Ölümden Sonra
-
bence ölümden sonra dusunmek gibi bi özgürlüğümüz olmıyacak cunku ole bişe olsa sag ve solumuzdaki melekler neden yaptıklarımızı not alsın öle diodular kulakdan dolma bu bilgi
dusunce icin beyin gerekli ruhun beyni olamıyacagına göre beyin fiziksel olduguna göre dusunce kalmıyacaktır sadece bize canlılık veren kavram kalıcaktırki bunada ruh diolar onun dusunce kabiliyetinin olmadıgını dusunuorum haliyle onu yapsaydım bunu yapsaydım diemiycez
bide ölüümden sonra 2. bir hayat oldugu kuranı kerimde bahsedilmiştir ve anlatılmıstır
-
ölümün kıyısına gelip son anda dönen biri olarak şunları söylüyorum!..inanılmaz bir korku basıyor arkanızda kalacakları düşünüyorsunuz yapamadıklarınızı sewdiklerinizi,kımıldayamıyorsunuz..yapmak istiyorsunuz ama yapamıyorsunuz..muslumansanız salavat getirmeye başlıyorsunuz herseyin bilincinde oluyorsunuz..şuurunuz bi noktadan sonra dayanamıyo ve kapanıyor!..inanılmaz kötü bir şey..allah bize ölümlerden en acısız ve en anlamsız olanını versin..
-
hacı kitapçıya gidiyosun ''sonsuzluk yolculuğu'' kitabını alıyosun sonra aklındaki tüm sorular kalmıyor.bi güzel öğreniyosun.hatta gitmiş gibi oluyosun:)
edit:kuranda geçiyor demiş ayhun kardeş.kurandaara.com dan ölüm yazıp ayetleri okuyabilirsin
AL-İ İMRAN SURESİ(143)
Andolsun.sz ölümle karşılaşmadan önce onu temenni ediyordunuz. işte onu gördünüz ama bakıp duruyorsunuz.
-
boğaz köprüsünden atlayıp kurtulan 10 kadar kişi var sanırım tam hatırlamıyorum. hepsi havadayken pişman olmuş.. muhtemelen ölenlerde pişman olmuştur.
ölümden sonrası elbette var bu bilisel bir gerçek aynı zamanda. enerji asla kaybolmaz. ben reenkarnasyona inanıyorum. ruhumuz yeni bir hayatı seçtiği zaman geçmiş bütün yaşamlarını untumayı taahhüt eder ancak yukarı çıkınca hepsini hatırlar. ruhun amacı da bilgi toplamaktır üste çıkmaktır.. üste çıkan ruhlar bi daha inme ihtiyacı duymaz falan filan. bilgi için ezoterizm, okültizm araştırabilirsiniz. www.bilyay.org.tr dende temel bilgiler bölümünden bakaiblirsiniz. en azından değişik fikirleri görün.. -
içimiz araht olsun biraz , zaten ölünce bol bol anlarsız
-
ölümden sonra yaşam var çünkü dünyaya zembille gelmedik ki ölüncede öbür dünya vardır
-
pek inanmam ama bildiklerimi söyliim.
insanlar öldükten sonra tabuta konulsa bile allah allah biz kimin cenazesindeyiz falan diyo..Bilmiyolar..Taa ki herkes gidip onu yanlız bıraktıktan sonra başında okuyan imam ismini söylüyo xx oğlu xx..Ölü 3 defa eyvahlar olsun ben öldüm diyo..Bedeninin üst tarafına can geliyo ve kalkmaya çalışıyo fakat üzerine konulan tahtalara çarpıyo..Eğer iyi bi insan değilse azxap çekiyo..Hatta bazen okuyan imamın bunları duyduğu söylenir..İki melek geliyo işte eğer iyi bi insan olarak yaşadıysa çok hoş geliyo..Soruyo işte böle böle rabbin kim peygamberin kim falan..biliyosun..Eğer kötü bi nsan olarka yaşadıysan çok korkyunç geliyo konşamıyosun bile..
