Ölümsüzlük 20 Yıl Uzakta ( Felsefeden Ve Bilimden Anlayan Müridler Cevaplasın Lütfen )
-
Seninle dini bir tartısmaya asla girmem hayatta en zor şey birinin beyninde sabitleşmiş detaysız ve ahmakça düşünceleri yok etmek yada değiştirmektir.Ahmakça diye adlandırdığım,bir başka düşüncede olabilir.
Bilimsel tartısmak istemissin. Bilimsel tartısma ne tür durumlarda olur ? Bir tezin %100 geçerli olduğu durumlarda.Böyle muallak,ve geçerliliği %0 olan bir tezi, milletimizin %90'ının beyninde sabit bir ölüm fikrinin üzerine tartısmak garip olur.
Ne istediğini ve isteğini ne şartlarda istediğini gözden geçir bence.
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------felsefeden ve bilimden anlayan müridler cevaplasın lütfen
diye boşuna yazmışım kimse okumuyor
biyolojik açıdan hücre yenilenmesini yapmak mümkün biri öldüren kedi DNA mız bizi yaşlandırıyor ancak bazıları anlamamak için elinden geleni yapıyor
çok deil bence en fazla 50-60 yıl içinde bulunacaktır bu ateist biri olarak azrail vs vs inanmiyorum ve bu yüzden de o yüzden konuya sizin gibi lerin cvp yazmamasını istedim için yazı yazdım keşke biraz daha dikkat li okusanız.her zaman bir tanrı yaratan olmadığı ihtimali var ölümün sadece karanlık bişi oldu gibi ancak anlamak istemeyen anlamasın ben bilgi paylaşıyorum burda. ananız babanız ölüm döşeğinde olsa sığınacağiniz yer bilim olacaktır.
-----------------------------PanXer Kardeşim Ben hayatımı Bu şekilde Yaşayan bir insanım, Düşüncemde Felsefemde O yüzden Dolayı Bu şekilde olması Çok Normaldir. Tahribatta Sevdiğim bir Şahsiyetsin, ama neden bir Zamandan beridir, insanları Küçümser tavır ve Hareketler izlemliyorum sende Anlamış Değilim.
Bu Güne kadar Atesitliğine Laf dediğimi Yada Yadırgadığımı gördünmü, Göremezsin Çünkü Son Derece Saygı Duyuyorum. Gel gelelim Ben Azrailin varlığına inanıyorum, Ölümü Öldüremeyeceğimizide biliyorum, Kaldıki Cansız varlıkların bile Öldüğünü bildiğimiz bir Evrende yaşamıyormuyuz. Düşününki Güneş bir Cansız Varlıktır ve Ölmektedir. Bunu Tüm Bilim literatüerleri Kabul etmiştir. Ölümsüzlük denen şey Evrenin bu katında Yok Malesef. Tekrar belirtiyorum o Robocuklar sadece Ömrü Uzatmaya yarar. Ölümü Yenmeye yaramaz, Yapılabilirse Tabiki Umut ve Keyif verici bir gelişme olacaktır.
DipNot: Yazılarınıda Zevkle Okuyorum bunuda öyle okumuştum. ;)
-
şöle çelişiyor ben dünyaya iyimser bakıyorum haslalıklar yeri gelicek yok edilicektir suni güneş yapılabilir bitmeyen enerji kaynakları üretilebilir
bu sadece zaman meselesidir en küçük örnekten beyin gücümüzün %30 ini kullanabilsek önünde olan o bilgisayarı hiçbir şeyini kullanmadan havaya kaldırabilirsin
bunlar doğa üstü güc deil yada olmayacak şeyler de deil sadece zamanın getireceği şeyler olacaktır ölümden sonra yaşama inanmadığım için herşeye iyimser bakmak zorundayim
kendi kendini yenileyen bir dünya gibi.
-
Sadece vücudu onarıma yönelik yapılacak işlemlerin ölümsüzlük getireceğini düşünmüyorum..Bence ölümsüzlük onarımın yanında farklı bir düşünce yapısınıda gerektirir. Yaşlanmamızın en önemli nedeni düzensiz şekilde protein üretmemizdir..Bağımlı olduğumuz şeyler hücresel yapımızı değiştirir..Bağımlı olduğumuz şeyin oluşturduğu duygusal yapıyı tatmin etmek için üretilen kimyasalı almak için hücre reseptörlerini kullanır.Bu durumda hücrenini yeterli beslenememesine sebep olur..İşte bu nedenle ölümsüzlüğün tam olarak sağlanabilmesi için düşünce yapımızı değiştirmemiz gerekir.Bağımlılıklarımızın tümünden kurtulmamız gerekir..Bu bana büyük oranda geçmişten günümüze kadar gelen öğretilerin sürekli olarak "kendini bil","pozitif insan" vs.. söylemlerini hatırlatıyor...Kim bilir,ölümsüzlüğü tam olarak gerçekleştirmek için teknolojinin yanında sürekli pozitif düşünce yapısını da kavramamız gerektiği birgün tamamiyle gerçeklik kazanır...
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------şöle çelişiyor ben dünyaya iyimser bakıyorum haslalıklar yeri gelicek yok edilicektir suni güneş yapılabilir bitmeyen enerji kaynakları üretilebilir
bu sadece zaman meselesidir en küçük örnekten beyin gücümüzün %30 ini kullanabilsek önünde olan o bilgisayarı hiçbir şeyini kullanmadan havaya kaldırabilirsin
bunlar doğa üstü güc deil yada olmayacak şeyler de deil sadece zamanın getireceği şeyler olacaktır ölümden sonra yaşama inanmadığım için herşeye iyimser bakmak zorundayim
kendi kendini yenileyen bir dünya gibi.
-----------------------------iyimserlikten ziyade seninki polyannacılık olmuş.hastalıkları bilmem neyleri bilimle yendin.savaşları,katilleri,teröristleri,sigarayı,alkolü vs..daha yüzlerce insan hayatına son veren ölüm sebeplerini ne yapacaksın.
-
sonumuz matrixteki gibi makinelerle insanlar savaşına dönmesin :D
-
2FaN bunu yazdı:
-----------------------------
sonumuz matrixteki gibi makinelerle insanlar savaşına dönmesin :D
-----------------------------
sana katılıyorum hojadipnot: PanxeR fikirlerin ve felsefen guzel gercekten begendım sana basarılar dilerim ama ne yalan solıyım felsefe bir yerden sonra insanı mutsuz edebiliyor.
-
insan zaten ölümsüz...
-
ölümsüzlükmü? yok abi ben almıyim,vaktim gelince öleyim
çok uzun yaşamakda istemem.30 yaşındayım bana kalsa bukadarı yetti bana.
-
Dai bu nanobot vs şeyler bilimkurgu filmlerde kullanılıyor :D eet eerki o işlevde şeyler üretilirse ölümsüzlük olabilir ama ölümsüzlükten önce uzayda yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor çünkü kimse ölmezse kimseye yetmiyen bu dünya hiçkimseye yetmemeye başlar :)