folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ölüm Fikrini Egale Etmek

Ölüm Fikrini Egale Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    leadertay bunu yazdı
    Arslan25 bunu yazdı

sevgili murit aylar aylar once gordugum bı hıkayeyı arastırdım senın ıcın tekrar buldum.umarım bı faydası olur.

Hz. Ali'ye (r.a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu. Hz. Ali'ye: 

- Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu. 

Hz. Ali (r.a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi: 

"Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da bizim dediğimiz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da yok bize de yok. Bu arada bizim Yüce Allah için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Ama, ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur? diye sordu. Adam, biraz durdu, düşündü ve sonra: " Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, ahiret varsa vay bizim hâlimize! Yolunu öğret, ben de müslüman olacağım," dedi ve müslüman oldu. 

+1

Hocam bu uyanık müteahhit hesabı bana hiç samimi gelmiyor. Belki dine yönlendirmek için küçük bir hamle olabilir ama dinini bu temeller üstüne kurmak Allah'a karşı sevgiyi, onun rızasını kazanmayı ikinci plana atıp, kendi çıkarını gözetmek değil midir? Nerede kaldı peki "Ameller niyetler göredir"  hadisi?

Dibine not koyam:  Hocam ben dünya işlerine kendini vermiş bir adamım, ölüm hemen hemen hiç aklıma gelmiyor, çünkü aklımda hep yapacağım işler verdiğim sözler vs var. Dengeli gitmek lazım, senin teraziye göre dini yönün ağır basıyor sanırım, biraz da öteki kefeye ağırlık ver. Bu telaşın içinde ölüm aklına bile gelmeyecektir.

Mukavim_ tarafından 02/May/13 11:51 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Bu düşünceler gelir ve geçer. Beni öldürmeyen şey güçlendirir mantığı. Bende de oldu bu düşünceler. Her sabah kalktığımda "neden yaşıyorum" düşüncesi aklımdan gitmiyordu. Ama sonra ne oldu? Buna alıştım. Anlamsızlığa yani. Sende alışmayı bekleyeceksin hepsi bu (:

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Kafaya takma. Madem ki hepimiz öleceğiz, bari bir amacımız olsun. Hayat üzerinden gelip geçmemiz bir işe yarasın. Ülkeye ve insanlığa...

Dikkat etmemiştim şimdi yazıyorum. Bu çok yanlış bir düşünce. Bir amaç olması mı lazım? İyimserlik bir yanılgıdır. Sende bu yanılgıya düştüğün için böyle düşünüyorsun. Her şeyin iyi olması gerektiğine inanıyorsun yani (:

İyimserlik dinlerde olduğu gibi felsefede de gerçeklerin yerini almış temel bir yanılgıdır. - Arthur Schopenhauer

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Yorum yapma kabiliyetin ve kendi kendine dusunup olayin icinden cikma kabiliyetin hic yok.Yada laf olsun diye konu aciyorsun.

Hicbisey yapmazsan paran pulun olmadan bu dunyanin tadini alamadan olur gidersin.Eger daha buyuk bisey yapar bu dunyaya miras birakirsan senden yillar sonra bile adin anilir insanlara faydali olursun.Her sekilde biseyler yapmak daha iyi.En azindan hayatini normal kalitede surdurebilmek icin bile azami derecede para kazanmak yani calisman gerek.

Bu tur sacma seyleri dusunmeyi birak (eger gercekden dusunuyorsan)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Yorum yapma kabiliyetin ve kendi kendine dusunup olayin icinden cikma kabiliyetin hic yok.Yada laf olsun diye konu aciyorsun.

Hicbisey yapmazsan paran pulun olmadan bu dunyanin tadini alamadan olur gidersin.Eger daha buyuk bisey yapar bu dunyaya miras birakirsan senden yillar sonra bile adin anilir insanlara faydali olursun.Her sekilde biseyler yapmak daha iyi.En azindan hayatini normal kalitede surdurebilmek icin bile azami derecede para kazanmak yani calisman gerek.

Seninde pek mantıklı düşündüğün söylenemez(kusura bakma). Ben öldükten sonra insanlar benim adımı konuşsa ne konuşmasa ne? Ben bilecek miyim hayır. Ama bu dünyada bunları yapmak sana zevk veriyorsa yaparsın orası ayrı konu. Ama öldükten sonrada adın konuşulacak, insanlığa faydalı olacaksın demekte nedir?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Yarına dair bir planım var, ama ya yarın olmassa ? Diyede bugünü yaşıyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Mert_648 bunu yazdı

Yarına dair bir planım var, ama ya yarın olmassa ? Diyede bugünü yaşıyorum

Obsesif-Kompulsif bozukluğun olabilir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

