğrenci sayısı her geçen yıl artmaktadır.
Rehber öğretmenle yapacağı görüşmeye gidecek olan bir öğrencinin o odaya isteyerek gitmesi, yapılacak olan görüşmenin kalitesini ve alınacak sonuçları doğrudan etkileyecektir. Bir öğrenciyi görüşme yapmak üzere zorla odaya çağırmakla hemen hemen hiçbirşey elde edemezsiniz ve bu durumda da bir okuldaki Rehber öğretmen hiç bir şekilde mesleğinin hedeflerine ulaşamaz. Öğrencinin rehber öğretmenin yönlendirmelerine cevap vermesi, ancak kendisini rahat hissettiği bir ortamda yapılacak olan görüşmeyle mümkün olabilir.
Ben bu isteği çok lüks görmüyorum. İmkanı olan her okul bu tür girişimlerde bulunmalıdır. İmkanı olmayanlar da bu şekilde yardım talebinde bulunabilirler, bence bulunmalıdırlar da. Kurtarılan her bir çocuk, toplumsal yara olmaktan çekip çıkarılmış bir çocuktur.
bir isteğin lüks olup olmadığını bulunduğu ortam belirler aslında hocam. arkadaşın talebi yanlış veya kötü bir istek olarak nitelemiyor kimse ama mevcut durumdaki okulları göz önüne alınca lükse ve biraz daha zorlarsak gereksizliğe kaçıyor.
oraya yakılacak yardım ile eğitim verilemeyen bir okula yapılabilir ki bunu diğer konuda gördük. pdr hizmeti kesinlikle her bireyin hakkıdır ama bu aşamaya gelmesi için belli noktalardan geçmesi gerekir. yani ihtiyaçlar hiyearşisini düşünürsek ona göre değerlendirirsek (bilmiyorum ne kadar doğru olur) armut koltuk almadan önce memlekette sıra masa bulma güçlüğü çeken okullarındır bence.
bende daha mesleğin içine tam olarak girmedim ama uzaktan gördüğüm kadarıyla sayılı okullarda böyle bir şey var. ayrıca okulun bu tarz bir talebi vars kesinlikle diğer konularda standartların üstünde bir hizmet sunduklarını çıkarabiliriz.
not: rehberlik konusunu yeni çalışıyorum iyi denk geldi üstüne. kpss'yi aşarsam eğer seneye aranıza katılırım :F
-
ahahahha ulan çok iyi ya, hemen kampanya başlatalım,okulumuza parklarda yazın konulan armut koltuk lazım.
-
fatX bunu yazdı
Bir sonraki yardım konusunun içeriği masaj koltuğu ve solaryum cihazı olursa şaşırmam :|
ahahahahahahah :D yardın amk
-
fantezi bir istek olmuş
-
GusFring bunu yazdı
fantezi bir istek olmuş
-
GusFring bunu yazdı
fantezi bir istek olmuş
fazlasıyla armut koltuk ne lan
-
harbiden çok lazım ihtiyaçlar :|
u235 tarafından 29/Oca/14 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Hem yardım edin diyorsun hemde okul ismi veriyorsun tezatlık değil mi bu? Belki armut koltuk satıyorum getirip hibe edicem size??
ilginç, çok ilginç