folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ölümden Sonra Yaşam Varmı?

Ölümden Sonra Yaşam Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

reenkarnasyon var ise evrenin ayrı bir köşesinde ayrı bir canlı olarak dirilmemiz de mümkündür belki belki hiçbiri değil belki tanrı vardır belki de yoktur?bir sürü soru var...ortada kesin sonuç olmadığına göre bu durum için güvenilmez kaynaklara göre görüşlere ayrılmak yerine bilmediğimizi kabullensek daha doğru olur diye düşünüyorum.ve bunu agnostizm ile de çakıştırmak istemiyorum henüz bilmiyoruz fakat birgün öğrenmemiz mümkün, herkesin kendi görüşüne körü körüne bağlı olduğu için öğrenmemiz için önümüzde uzun bir süre olduğunu düşünüyorum

edit:anlatmaya çalıştığım misal siyasette herkesin kendi doğruları vardır ama yaratıcı var ise kim/kimler olduğu kesin olarak bellidir yok ise de kesin olarak yoktur ve tek bir doğru vardır.bir de yaratıcı var ise ortada bu kadar yanlış varken neden müdahale etmez de bir kitap yollar vs vs. ilahi dinlerdeki tanrı tanımına hiç uyduramam bunu bu daha çok beyni daha farklı çalışan gelişmiş bir canlı gibi ya da her neyse

slanger tarafından 31/Eki/12 22:43 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

Sorarim hanginiz bu sahneyi yasadiniz?

Öldükten sonra dirildiniz..

İşte bunlar insana yakışmayacak laflardır. İnanın bu lafı söyledikten sonra insanın sokaktaki kediden farkı kalmıyor. Yani kafamızın içindeki et parçasını insanüstüne ulaşmak için kullanmıyorsak, yaşamın amacını anlamak/anlamaya çalışmak için kullanmıyorsak yine bu amaç(lar) için kullanmayan kediden ne farkımız kalıyor? Kedi diyorum ama anlaşıldı galiba demek istediğim. "Nerden biliyorsun, gördün mü, gittin mi" bunlar hep düşünme tembelliğinin belirtileri.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı

İşte bunlar insana yakışmayacak laflardır. İnanın bu lafı söyledikten sonra insanın sokaktaki kediden farkı kalmıyor. Yani kafamızın içindeki et parçasını insanüstüne ulaşmak için kullanmıyorsak, yaşamın amacını anlamak/anlamaya çalışmak için kullanmıyorsak yine bu amaç(lar) için kullanmayan kediden ne farkımız kalıyor? Kedi diyorum ama anlaşıldı galiba demek istediğim. "Nerden biliyorsun, gördün mü, gittin mi" bunlar hep düşünme tembelliğinin belirtileri.

Hocam Çok Özür Dilerimde @HolyCat Bir Soru Sordu Sadece.. Yakışmayacak Bişey Yapmış Gibi Durmuyo Burdan.

Sizin Başınızdan Böyle Bir Deneyim Geçti İse Bizimle Paylaşırsanız Seviniriz..

ShockMan tarafından 06/Kas/12 18:21 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Erkek

ah şu insan'ın gılgamıştan beri bitmeyen ölümsüzlük tutkusu :)

kahrolsun bağzı şeyler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

çokobaş var.

tabi lan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

çokobaş var.

Af Buyır Hocam Valla Anlıyamadım... Çokobaş ta Nedirki Loow.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

ölünce hepimzi görücez işte :D

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı

Benim Bir Düsüncemi, inancli bir insanin  beni bir hayvan ile ayni sinifta ornek gostermesi, benim düsüncemin daha iyi  oldugunu gösterir...

HoLyCat tarafından 06/Kas/12 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Caliber:

Herhangi bir gözlem, bulgu olmadan kafada öbür dünyaya ilişkin kurduğun hayaller seni diğerlerinden daha üstün bir varlık yapıyorsa öldükten sonra allah olacağını düşünen biri senden daha derin daha zeki ve daha ufku açıktır diyebilirmiyiz hocam?

HolyOne tarafından 06/Kas/12 20:09 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Yaşamdan sonra ölüm var hacı. Her şey bu kadar netken bu kadar kafa yormaya lüzum yok.

while (1<2)
Toplam Hit: 6994 Toplam Mesaj: 47