Ölümden Sonra
-
ya merak ettimde insan ölünce öldkten sonra dünyada yaptıklarını düsünebiliomu mesela iste öldükten 1 saat sonra örn=keske silahla kafama ateş etmeseydim , keske arabada okadr hız hapmasaydm , daha x amca yı görmeye gidcektm , vb. gibi düsünceler olabilirmi biliorm sacma oldu ama
-
yapılan bi araştırmaya göre(bilimsel olarak) intihar eden kişi tam ölüm anına yakın pişmanlık duyuyormuş yaptığından.. islama göre de bildiğim kadarıyla insan öldükten sonra yapmadıklarından ve yaptıklarından pişmanlık duyabiliyormuş.. öldüğünün farkına varınca tabi dediğim olay oluyor:)
-
kaç gündür kafama sıkmayı düşünüyom abi
her tarahta ölümle ilgili şeylerle karşılaıyom yaa ufff
Allah ım yardım :S
-
hayatta yapmadıon bişe kalmadıysa sıkabilirsin sonra öldükten sonra deme daha x i görcektim keske sunuda yapsaydm flan :D bnm daha yapacak bi ton işim var ki hergün hepsini baska bi güne erteliorm
-
yaparsam eğer hayatımın anlamı olan insanı göremeden gideceğime yanarım amk :(
-
hoja zaten kabirde sana ilk 2 melek gelcek iyice bi okşuyacak seni sen ozaman keşkelere kalcaksın yalan olcaksın :]
-
fetva metva verdin demeyinde ben şöle biliorum;azrail canımızı almaya gelecek eğer imanımız varsa canımız çok kolay şekilde çıkacakmış mesela çok tatlı bişey yerken ölmüş olacakmışız gibi ama imansız isek arzail "eti tırnaktan koparır" gibi azap verecek şekilde çıkaracakmış ruhu bedenimizden... sonra ruhların bulnduğu bi alem var (alem-i bişey,bilmiyorum tam)ruhumuz oraya gidecek bedenimiz kabre sonra münker-i nekir k diye 2 melek gelecekmiş kabire soru sormaya başlayacaklarmış ilk soru "men rabbüke?" yani rabbin kim? sonra namaz kıldınmı gibi bir sürü soru sorulacakmış cevaplara göre kabir azabı başlar yada başlamazmış sorulara gerektiği gibi cevap verenlere cenneten veremeyenlere cehennemden bi pencere açılacakmış
-
Wallahi azraili mazraili bilmemde bilinciniz ve geçmişinizle ilgilie herşey tüm hafızanız beyninizde mekanik olarak deplanıyor iki neron birbirine bağlıysa iki şey arasında bağlantı kurabiliyorsunuz. değilse hatırlamıyorsunuz. duygularınız da beyincikten salgilanan hormonlara bağlı. yani bu noktada ruh ne iş yapar ben çözemedim.
Ha birde birinin beynini çıkarırsanız o kişi yaşamaya devam eder, reflexleri çalışır, karganın beynini çıkarıp yuksekten atarsanız kanat çırpacaktır(motor noronlar hala yaşadığı için reflexler devam eder)
Bunu neden anlattığıma gelince
Mesela eroin bağımlısı bir insanın butun davranislarini aldığı maddeler kontrol eder, hırsızlık fln yaptiysa adam oldurduyse bu onun sucumudur? eroin beyinde tahribat yapar adami hafif gerizekali yapar
adam öldükten sonra da yarim akilli mi olacaktir? kendi mi olacaktir baska biri mi olacaktir? yaptiklari yuzunden yargilanacakmidir?
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Wallahi azraili mazraili bilmemde bilinciniz ve geçmişinizle ilgilie herşey tüm hafızanız beyninizde mekanik olarak deplanıyor iki neron birbirine bağlıysa iki şey arasında bağlantı kurabiliyorsunuz. değilse hatırlamıyorsunuz. duygularınız da beyincikten salgilanan hormonlara bağlı. yani bu noktada ruh ne iş yapar ben çözemedim.
Ha birde birinin beynini çıkarırsanız o kişi yaşamaya devam eder, reflexleri çalışır, karganın beynini çıkarıp yuksekten atarsanız kanat çırpacaktır(motor noronlar hala yaşadığı için reflexler devam eder)
Bunu neden anlattığıma gelince
Mesela eroin bağımlısı bir insanın butun davranislarini aldığı maddeler kontrol eder, hırsızlık fln yaptiysa adam oldurduyse bu onun sucumudur? eroin beyinde tahribat yapar adami hafif gerizekali yapar
adam öldükten sonra da yarim akilli mi olacaktir? kendi mi olacaktir baska biri mi olacaktir? yaptiklari yuzunden yargilanacakmidir?
-----------------------------
Asıl soru:
"Ölümden sonrası" var mıdır ? -
öldükten sonra ruh bedene sahip olununacagini farzedersek, dolayisiyla beynin fizik bedenle alakali bir durum oldugundan; ruh ile ayni olmasi mumkun degil, eroinman adamda dunya hayatina dair hicbir sapkin hareket soz konusu olmayacaktir.
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------
Asıl soru:"Ölümden sonrası" var mıdır ?
-----------------------------Ölünce öğrenirsin...