folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ölüm Annında Ne Oluyor?

Ölüm Annında Ne Oluyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

bi yerde okumuş muydum izlemiş miydim tam hatırlamıyorum ruhun ağırlığı ölçmüşler 24 gr gibi bi değere denk

geliyomuş :F sen ölünce bedeninden 24 gr nereye gidecek bunu bilim bilemez. sen dinleri kabul etmesen de bilim dini

kabul ediyo :F

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:
    -----------------------------

seadog bunu yazdı:
    dini kaynaklara itibar etmiyorsan bilimin bu kounda pekte bi somut verisi yoktur.
    Dini kaynaklara itibar etmiyorum.Çünkü ben dinlerin ve onların bizlere sunduklarını kabul etmiyorum... Bilimsel açıdan bazı veriler var.Olmadığını kim söyledi? Ben sadece sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Saygılar

hocam şöyle düşün bir iğne batsa ayağına canın nasıl acıyor dimi ? küçücük bir iğne canını o kadar acıtıyorsa bir de o "canını" nasıl verdiğini ve nasıl acı çektiğini bir düşün bakalım. iğne bile insanın canını bu kadar acıtıyorsa canın tamamen gitmesi nasıl olur onu sende tatacaksın be ! fazla merak etme sende o canı teslim edecen o zaman görürüsün :D kimse ölüm acısını çekmeden bilemez. Allah kötüsünden esirgesin

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Erkek

Öldüğümüzde cesetimiz üzerindeki acıları ,sancıları ruhumuz hissetmeye devam edecek..

Müslümanlar için ölüm anı ; Son dakkanızda artık diğer tarafı görmeye başlıyoruz ve ettiğimiz tövbeleri Allah kabul ediyor.

Gayrimüslimler için ölüm anı ; Onlarda bizler gibi gerçek hayatı görmeye başlıyorlar ancak tövbeleri kabul olmuyor. Bknz : Firavun.

Bildiğime göre imam talkını vermeden öldüğümüzü anlayamıyacağız.

Öldügümüzde zaman bizim için çok değişik şekilde işleyecek dünya hayatındaki bir zamandan uzak..

Yani özet olarak bu dünyadan 1 insanın götürebileceği en değerli şey İMAN dır.

Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SmR
    SmR's avatar
    Erkek
    işin bilim kısmıyla ilgileniosan öldükten sonra solucanlar yiyecek seni..gübre olcaksın yani..

ondan sonrası 3.boyut.. 3.boyut'u bilim açıklayamaz sende dini kaynaklara itibar etmediğine göre..kendini gübre olarak hayal etsen iyi edersin

eski bir yalandı o aşk denilen masaldı..elimizde kaldı simdi bir ayrılık sarkısı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmike
    ahmike's avatar
    Erkek
    Bu konuya cevabı sadece Kuranı Kerim verir araştır öğren.

Sessiz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Andrei bunu yazdı:

Fazla kurcalamamak lazım hacı,yoksa benim gibi şizofreni damgasını yemenin esiginden dönebilirsin...

Hiperaktiflik var mı sende ? Genelde bu tip insanlarda oluyor,2-3 sene önce cok cok cok düşünüp delirme asamasına geldigim oldu,kimseye de bişe anlatmazdım..

Gözümün önünde görsel efektler olusturur,kıyamet vaktini rüyalarıma sokmayı basardım 1-2 kez :) Senin düsünme seklin biraz daha duygusal,mesela cevrende cok iyi tanınan ve sevilen birisiysen,sanal alemden kopmak sanki vücudundan bir parcanın kopması gibi geliyorsa,bunları düşünmen senin için daha fazla zarar olur..

Dini yorumlara itibar etmiyorsun da,bilimin buna bir şey bulacagını sanmıyorum :/

Mesela söyle de düşünmüşsündür,lan simdi pat diye ölsem acaba nasıl olur ? Şahsen sırf merak ettigim icin intihar girisiminde bulundum :) Parmagınla tetigin ucunu oksayıp,bir kac dakika hayatında o zamana kadar neler oldu,neler kazandın/kaybettin gibi bi özetleme geçeceksin gözlerinin önünden,şimdi şu tetige bassam ne olur,boslukta kaybolur muyum,yoksa gerçekten Cennet/Cehennem denen yerler var mı gibisinden sorular sorarsın...

İnsanın icini gıdıklar o merak di mi :)

Şeytan Yemini diye bir roman var,Jean Christophe Grange'ın,kesinlikle oku,iliklerine kadar geriyor insanı,ölünce ne oluyor,öldükten sonra bize kim/nasıl görünüyor gibi soruları kendi hayal dünyasında özetlemis yazar..

Okuduktan sonra da aklımda bi kac senaryo kurdum,ürkütücü,bilim yanıtlayamıyor,Kur'an ı Kerim'de de net bir cevap yok..

Zaten bunları fazla irdelemek,ateizme doğru hafif yönelmeye teşvik ediyo insanı..

En iyisi bekleyip görmek :)

Kardeşim ben anlıyacağına inanıyorum.Açıkcası gördüğüm bazı saçma durumlar var ve başkalarını bilemem ama ben şizofren olduğumu düşünmeye başladım.Nedenlerini anlatarak konuyu dağıtmak istemiyorum.

Acının ne olduğu ile ilgili bazı sağlantılarım vardır.Mesela dün çay içerken bardağım çatladığını ve parmağımdan kan boşaldığını gördüm.O an müthiş bir şekilde burnuma kan kokusu gelmeye başladı.Parmağım acıyor ve kanıyordu.Sonra biran farkettim ki öyle birşey yok ama bardağımı kırıp parmağımı sürttüm.İnan acımadı hatta müthiş bi zevk aldım diyebilirim.

Küçüklüğümde hiperaktivite teşhisim vardı.Şimdilerde ise Sosyopati..

İntihar olayına gelince.2 defa denedim ama olmadı.İnan ikisinde de dediğin gibi uzun uzun düşündüm ne olacağını ve içimi gıdıklayan o heyecana daha fazla dayanamadım... İlkinde 5 kattan atladım ama kar yığını kurtardı.Diğerinde ise midemi yıkadılar:S

Neyse bu mevzuyu pm atarsan msnden filanda konuşabiliriz;)

Saygılarımla

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    pamuğu yiyince anlarız bea hacım.. kasma fazla

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı:

seadog bunu yazdı:
    dini kaynaklara itibar etmiyorsan bilimin bu kounda pekte bi somut verisi yoktur.
    Dini kaynaklara itibar etmiyorum.Çünkü ben dinlerin ve onların bizlere sunduklarını kabul etmiyorum... Bilimsel açıdan bazı veriler var.Olmadığını kim söyledi? Ben sadece sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Saygılar

sen dinlerin sunduklarını kabul etmiyorsan bırak ölüm anınıda önce nasıl neye göre yaşadıgını senı neyin yasattıgı bul önce

onu buldugun zaman ölüm anındakini otomatik olarak bulursun zaten tamam mı dostum

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Aslında ölümü çok merak ediyorum..Ama allah gecinden versin..

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bu konuda dj_alper in yorumunu çok merak ediyorum :D

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
Toplam Hit: 11808 Toplam Mesaj: 66