Ölüm Annında Ne Oluyor?
-
Kefenin içinde resmen çürüyecez..
Tıpkı aşağıdaki resim gibi :l

-
Beyler hep planlarınızı bu dünyadaki geleceğinize göre yapıyorsunuz.
Biraz da şunu düşünün mesela dün terörist evden rastgele ateş actı adamın birini öldürdü.O adamın yerinde sizde olabilirdiniz.O adam için şuan bu dünyadaki gelecek bitti.O adamın şuan üniversiteside fayda etmeyecek yaptığı meslekde fayda etmeyecek.
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------Fazla kurcalamamak lazım hacı,yoksa benim gibi şizofreni damgasını yemenin esiginden dönebilirsin...
Hiperaktiflik var mı sende ? Genelde bu tip insanlarda oluyor,2-3 sene önce cok cok cok düşünüp delirme asamasına geldigim oldu,kimseye de bişe anlatmazdım..
Gözümün önünde görsel efektler olusturur,kıyamet vaktini rüyalarıma sokmayı basardım 1-2 kez :) Senin düsünme seklin biraz daha duygusal,mesela cevrende cok iyi tanınan ve sevilen birisiysen,sanal alemden kopmak sanki vücudundan bir parcanın kopması gibi geliyorsa,bunları düşünmen senin için daha fazla zarar olur..
Dini yorumlara itibar etmiyorsun da,bilimin buna bir şey bulacagını sanmıyorum :/
Mesela söyle de düşünmüşsündür,lan simdi pat diye ölsem acaba nasıl olur ? Şahsen sırf merak ettigim icin intihar girisiminde bulundum :) Parmagınla tetigin ucunu oksayıp,bir kac dakika hayatında o zamana kadar neler oldu,neler kazandın/kaybettin gibi bi özetleme geçeceksin gözlerinin önünden,şimdi şu tetige bassam ne olur,boslukta kaybolur muyum,yoksa gerçekten Cennet/Cehennem denen yerler var mı gibisinden sorular sorarsın...
İnsanın icini gıdıklar o merak di mi :)
Şeytan Yemini diye bir roman var,Jean Christophe Grange'ın,kesinlikle oku,iliklerine kadar geriyor insanı,ölünce ne oluyor,öldükten sonra bize kim/nasıl görünüyor gibi soruları kendi hayal dünyasında özetlemis yazar..
Okuduktan sonra da aklımda bi kac senaryo kurdum,ürkütücü,bilim yanıtlayamıyor,Kur'an ı Kerim'de de net bir cevap yok..
Zaten bunları fazla irdelemek,ateizme doğru hafif yönelmeye teşvik ediyo insanı..
En iyisi bekleyip görmek :)
Kardeşim ben anlıyacağına inanıyorum.Açıkcası gördüğüm bazı saçma durumlar var ve başkalarını bilemem ama ben şizofren olduğumu düşünmeye başladım.Nedenlerini anlatarak konuyu dağıtmak istemiyorum.Acının ne olduğu ile ilgili bazı sağlantılarım vardır.Mesela dün çay içerken bardağım çatladığını ve parmağımdan kan boşaldığını gördüm.O an müthiş bir şekilde burnuma kan kokusu gelmeye başladı.Parmağım acıyor ve kanıyordu.Sonra biran farkettim ki öyle birşey yok ama bardağımı kırıp parmağımı sürttüm.İnan acımadı hatta müthiş bi zevk aldım diyebilirim.
Küçüklüğümde hiperaktivite teşhisim vardı.Şimdilerde ise Sosyopati..
