folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder One Punch Man Anime Dizi

One Punch Man Anime Dizi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

@torpedo_xl izlemeye başladım :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Erkek

her sitede ki kaynak aynidir dimi? degilse nerenin altyazisi daha iyidir ona gore nereden izleyeyim diye soruyorum.

edit: dizibox dan izliyorum lanli lunli amina koyayimli bi altyazi var :D her yerde boyle mi?

ste1n tarafından 22/Ara/15 11:09 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek
    ste1n bunu yazdı

her sitede ki kaynak aynidir dimi? degilse nerenin altyazisi daha iyidir ona gore nereden izleyeyim diye soruyorum.

edit: dizibox dan izliyorum lanli lunli amina koyayimli bi altyazi var :D her yerde boyle mi?

genel olarak öyle hocam :)

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

sadece tek sezon gelmicekmiydi bu ?

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

İkinci sezonun çıkacağı kesin değil ama büyük ihtimalle çıkacak. Ancak, arkadaşların da belirttiği gibi mangası devam ediyor ve yanlışım yoksa ilk 6 chapter'dan bir sezon yaptılar işte. İlk 6 chapter'ın 2 yılda yayınlandığını düşünürsek ve manganın şu an 10. chapter'da olduğunu hesaba katarsak. İkinci sezon için yeterli materyal çıkıp da hazırlanması 1 - 1.5 seneyi bulacak kaba bir hesapla.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

eywlahh müridler dün gece bir izledim bitirdim bile :D

9gag da görüyordum hep bu saitamayı. herhalde yine dragon ball daki über karakterlern biridir diyip geçiyordum.

aydınlandım :P

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    _karantina_ bunu yazdı

Çerezlik zayıf bir seri

Anime kültürünün ne kadar olduğunu bilmiyorum ama bu basit yorumla çok da fazla olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle Türkiye'deki ergen tayfasının izlediği genel popüler seriler harici yapımları izlemedin.

Kısaca bilgi vermek gerekirse one punch man, one diye takma isim kullanan bir elemanın 2009 yılından beridir kendi blogunda comic maker(olması lazım) adlı dandik programı kullanrak dandik çizimlerle çıkarttığı ama herika bir hikayeye sahip web comictir.

One ın blogu:

http://galaxyheavyblow.web.fc2.com/

Zamanla popüler olan seriyi takip eden mangakalardan yuusuke murata, one denen elemana teklif götürüp onun hikayesini mangaya uyarlamak istediğini söylüyor. Aralarında anlaştıktan sonra 2012 yılında önce gene webde yayınlanan young jump web comics olarak daha sonra weekly shonen jump dergisinde yayınlanmaya başlıyor.

Giderek artan popülaritesini gören ünlü anime yapımcısı madhouse (bilinen popüler serileri; death note, hellsing ultimate OVA, paprika, perfect blue, balck lagoon, beyblade ve yüzlercesi. Daha fazla bilgi için: https://en.wikipedia.org/wiki/Madhouse_%28company%29)

seriyi anime olarak yayınlamak için anlaşıyor. Böylece shonen serilerine yeni bir soluk getiren one punch man anime serisi doğmuş oluyor.

Ama maalesef her anime bölümü için mangadan 3 chapter harcadıkları için doğal olarak anime serisi mangaya çok yaklaştı. Bunun sonucunda 12. bölümde animeye son verdiler. Son derken tamamen bitti olarak alglanmasın. Bu kadar popüleritesi artarak devam eden bir seriyi büyük ihtimal madhouse bırakmayacaktır. Tahminim en geç 1-2 sene sonra manga sayısı arttığı için 2. sezonu çekerler.

Bu arada yukarıda mesajını alıntıladığım arkadaşa ithafen, şu anda seri daha 12 bölüm çıkmış olmasına rağmen myanimelistte 10. sırada 9.08 puan almış durumda (84k küsür kişinini oyu ile)

Yani seriye çerezlik zayıf bir seri demek abesle iştigal.