Sonrası meçhul ya yarraa yion ya da cennete gidion :D.Tabi bunlar söylenti :D.Devam edin siz inanmaya =).. -
Fistandantilus bunu yazdı:
-----------------------------boğaz köprüsünden atlayıp kurtulan 10 kadar kişi var sanırım tam hatırlamıyorum. hepsi havadayken pişman olmuş.. muhtemelen ölenlerde pişman olmuştur.
ölümden sonrası elbette var bu bilisel bir gerçek aynı zamanda. enerji asla kaybolmaz. ben reenkarnasyona inanıyorum. ruhumuz yeni bir hayatı seçtiği zaman geçmiş bütün yaşamlarını untumayı taahhüt eder ancak yukarı çıkınca hepsini hatırlar. ruhun amacı da bilgi toplamaktır üste çıkmaktır.. üste çıkan ruhlar bi daha inme ihtiyacı duymaz falan filan. bilgi için ezoterizm, okültizm araştırabilirsiniz. www.bilyay.org.tr dende temel bilgiler bölümünden bakaiblirsiniz. en azından değişik fikirleri görün..
-----------------------------
ilgimi cektide :)olumden sonrasının bilimsel gercek oldugunu nerden okudun?bu bilimsel gercek nedir ?
-------------
kuranı gercekden okumus arkadaslar ; (bilmeyen sallamasın kuranı gercekden bilerek okuyan arkadaslara soruyorum) reelkarnasyon kuranda geciyormu varmı boyle birsey bir ara veletin tekini cıkarmıslarda flash tv ye ben barıs manco nun ruhuyum felem zırvalıyordu :D varmı bole bisi :s
-
eğer gercek bir iskenderun luysan..
bunları bizim sana sormamız gerekirdi..
not: bunları yazmam kimseyi küçük görmek veya aşağılamak degil..
-
olay derin konulara doğru gidiyor.insanoğlu 20-20000 frekans aralığındaki sesleri duyabilir. kırmızı-mor arası renkleri algıyabilir.olağanüstü özellik geldiğini ve sınır tanımadığınızı düşünün.o zaman yaşamak bile istemezsiniz. ısıyı,kokuyu,renkleri,sesi sadece bizim sınırlı kapasitemiz dahilinde algılarız.şimdi şöyle bir deney yapın.kasetli ses kaydedicinin boş ıssız hatta mezarlıkta kayda açın gecenin bir vakti ısssız yerde kayda girin.kaseti dinlerken devrini hızlandırın ve terside hızlı devirle kayır yapıp normal devirde dinleyin.anlaşılamayan sesler gelecektir.biz sadece bir alemde yaşıyoruz.farklı boyutlar var.bu boyutların bir kısmı teknoloji geliştike keşifleri çıkacaktır.ruh hakkında kutsal kitaplarda fazla bir bilgi verilmemiştir.en basiti bir insan 70 yaşındada olsa kazanma hırsı nedense dahada artmaktadır.sanki ölmicekmiş gibi emellerle hayatını süslemeye çalışmaktadır.ölümden sonra farklı bir boyutu henüz algılayabilmiş değiliz.
bir sabah uyandınız .anne kahvaltıya kalk diyor.kalkamıyorsunuz.kalkmak istiyorsunuz ama hiç bir yeriniz kıpırdamıyor.ilk olay bu.şu an keşfedilen enerjiler ateş,elektrik ve bunlardan oluşan değişik türevler.ayrı bir enerji türü olabilir ruh.yani beyindeki sinaps bağlantılarından oluşan harddisk gibi bir şey, ruh ta aynen enerji yükü şekline dönüştüğünü düşünün.ruh hafızayı aynen alıyor beyinden. kirlian fotoğrafçılığı denen şeyde ölü insanda çıkmayan hatta ölü yaprakta olmayan etrafındaki parlaklık canlı herşeyde var. pek yakında görünmeyen varlıkları tespit eden düzen çıkmazsa şaşmayın aynı hayalet avcılarındaki gibi.burada bedenin içinden çıkıp gitmesi epey zahmetli.ölüm şekillerine bağlı olarak değişiyor.kutsal kitabımızda anlatılan şekliyle ve hadislerde.zaman kavramı bitiyor diğer boyutta.biz sadece biyolojik zamanda yaşıyoruz.