Ölümden Sonra Yaşam Varmı?
-
schwarzseherisch bunu yazdı
bilim ile din bir birleriyle çakışır, din mi konuşacaksınız yoksa bilim mi önce buna karar verin, görüyorum ki şu anda bilimsel bir konu var ortada.
Ölümden sonra hayatı şu anki bilgimiz ile "imkansız"dır. her ne kadar var da desek, yokta desek iki tarafta kanıtlayamaz, bu yüzden bilinemez.
ayrıca ruhsal şeyler üstüne konuşmak için ruhun varlığının kanıtlanması gerekir.
inan bana tartışmaya açamayacağın kadar gerçekçi 2 kitap söylerim ve bir kısmına bile itiraz edemeden yaradılışa inanırsın.
bilim adamı dediğin nedir kitap okumuş okumuş ezberlemiş bişeyler üretmiş insadır. duygudan hislerden pek haberleri olmaz.
-
Böyle bi konu gördüm mü hep Cem Yılmaz gelir aklıma :D
-
zeybekustasi bunu yazdıschwarzseherisch bunu yazdı
bilim ile din bir birleriyle çakışır, din mi konuşacaksınız yoksa bilim mi önce buna karar verin, görüyorum ki şu anda bilimsel bir konu var ortada.
Ölümden sonra hayatı şu anki bilgimiz ile "imkansız"dır. her ne kadar var da desek, yokta desek iki tarafta kanıtlayamaz, bu yüzden bilinemez.
ayrıca ruhsal şeyler üstüne konuşmak için ruhun varlığının kanıtlanması gerekir.
inan bana tartışmaya açamayacağın kadar gerçekçi 2 kitap söylerim ve bir kısmına bile itiraz edemeden yaradılışa inanırsın.
bilim adamı dediğin nedir kitap okumuş okumuş ezberlemiş bişeyler üretmiş insadır. duygudan hislerden pek haberleri olmaz.
söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil
-
reenkarnasyonla eşşek olarak gelirsekek ne olacak
-
flybatwin bunu yazdı
reenkarnasyonla eşşek olarak gelirsekek ne olacak
semer vuran çok olur :/
-
Sorarim hanginiz bu sahneyi yasadiniz?
Öldükten sonra dirildiniz..
-
ölümden sonra yaşam bana göre yoktur. 2 kere sildim cümleleri toplayamadım çok da işim var ama şunu iyi düşün tüm olay senin kendi beyninde bitiyor. Sağlıklıysan tecrübelerini kaydedecek düzgün çalışan bir beynin varsa zaten sen sen oluyorsun. Ama sağlıksız bir beynin varsa senin birey sayılmanı sağlayan benliğin gelişmiyorsa otsundur. İster otur ister kalk ister uç isterse yüz.
sen öl ve seni kimse hatırlamasın hatta devlet kaydından bilgilerin çıkarılsın sen yaşamamışsındır bile. O yüzden ben tüm olaya beyindeki bilgiyi kaydeden hafıza kısmı olarak bakıyorum. Hafızan varsa çevrenle iletişim sayesinde benliğin oluşuyor ve sen ölene kadar bu dünyanın din sanrılarına kapılıp cennete gideceğinin hayali ile yaşıyorsun.
Senin dedenin dedesinin dedesi kimdir biliyor musun? Sen bilmiyorsan kim bilecek? omzundaki görünmeyen melekler mi, varlığı görünmeyen cennet.net sitesinin melek çalışanları mı? mevzu bu kadar hüzünlü işte. dinlerin çıkış nedeni de budur, insanın kalbindeki o ölüm korkusunu hafifletip hayatı daha da yaşanabilir kılmak.
-
Aşırıcı dinci bir insan değilim.Bu dünyada yaptığımız hataların , haksızlıkların bedelini birşekilde ödiceğimize hesap vericeğimize inanıyorum.
-
Başka bir yaşam arayışı genelde yokolma korkusundan ileri gelir, insanın yaratıcıya inanmak için kendisini zorlamasının bir nedeni de budur, dünya bir sınav asıl yaşam ahirette deriz; böylece daha sabırlı, daha sakin, daha yönetilebilir insanlar elde ederken akıllı insanlar olarak deveyi hamutuyla götürebiliriz. Bkz Erbakan Family... Bir beklenti içinde olmadan yaratıcıya inananlarsa ya cahillikten ya da gerçekten bu tasarımı gördüklerine inandıklarından inanıyorlardır ki biz o inananları alınlarından öperiz. Bence farklı bir formda devam ediyor olabilir, etmiyor da olabilir, belki sadece sebatkar olmamız için gönderilen kitaplardır bunlar, belki de insanlar yazmıştır, bilemeyiz. Huzur arayan her insan için din sığınacak bir limandır, huzur da insanı rahatlatan en güzel ilaçtır.
-
konuyu tanrı vardır yoktur zeminine çekmek istemem ama ben bir yaratıcı inancımın olmasını ölümden korkmaya bağlamayı çok kaçamak bir cevap olarak görüyorum.Her insan ölümden korkacak diye birşey yok benim şuan ölümle aramda bir problem yok ve bir tanrının varlığına inanıyorum velevki tanrı olmasın öldükten sonra geri gelelim yada bir hiç olalım bu o tanrının varlığına inanmama neden olmaz.Varsa zaten vardır yoksa zaten hepimiz ya geri gelecez ya bir hiç olacaz yada başka birşey.
Biz bir yaratıcı tarafından yaratılmış olmayadabiliriz.Belkide yaratıcı sadece bir olayı tetikledi ve evriminde anlatmaya çalıştğı aşamalarla biz varolduk.Gerçi buda dolaylı yoldan yaratılmadır.