İntihar olayına gelince.2 defa denedim ama olmadı.İnan ikisinde de dediğin gibi uzun uzun düşündüm ne olacağını ve içimi gıdıklayan o heyecana daha fazla dayanamadım... İlkinde 5 kattan atladım ama kar yığını kurtardı.Diğerinde ise midemi yıkadılar:S
Neyse bu mevzuyu pm atarsan msnden filanda konuşabiliriz;)
Saygılarımla
-----------------------------Seni anlıyorum,"acı" duygusu hakkındaki görüşlerin biraz ilginç geldi... Tahmin ettiğim gibi de hiperaktiflik damgası vurulmus birisin :)
Düşüncenin şu olması gerek ;
"Nasıl olsa göreceğim,bilimin kanıtlayamadıgı,insanların anlam veremedigi o hissi ben de her ölümlü gibi yasayacagım,en iyisi bunu düsünmeden hayatıma devam etmek"
Şimdi şöyle bi saplantı da var bende bilmiyorum sana da oluyor mu ;
"Hayır hayır,ben ölümü görmeyecegim,göremem,imkansız geliyor,şu an dünyanın merkezi benim,dünya benim etrafımda dönüyor,her ne kadar dısardan sıradan bir insanmısım gibi görünsem de bende farklı bir şeyler var,kıyamet ben ölmeden kopacak"
Yani inanmak istememe,kabullenememe gibi bi sorun yasayabilirsin,benden 8 sene kıdemlisin yani belki de bunlardan fazlasını yaşadın bilemiyorum..
Dedigim gibi bunun üstüne gitmek,İlahi gücü sorgulamak olur,geceleri yatmadan önce dua et,dinine bağlı kal,düzelecegini göreceksin...
O merakın seni nasıl deli ettigini tahmin ediyorum,adamı cıldırtıyor ama yapacak bir şey yok :)
-
Hacı bilsek burada olmazdık heralde :w
-
Hehe O gun gelsin catsin bakalim dusunebilicenmi nasil oldugunu ne olursa olsun hayati deli dolu yasamaya bak :) Ne bilim git yapmak istediklerini yap :) Dusunme boyle seyleri bu arada bi soz geldi aklima ( Olumden niye korkuyorsun ki ; Sen oldugunda o , O oldugunda sen yoksun )
-
Claros bunu yazdı:
Hehe O gun gelsin catsin bakalim dusunebilicenmi nasil oldugunu ne olursa olsun hayati deli dolu yasamaya bak :) Ne bilim git yapmak istediklerini yap :) Dusunme boyle seyleri bu arada bi soz geldi aklima ( Olumden niye korkuyorsun ki ; Sen oldugunda o , O oldugunda sen yoksun )
-----------------------------kime aitti o söz..
"Sen oldugunda o , O oldugunda sen yoksun"
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------Claros bunu yazdı:
-----------------------------kime aitti o söz..
"Sen oldugunda o , O oldugunda sen yoksun"
-----------------------------Gercegini buldum feslefik sozlerin icinde bulmustum " Ey insanlar!olumden nıye korkuyorsunuzki...
Ölumden korkmak aptallıktır.Çünkü siz oldugunuzda ölüm yok,ölüm oldugunda ıse siz yoksunuz!!!!! "Kime ait oldugu bilinmiyor . Anonim
-
ahmike bunu yazdı:
Bu konuya cevabı sadece Kuranı Kerim verir araştır öğren.
Tek dini kitap kuranı kerim değildir..
-
Giden gelmiyor acep ne iştir :) Hocam takma kafayı böyle işlere.Ölüm çok zor çok eziyetli bi an olsa gerek.Ama bilinmiyor işte.Hayatını anlamlaştırma adına güzel şeyler bırak kozmosa ve ölmücekmişçesine yaşa =)
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------seadog bunu yazdı:
dini kaynaklara itibar etmiyorsan bilimin bu kounda pekte bi somut verisi yoktur.
Dini kaynaklara itibar etmiyorum.Çünkü ben dinlerin ve onların bizlere sunduklarını kabul etmiyorum... Bilimsel açıdan bazı veriler var.Olmadığını kim söyledi? Ben sadece sizin fikirlerinizi merak ediyorum.Saygılar
-----------------------------hoca ben İslam dini kaynaklarına itibar ediyorum eğer benim ya da benim gibi İslam dini kaynaklarına itibar edenlerin fikirlerini merak ediyorsan adres belli herhalde seadog da İslam dini kaynaklarına itibar edenlerden