Ölüm Fikrini Egale Etmek
-
Mizansen bunu yazdı
Ölüm fikrini egale etmek ha, ölümü sadece kabullenirsen rahata erersin. Çoğu şeyi bilmediğimizden yanlışa düşüyoruz. Cevabı yok sanıyoruz, cevabını aramıyoruz. Şimdi youtubeden bir video izlerken burada paylaşmak için girdim, bazı sorularımıza cevap oluyor. http://www.youtube.com/watch?v=krYxl-1BsNM
harbi adam iyi anlatmış tarih dogruysa hemde taa kaç sene önce kafamdaki soruları cevaplamış resmen
GUS tarafından 02/May/13 22:14 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi tarafından 09/May/13 03:00 tarihinde düzenlenmiştirGUS bunu yazdıMizansen bunu yazdı
x
harbi adam iyi anlatmış tarih dogruysa hemde taa kaç sene önce kafamdaki soruları cevaplamış resmen
videoyu izlemedim ama işin en sıkıcı kısmını size söyleyeyim.
Bu videoyu,
Müslüman biri izleyince haklı çıkaracak ayet hadis bulur kendince ispatlar.
Gayrimüslüm biri gelse bunun yanlış olduğunu inandığı dinde aslında bunun doğru olduğunu size ispatlayama çalışır. Ve sizde muhtemelen sizin din değişeli çok oluyo olum tepkisi verirsiniz. Adamda sizin bu dediğinizi tınlamaz.
Ateist biri içinse hiç bir şey ifade etmez.
Sonuçta ortaya mutlak bir gerçek yokmuş gibi bir sorun çıkıyor.
Yada gerçek bunların dışında bir şeymiş hissine kapılıyorum dini kapsayan bütün tartışmalarda bu oluyor. Bütün insanlığı tatmin edecek bir sonuç bir türlü olmuyor
NEDEN ?
-
GUS bunu yazdıMizansen bunu yazdı
Ölüm fikrini egale etmek ha, ölümü sadece kabullenirsen rahata erersin. Çoğu şeyi bilmediğimizden yanlışa düşüyoruz. Cevabı yok sanıyoruz, cevabını aramıyoruz. Şimdi youtubeden bir video izlerken burada paylaşmak için girdim, bazı sorularımıza cevap oluyor. http://www.youtube.com/watch?v=krYxl-1BsNM
Amcanın anlatmış olduğu şeyler çok basit şeyler ve benim kafamada yatmadı açıkcası.Çok mantıklı açıklamalar değil.
Kaldı ki 2 tane sorusuna cevap alınca Müslüman olan ateist kız heralde ateizme geçerkende 20 dakika içinde geçmiştir.
-
Hah! Tesadüfe bak bende ölümü düşünüyorum şu sıralar ama ciddi ciddi düşünüyorum yani aklıma bi anda bi iş yaparken gelmiyor nasıl ölürüm diye düşünüyorum sebebi ise beni hayata bağlayan ufacık bir nedenin dahi olmaması.. İnancın varmı bilmem ama inanç bu konularda zayıf bir etken yoksa sakın inanmaya çalışma sıçarsın
-
Kendi ölümüm, öldükten sonra ne olacağı falan hiç sikimde değilde, sevdiğim insanların ölümünü göreceğim zamanlar yaklaştıkça içten içe deliriyorum.
Geçen gün arabanın arka koltuğundayken (önde annem ve babam var) 30 sene sonra bu anı geri getirmek için kim bilir neleri feda ederdim diye düşündüm.
-
u235 bunu yazdıGUS bunu yazdıMizansen bunu yazdı
Amcanın anlatmış olduğu şeyler çok basit şeyler ve benim kafamada yatmadı açıkcası.Çok mantıklı açıklamalar değil.
Kaldı ki 2 tane sorusuna cevap alınca Müslüman olan ateist kız heralde ateizme geçerkende 20 dakika içinde geçmiştir.
Amca kendi anlattıklarına kendi balta vuruyor haberi yok.Zaten bizim millet ilim adamını değil böyle kapıya görevli yapmayacağın adamların sözünü dinlemeye meraklı olduğundan bu hallerdeyiz.
-
Adam ne sormuş.Konu yine nereye gelmiş ?Nereye gelecek 'hadi bunu da açıklayın atayizler' konusuna gelmiş.
Ölüm fikrini egale etmenin(tamamen bitirmenin) tek yolu ölmektir.
Ölüm kimisi için korku kimisi için kurtuluştur.
Eğer korku olarak görüyorsan; hayatın boyu ne yapsan da o fikir aklına gelecek ve odaklanmaya çalıştığın konularda sana 'nasılsa öleceğiz niye bu kadar kasıyorum'diye düşündürecek ve başarılı olamayacaksın yada istediğine ulaşamayacaksın.
Kurtuluş olarak görüyorsan;(Bunu aşırı dindar insanlar ve hayatından memnun olmayan çaresizler insanlar düşünür genelde)O günü kurtulusun olarak gördüğün için ölüm aklına gelmez ya da gelse bile şimdiki gibi odaklanma bozuklugu yada hayatının seyrini değiştirecek önemli kararlar aldırtmaz.