Ölüm Annında Ne Oluyor?
-
HannibALgan kardeş sanırım bu senin sorunun yanıtı olacaktır hemde fazlasıyla.. herkese tavsiye ederim tabiki dinlemeye cesareti olan varsa..
http://www.hakikatkitabevi.com/turkce/sesli.asp?id=11
-
tabi ne şekilde ölüğüne bağlı acılı mı? ağrılarla mı ? uykuda zehilenip mi.? sıcak-soğuk? kanlı kansız? nyse burası ölene kadarki kısım.. aslına.. öldüğünde ne acı var ne ağrı var. ne tat var ne tuz var. görüntü yok , ses yok, koku olabilir iye düşünüyorum.. neyse sonuç olarak kendini kaybediyosun.. en belirgin olarak yer çekimine karşı gelişin yok.. bütün hayatın boyunca çeküle inat yer çekim merkezinin tersine dikleşen omurgan tamamen yer çekimine karışır.. hani rüyaya dalma çıkma arasında bazen boşlukta hissedersin.. yo aslında boşlukta değil. düştüğünü hiedersin.. çünkü Ruh un günahkar zulmani bi ruhsa bedenin dışına çıkınca adeta kuma saplanmış doç gibi kalır. yer çekiminden dolayı.. ama ruhunuz hafifse uçbilirsiniz bile.. nefs yükünü atmak lazım .. denizde altına hazineye ihtiyacımız yok edit:ayrıca altını yemeye kalksan yiyemezsinde.. her yer balık her yer derya .yanınızda ihtiyaçtan fazla yük almak boşa hammallıktır..
-
rabbim, nihayet sana itaat edeceğiz...
artık ne kin, ne haset, ne de yaşamak hırsı,
belki her sabah vakti, belki gece yarısı,
artık nefes almayı bırakıp gideceğiz...
ben artık korkmuyorum, herşeyde bir hikmet var
gecenin sonu seher, kışın sonunda bahar.
belki de bir bahçeyi müjdeliyor şu duvar,
birer ağaç altında sevgilimiz, annemiz.
gece değmemiş sema, dalga bilmeyen deniz,
en güzel, en bahtiyar, en aydınlık, en temiz
ümitler içindeyim, çok sükür öleceğiz..Ziya Osman Saba
-

-
Ölüm anını kmse bilemez ama nasıl birşey merak ediyorum ...:) Ama şu kesin öldükden sonra yıkanıyorsun sonra pamuk'u tıkıyorlar :) sonra gömüyorlar...:=)
-
insanları görünce aklıma hep şu gelir; bir tane sprem hücresinden meydana geldik. ve vücudumuzun % 80 i sudan oluşuyor .o yüzden insanlar karşımda ahkam kesmeye başlayınca ,diyorumki lan bir adet sperm hücresine bak nasılda konuşuyor. ve birde yine insan gördüğümde aklıma bir bidon su geliyor :D
hayat o kadar ciddiye alınacak birşey değil. bir kişi ölse dünya devam ediyor .herkes eğlenmesine bakıyor. bir kaç gün ah vah tüh sonra tarih oluyorsun .
şu kısacık hayatta , kimseye kötülük etmeyin,cimri olmayın, hep iyilik yapın ama enayi olmayın. sizle işi düşen birisini gülerek ayrılmadan ayrılmayın. arkanızdan sövdürmeyin. kimsenin adamı olmayın kendi kimliğinizi teşhir edin özenti yapmayın.
bir gün bir tbt üyesi ölse ki herkes ölecek bundan kaçış yok. kimin haberi olurki ..
-
Ne zaman ölümü düşünsem ölen yakınlarım geliyo aklıma.. Onlar girdiyse bi kapıdan içeri bende girerim.. Ben İman gücü yüksek bi insan olduğuma inanıyorum.. ama yinede hafif bi korku yok deil:D gerçi öss yede giricem ondanda korkuyorum :D
-
Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.
Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.
Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu.
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.
Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.
Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden.
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden-----------------------------
aç Hamiyet Yüceses'ten makber şarkısını, yak bi cigara...
-
Şeytan Yeminini oku
-
İlginç fikirler geliştiren, en azından bu konuda düşünenler var.Ancak düşünme yetisini kullanmayı reddederek dogmatik verilerin arkasına sığınanlar da var...
Neyse;
Konuyu açtığım günden beri düşündüğüm ve akla yatkın olan şey şu:
İnsan biyolojik ve psikolojik bir varlıktır.Normal şartlarda 0,0000001 gr ağırlığında ki bir sperm hücresinin kendisinin 4-5 katı büyüklükde ki yumurtayı döllemesiyle ortaya çıkan insanların psikolojik yönü çoğu zaman unutuluyor. Daha dünyaya gözünü açtığı andan itibaren insan beynine gerekli veya gereksiz dünya kadar bilgi kodlanır ve bu bilgilerin büyük bir bölümü alt beyine, yani bilinçaltına itilir.Zamanla kodlamalar fikirleri, fikirler karakateri ve karakter de yaşamın devinimini sağlarlar.Şimdi bir insanın bebeklikden itibaren zihnine kazınmış olan bazı sinevizeler yani düşünce görünümleri vardır.Bunlardan biri de ölümdür.
Beyin ölümü gerçekleşmemiş, fakat bedenen ölmüş kadavraların beyinsel fonksiyonlarının bir kaç saat daha sürdüğü yapıaln araştırmalarla kanıtlandı.
Yani insan zaman içinde zihnine kazıdığı düşünceleri, beyin ölümü yaklaştığında veya beden ölümü gerçekleştiğinde tekrar tekrar sinevize ediyor olmalıdır.
Aksi takdirde yoğun koma halinde olan bazı hastaların ışık hüzmeleri görmelerinin veya ölümü yaşadıklarını izah edebilmek mümkün görünmemektedir.
Tabi dediğim gibi 0,0000001 gr'lık spermlerin mahsülü olduğumuzu, evrenin Rio Sahili olduğunu düşünürsek, dünyanın bu sahilde ki tek bir kum parçası kadar bile yer kaplamadığını ve bu kum parçasını düşünürsek de bir insanın dünya üzerinde kapladığı yer de: Kumu meydana getiren atomlardan birinin elektronu kadar bile olmuyor.
Uzun lafın kısası varlığınızla yokluğunuz pek birşeyi değiştirmiyor. Bu anın tadını çıkarıp kaçınılmaz sonu ve beynimize işlediğimiz düşüncelerin birgün yine kendimiz tarafından sinevize edilceğini hatırlayıp tatlı tatlı tebessüm edelim...
Saygılarımla