"Öncelikle bir Tanrı'nın olduğu kesindir. Herşeyi yaratan bir mutlak güç olmalı." Böyle söyleyince ateistler "her şeyi yaratan varsa O'nu kim yarattı (tövbe sümme haşa) diyorlar ve şirke düşüyorlar, açıklaması şu. Zamanın olduğu yerde geçmiş ve gelecek mevcuttur. Zamanı ve mekanı da yaratan Allah c.c. bu kavramlardan etkilenmez. Ezeli ve ebedi yoktur. Mutlaktır. Ayrıca bizi şirke düşürebilecek vesveseler çok oluyor. Misal şeriat insanın içine kolay kolay yatmıyor ama sonuçlarını öğrenince gerekliliği belli oluyor. Şeriat'ın olduğu yerlerde suç oranı neredeyse yok, adamlar dükkanlarının kapısını açık bırakıp gidiyorlar. Şeriatsız yönetilen ülkelerde nasıl? Adam her an birini öldürebilirim psikolojisiyle geziyor, nasıl olsa 5-10 yatar çıkarım, düşüncesi var. Bir diğer vesvese konusuda müslüman değil diye müebbet cehenneme koyulması, Rabbimiz merhametlidir, yapmamız gereken sadece güvenmek. Birde geçenlerde gördüm "putları yıktırıp Kabe'ye tapınıyorlar" denmiş sözlükte zaten son yıllardaki ateist gençliğin sebebide masonların yönettiği sözlükler. Her neyse, Kabe elbette sadece manevi bir yön, zamanında Müslümanları kıbleleri yok diye yadırgandığı için yeryüzündeki ilk bina olan Kabe kıble edinildi. Put gibi bir hükmü olmadığını anlamamız için kıyamette Kabe yıkılacak, Kudüs yeni kıble olacak diye biliyorum bu konuda yanlış olabilirim ama her neyse, ben kendi düşüncemi söylüyorum, eğer bir Yaradan varsa ki var. İslam dinin'den başka akla uygun din yok.

S0KR4T3S tarafından 02/May/13 12:35 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    SeyhSamil bunu yazdı

"Öncelikle bir Tanrı'nın olduğu kesindir. Herşeyi yaratan bir mutlak güç olmalı."

Sende böyle düşünüyorsun galiba. Öyle ise ateistleri anlamamışsın. Ateist olduğu için kendini zeki sanan salaklar çok. Bunlarla tartışma. Anlayışlı biriyle tartışırsan anlarsın demek istediklerini. Tabi çocukken sana öğretilenlerden kurtulmak zor oluyor. Bu sadece din için geçerli değil aslında.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Yorum yapma kabiliyetin ve kendi kendine dusun-me olayı //  Bu fazlasıyla var yanlız,

olayin icinden cikma kabiliyetin hic yok. // işte bu dediğin de doğru.

Sen kafanda olayın içinde çıktın mı :)

Kendi doğruların ilan ettiğin şeylere fazlasıyla sarılıyorsun fakat seninn doğruların evrensel bir realite belirtmez. Sen sadece düşündüklerine inanırsın ben düşüncenin temelindeki esas doğruyu merak ediyorum.

Evet korkumda dediğin gibi parasız ölmek  hiç bir şey yapmazsam ki fazlasıyla şey yapıyorum emin ol, sonuçta parasız pulsuz değersiz ölür giderim. 

Fakat geniş düşünelim sonsuzluk 60 seneden fazlasıdır belkide sadece sonsuzluğa çalışmak isityorum buda 60 yılın ne halt olursa olsun önemsiz olduğu anlamına çıkıyor.

Miras bırakma işini bırakalım. Kim miras bırakmış adam hayrat yapmış mesela çeşme şimdi suyu akmıyor adam ölmüş + hayratıyla bir 300 yıl yaşamış ve hayratıyla beraber yok olmak üzere sonuçta gene hiç bir halt yapmamış insan konumuna düşüyorsun.

En baba dervişler bile kazanmış dilenmemiş elbette kazanacağım hatta bu düşüncelerim rahatlayınca çok fazla şey kazanabileceğime inancım tam çünkü dünyada ne varsa zaten dibine kadar öğrenmek elde etmek istiyorum. Uzandığım şeyi ele geçiririm o kolay fakat bunu yapmak gerçekten gerekli mi bunu söyle bana.

1 ev değil 10 ev + BMW ee ? Öldün abi sonuç :)

0 ev + tabanvay yaşamak ee ? öldün sonuç ?

İkiside aynı teraneye geliyor. 

Birde kazanarak sonsuz mutluluğu elde edemezsin kazanmak bir hırstır ve asla doymazsın gelip geçiçi bir hevesle devamlı kazanır durursun ama bir türlü rahat olamazsın buda psikolojik bir sorun.

zeybekustasi tarafından 02/May/13 12:39 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 8728 Toplam Mesaj: 78