Zaten forumda beni tanıyıp anime tavsiyesi almış birçok arkadaş bu mesajımı görünce izlemeye başlayacaktır :)

Edit: Ayrıca anime serisinden sonra mangasını takip etmek isteyenler(ingilizce):

Orijinal one yapımı(sitye kayıt olmanız lazım): https://bato.to/comic/_/comics/onepunch-man-artist-one-r9123

Yuusuke murata versiyonu(anime bundan uyarlanıyor): http://manga.life/read-online/OnepunchMan

Shounen parodisi olan bir komedi serisi bu.komikli, aksiyonlu senaryosu her bölüm birbirini tekrar eden ,kafa dağıtmalık,çerezlik bir anime.karakter derinliği zaten yok.herhangi bir yaratıcılık yok.kendi fikrimi söyledim sende animenin tarihçesini anlatarak bizi bilgilendirmişsin.anladığım kadarıyla senin beğendiklerini beğenmeyenler ergen zevkli oluyormuş.bu çerez animeyi ciddiye aldığın kadar bende seni ciddiye alsam sana biraz anime kültürü öğretirdim belki.neyse ,keyifli seyirler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

şu yaptığın yorumdan sonra kimsenin senin anime kültüründen faydalanmak isteyeceğini sanmam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

Açılın tartışmaya giresim var.

Popüler olmuş yada adı sanı duyulmamış bir çok manga okudum, okuyorum. Devamlı okuyacak birşey arıyorum artık pek yorumlarına bakmadan rast gele seçip okuduklarım da oluyor. Yani anime izleyicisinden çok manga okuyucusuyum. Bunu da anime haberi bile çıkmadan takip ediyordum.

Konuya gelirsek hiçbir anime/mangayı abartmaya gerek yok benim için hepsi çerezlik, vakit geçirme aracı fakat iyi kötü diye ayırırsak One-punch man'in mangası çok iyi. Daha 50 bölümü çıkmış bir mangaya karakter derinliği yok demek saçmadır itibar etmeyin. (Başka mangalarda adamlar 50 bölümden fazla flashback yapıyor karakteri tanıman için) Mangada  çok fazla karakter olduğundan 50 bölümde hepsinin arkaplanına inemezsin. Saitama'nın duygusal durumu bence gayet iyi yansıtılıyor. Günü gününe aksatmadan idman yapan, 2 yıl sonunda aşırı güçlenen ve buna bağlı olarak kendisini yoracak güçte biriyle karşılaşamayan bir kahramanın hayal kırıklığı, boş vermişliği. (ve daha neler yaşandı bilmiyoruz). Çoğu mangadaki "en güçlü ben olmalıyım", "beni küçükken çok dövdüler" karakterinin derinliğinden daha iyi. Saitama haricindeki karakterlere ise yavaş giriyor mangaka. 

Çizimlere gelirsek orjinal One'ın çizdiği manga ne kadar kötüyse Murata'nın çizimleri o kadar iyi. Görebileceğinizi en iyi çizimlere sahip mangalardan biri bence, sadece mangadaki sayfaları birleştirilerek yapılan gif'ler var ki benzerlerine az rastlarsınız.

Örnek:

http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire4/97814ea1e7c7985a1aed76f5fafedcd31362610601_full.gif

http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire1/415a714ad6ae7fe949695e015ea9d73b1362610704_full.gif

http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire3/e66253b77379c92527e254c294e244c71362610434_full.gif

Animesi hakkında yorumum: İyi ama mangasındaki çizimlere bakınca daha iyi olabilirdi.

İzlemeyenlere tavsiyem izlemesinler yoksa yeni sezon çıkmasını beklerken çok acı çekerler :P

KodlayanAdam tarafından 23/Ara/15 05:00 tarihinde düzenlenmiştir

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    ste1n bunu yazdı

http://www.turkanime.tv/video/one-punch-man-1-bolum ben burdan basladim 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 4341 Toplam Mesaj: 32
one punch man tek yumruk adam