folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Orasi Kuzey İrak Degil(Mis) Kurdistan(Mis)

Orasi Kuzey İrak Degil(Mis) Kurdistan(Mis)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zefyhr
    zefyhr's avatar
    Erkek

doğrudur.resmi adıdır

حكومه تى هه رێمى كوردستان
    Hikûmetî Herêmî Kurdistan

bu iş yunanistanın makedonyaya bi türlü makedonya demeyip fry of makedonya demesine

yada kktc ye hala kıbrıs türk bölgesi demelerine benziyo.. saçma..

hoşaf, hoşaftır...

hııvfffffffff.... fhüüüüüüüüüüüüü.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

nah kürdistan ! kürdistan diye bir yer yok !

aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hworm
    hworm's avatar
    Erkek

osman paşayı seçin sadece Terör suçları için Idamı geri getireceğini söylüyor.

No thing is possible ,world itselfs say ı’m possible
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zefyhr
    zefyhr's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------

var hocam yapmayın nası yok?

iranda da kürdistan , azerbaycan isminde eyaletler var..

ıraktaki  ise bölgesel hükümet

hııvfffffffff.... fhüüüüüüüüüüüüü.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

zefyhr bunu yazdı:

BuZuL bunu yazdı:

var hocam yapmayın nası yok?

iranda da kürdistan , azerbaycan isminde eyaletler var..

ıraktaki  ise bölgesel hükümet

hoca ben bilmiyormuyum orda bir kurdistan ismiyle birseylerin kuruldugunu,

pkk nin yillardir savas verdigi bizim yillardir sehit verdigimiz kurdurmayiz dedigimiz bir olusum icin bizim iktidar sahiplerinin

canla basla oyle birsey oldugunu savunmasi var var var var diye beynimize kazimasi zoruna gitmiyormu senin ?

senin kadar genis olamiyorum ben.

senin kadar iktidar yalakasi olamiyorum ben

serdar cok guzel bir ornek vermis, tutup KKTC yi kabul ettirene kadar bu ulkeyi yillardir yikmaya calisan barzani kopeginin, talabani kopeginin pesinden kosturuyorlar.

bunlar senin zoruna gitmiyor mu ?

biz o kadar sehidi ne icin verdik ? barzani talabani istedigi gibi pkk li yetistirebilsin, istedigi gibi sinirlarimizdan girip askerlerimizi sehit edenleri korusun kollasin silah yiyecek ilac yardimi yapabilsin diye mi ?

orasi irak dir, boluculerin kurdistan dedigi yer ise bugun ki kuzey irak dir.

kurdistan diye bir toprak parcasi yoktur. bunu bana kabul ettirmeye calisiyorsaniz vatanseverliliginden suphe duyarim ben.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek

bunlar varya bunlar katıksız oro..........

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Erkek

Kürdistan'ın coğrafi bir ad olduğu ile ilgili görüş bildiren arkadaşlara ithafen diyebileceğim şu ki o kelimenin na amaçla kullanıldığı kelimenin mahiyetinden çok çok önemli. Zaten underzero'nun da bu konuyu açmasına bu tutum sebep oldu büyük ihtimalle. Empoze.

fazla uzaklaşmış olamaz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GokYeleliBozkurt
    GokYeleliBozkurt's avatar
    Erkek

7 senede ırakta  yanıbaşımıza k.rt devleti kurdurttunuz a.kpartyliler :) durmak yok harbiden.. durmak yok..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan

özellikle;

II. Abdülhamit döneminde basılmış Osmanlı Devleti'nin Ortadoğu'daki topraklarını gösteren harita (1893); haritanın tam ortasında کردستان (Kürdistan) kelimesi bulunmaktadır.

arkadaşlar tabiki o zamanlar böyle kötü niyetleri yoktu tabi ama o yörede kürdistan diye bişey oluşmuş devam ediyor. tabiki ülke olarak değil. kendilerini temsilen.bunu çok iyi kullanan provakatörler var ama.

şöyle bişeyde var kaynağını bulursam yayınlarım. 2. dünya savaşı sırasında iranda kürdistan devleti kurulmuştur. rusya yardımıyla. yanlış hatırlamıyorsam 2 yıl filan sürdü bu devlet.savaş bitince ruslar desteğini çekmiştir. tüm elebaşları idam edilmişti.

şimdiki kendini bişey sanan o elebaşları zamanı geldğinide göt gibi ortada kalacaklardır. elbet amerika pkk ile yollarını ayıracak. o zaman görün curcunayı...

edit:

aha buldum;

Mahabad Cumhuriyeti

İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından 22 ocak 1946 yılında İran'da Kadı Muhammed’in önderliğinde Mahabad'da (Doğu Kurdistan-İran) Kürt Cumhuriyeti kurulur. Devlet Başkanlığını Gazi Muhammed ve Savunma Bakanlığını Molla Mustafa Barzani’nin yer aldığı cumhuriyet, 17 Ocak 1947 yılında İran rejimi tarafından yıkıldı ve 31 Mart 1947 yılında Qazi Muhammed idam edildi. Kürt Cumhuriyeti'nin yıkılmasıyla Molla Mustafa Barzani çatışmalardan sağ kalan peşmergeleriyle Sovyetler Birliğine geçer.

Mahabad Cumhuriyeti döneminde "Ey Reqîp" adlı şiir Kürtlerin ulusal marşı olarak kabul edildi.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mahabad_Cumhuriyeti

bi edit daha:

önceki yorumları okumamıştım. sakın ola savunduğumu filan sanmayın. sadece bilgi amaçlı yazdım bunları. benim düşüncem ise topunun amk.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

olası bir savaşta ilk sikilecek olan devlet , netekim gücü amerika ve israile yetmeyen bölge halkı onun yerine oradaki köpeklerine saldıracaktır - ah bi savaş çıksa şöyle kanlısından ...

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 10472 Toplam Mesaj: 64