Ölümsüzlük Mümkün Müdür?
-
DevilRullz bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
doğada ölümsüz kalabilen hiçbir şey yok ki insan ölümsüz kalabilsin mümkün değildir o yüzden
belki teknolojik gel,şmelerle bu süre biraz daha geriye atılabilir.Benim bildiğim bakterileri öldürmezsen, ölmez. Bilmeden nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsun?
haklısısn onu atlamışım. oda kesin bir bilgi değildir yalnız ama insan olarak baz alıcaksak insan hücreleri her geçen gün çoğalmayla birlikte ölmeye programlanmış olduğundan mümkün değildir
SeRDaR tarafından 29/Tem/13 00:45 tarihinde düzenlenmiştir
Radikal hücre ölümünü durdurabilecek bir teknolojik gelişme sağlanırsa ki zannetmiyorum ama ancak o zaman -
Olgunisik bunu yazdıİmkansızdır.
Müslümansan "Her canlı ölümü tadacaktır" ayeti kapı gibi duruyor.
Diğer dinlerdeyse ölüm vardır. ölüm olmayan din yoktur. Hatta reankarnasyonda bile ölürsün.
Dinle kitapla işin yoksa bilimsel olarakta organizmaların bozulacak hatta parçalanacak şekilde tasarlandığını bilmen gerekir. En baba yapıtaşımız karbon ve karbon bileşikleridir. Karbon yapısı gereği organik bileşiklerde stabil olamaz. Hatta geyiği bile yapılır. Tanrı ölmemizi istemeseydi bizi silikondan yapardı denir.
Tıp hiçbir zaman ölümsüzlük üzerine çözüm üretememiştir. üretme ihtimalide yoktur. Biri çıkıp bilimde bilinmeyen üzerine kesin yargı yapılamaz diyebilir ve doğrudurda ama bilinmeyen değil bilinen birşeyden yani karbondan bahsediyorum. Aslında sağdece karbonda değil, başka kaçamayacağın benzer durumlarda (güneş etkisi gibi) vardır. Kaza yada zehirlenme gibi durumlarda var. Biri seni katanayla 5 parçaya böldüğünde ne yapacaksın? Peki ya 120 ile giden Kamyonla D100 karayolu 25.km de kafa kafaya gelince?
Başka tür bedenlerde yaşamakta aslında yaşamak değildir. Bundan sonrası biraz felsefeye girer. Zihin naki vb. de yaşam devam etmez. Yaşam demek kendi varlığından haberdar olmak demektir. Namaz kılan robot süper namaz kılar ama ne yaptığını bilmez, sağdece hareket eder. Bilinç nakli yapabilmek yaşamı devam ettirmez. istemediğin şeyleri silmek için formatmı atacaksın. Zlhnini başka bir sisteme naklettiklerinde sağdece bilgiler gider bilinç gitmez. Dini inançda ruh kavramı vardır ve afrika kabile dinleri hariç ruh bedenden bedene geçmez.
Özetle birgün senin içinde el fatihaaa yadaa başka dindeki benzerleri olmadı gömün a.q. çocuğunu diyenler olacaktır.ben olaya dogal olum gozuyle bakiyordum 1 saattir daha olumsuzluk tanimini kafamda kuramamisim :)14 saattir pc basinda olmamdan olsa gerek bende yatiyorum. haydi selametle.
-
beyin başka vucuda nakledilse bile sen öleceksin bu ölümsüzlük olmaz ki. ben öldükten sonra beynim başka vucutta yaşamış yaşamamış çok da fifi.
-
Beynin olmadığını farzedelim vücut tek başına ne anlam ifade ediyor? Daha doğrusu bizim için ne anlam ifade ediyor? Hiçbirşey. Beynin yani anlamlandıramadığım ya da anlamlandıramadığımız o beynin içindeki iki kişiyi daimi canlı tutarsak mümkün gibi görünüyor. Vücudu daimi olarak canlı tutmak ne kadar mümkün bilemem ki pek mümkün de görünmüyor bana ama asıl önemli olan beynin içindeki o iki kişi. Yani asıl işi yapan; hafıza, görme, duyma zıkkımları ve bilinç.
-
olsa bile uygulatmazlar, uygulanmaz. doğanın sirkülasyonu için ölüm gereklidir.
-
Büyük tufandan önceki çağ bugünkü çağdan daha ilerde olduğu söylenir..
Yani çağ en uç noktaya geldiğinde büyük tufan kopmuş herşey yerle bir olmuştur.
Bilim ilerlemekte olup uç noktalar kestirilememektedir.
Bir de şu laf var tabi 3. dünya savaşından sonra savaşlar taşla sopalarla yapılacaktır..
-
olduğuna dair rivayetler var, ama ölümsüzlüğe dünyada imtihan halindeyken müsaade edilmez. Bu sorudan önce şu sorulabilir;
İnsanoğlu yer kürede tüm davaları çözüp, adaleti sağlayabilir mi? Mağdurların hakkı dünyadayken ödenebilir mi? Yoksa sonsuza kadar mağdur olmaya devam mı etmeliler? Bu tüm insanlığın ortak problemi..
-
"Yo. When do you think people die? When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No. When they are ravaged by an incurable disease? No. When they drink a soup made from a poisonous mushroom!? No! It's when... they are forgotten. Even after I'm gone, my dream will come true. The ailing hearts of the people will be cured. Why are you crying, Dalton?"
-
darkroques61 bunu yazdı
Büyük tufandan önceki çağ bugünkü çağdan daha ilerde olduğu söylenir..
Yani çağ en uç noktaya geldiğinde büyük tufan kopmuş herşey yerle bir olmuştur.
Bilim ilerlemekte olup uç noktalar kestirilememektedir.
Bir de şu laf var tabi 3. dünya savaşından sonra savaşlar taşla sopalarla yapılacaktır..
yuh, yani taaa o zaman iphone 15 çıkmışmıydı acaba?
-
mümkün değil