folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Orasi Kuzey İrak Degil(Mis) Kurdistan(Mis)

Orasi Kuzey İrak Degil(Mis) Kurdistan(Mis)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

HeroiquE bunu yazdı:
    -----------------------------

Amerikanin politakasi geregi ortadogu şekilleniyor,ekonomik olarak amerikaya bagamlı olan ülkemizde ,kıldan ince bir köprü üzerinde bu oluşumdaki yerini muafaza ediyor...

akp veya bi baskasi kim olursa olsun bu şeyler kaderse olacaktır hepsi,bizde bu oluşumda ülkemizin çıkarlarini koruyarak ,radikal degisimleri mantıksal bazda degerlendirmeliyiz.

Gerçekçi olalım er yada geç orta dogu amerikan himayesine girecek tabi Allah dogrusunu bilir.p

Planlarini uyguluyorlar ve uygulayacaklar ,haa eğer egolarimizi tatmin etmek ve içimizdeki öfkeyi birilerinin üzerine yıkmak istiyorsak akp bunun için biçilmiş kaftangözüküyor.

Malesef yıllardir bagımlı ekonomi ile yasamanin üzerimize,zihinlerimize getirdigi ağar yükleri taşıdık ve tasıyoruz...

Ülkemiz için en iyisini  istedigimiz samimi ve içten düşüncelerimize prangalar vurmaya devam edecegiz sanki bi 50 yıl daha,

asıl bununla nasıl baş edeceğiz ?

eger kaderini kendin cizmessen , baskalari cizer . Ataturk istese sofyada kalir , sofyanin en guzel kizi ile evlenir , istanbula fransiz ve ingilizler demir attiginda gelmezdi. Ama o kaderini kendi secti , kendisi cizdi. Bu ataturk denilen adam 3 gozlumuydu? 2 beyinlimi , yani ne ustunlugu vardi ?

sadece hayatini cok sevdigi seye adadi.

senin yazinida anliyorum. Direk akp den dine baglamissin.

Akp basa nasil gelmis arastirirsan bunun kader degil , amerikanin yeni yapilanmasi oldugunu anlarsin. senin dedigin fetullah gulenin amerika hakkindaki sozlerine benzemis. Yani amerika guclu gundem politikasini o belirler, biz amerika ile ayni cikarlari guden iki devletiz. gibisinden bir beyanati vardi. yani amerika iraka , afganistana girecek , insanlari oldurecek . feto biz ayni politikayi destekliyoruz diyecek. yani ses cikarmiycak. zaten onunda amaci o !

herneyse , bazen derim . Bu millet madem bu kadar cahil , bolsunler a.*. ! Ataturke hakaret edenleri gordukce bunu daha da cok istiyorum. Belki bir gun anadolu turkleri , uygur turklerinin veya kirim , karachay turklerinin yasadiklarini yasarlarsa ! Ataturkun ne yapmaya calistigini , neler icin ugrastigini anlarlar . Ataturk bosuna hayatini turkiye icin harcadi. Kalsa , sofyanin en guzel kiziyla hayatini surdurse ne siroz olurdu ne sigaraya baslardi savas kederi yok , ulke derdi yok.

senin gibiler bu fikrimi daha da korukluyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

@ats30

Hocam bize ne ırakın toprak bütünlüğünden ırak bizim toprak bütünlüğümüzü düşünüyormu düşünse şayet kuzay ırakta pkklıların kamp yapmasına müsade etmezdi sınır ötesi yaptığımızda ortalığığı ayağa kaldırmazlardı

hocam açık konuş.sende mi Irak ın ne hali varsa görsün kürdistan kurulsun diyorsun ?

Şu anda devlet politikamız toprak bütünlüğünden yana.bunun dışına çıkarsak devlete karşı gelmiş sayılırız sonu da hainliktir...

Irak geçmişte resmi olarak osmanlı toprağıydı.manevi olarak şu anda Türkiye'ye bağlı.kaderine terkedilemez...

saçmalama ne alaka yaa çarpıtma dediğimi şimdi beni banlatmak mı amacın

sadece devlet ve millet olarak ıraka kafa yormak saçma anlamında dedim  yemişim öyle devlet politikasını ırak sürünsün umrumda değil açıkçası bize bir getirisi yok ırakı güçlendirelimde peşmergeler daha iyi pkklı mı eğitsin bize daha iyi mi saldırsın geçmiş geçmişte kalmıştır bizim derdimiz bize yeter 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

anasini satiyim biz ne desekte bos hepiniz biliyorsunuz aslinda, bastakiler ne yaparsa ne kadar karsi cikarsa o kadar iyi olur ama onlar ses cikarmadikca hic birsey yapamayiz. devrimci ruhumuz olmus koyun olmusuz hepimiz ne ot verirlerse onun pesindeyiz

kurtlere saygim var vatan hainligine saygim yok, bu ulkenin topraklari beraber savunuldu yuzyillarca beraber yasanildi bu ulkeyi bolmeye calismak vatan hainligidir.

bakalim bastakiler avrupanin amerikanin kuklaligini yapmaya daha ne kadar devam edecek, sonumuz hayrola

iyi kurdlerde var , ama kurunun yaninda yasta yanar.

hangi ulkeyi biz kurdlerle savunduk ?

malazgirt 1071 ! bizans ordusuna karsi seljuk turkleri , tatar turkleri ve kuman turkleri savasmistir

istanbul savasi= bizansa karsi  turkler , yeniceriler ve macarin doktugu o devasa toplar .

kurtulus savasi = dogudan olenlerin orani %5 i gecmiyor . % 5 ide kurdler degil , o bolgelerdeki turkmenler olusturmakta.

kurd ve araplari yeniceri ocagina aldilar , bulgar, sirp , makedon devsirme yeniceriler ayaklandi. Cunku arap ve kurd yeniceriler savaslara gitmiyor ama sultanin hediyelerine sira geldiginde ortak oluyorlardi ,yani diger devsirme yenicerilerin haklarinada ortak oluyorlardi.

bana kurdler bu vatan icin carpismis yalanlarini atmayin .  Kurdler sadece ermenilerle savasmistir , yani toprak kavgasi icin. Turklere yardim olsun diye degil, zaten kurdler arabin elinde kalsaydi yok edilirlerdi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

saçmalama ne alaka yaa çarpıtma dediğimi şimdi beni banlatmak mı amacın

sadece devlet ve millet olarak ıraka kafa yormak saçma anlamında dedim  yemişim öyle devlet politikasını ırak sürünsün umrumda değil açıkçası bize bir getirisi yok ırakı güçlendirelimde peşmergeler daha iyi pkklı mı eğitsin bize daha iyi mi saldırsın geçmiş geçmişte kalmıştır bizim derdimiz bize yeter 

Irak ı kaderine terkedersek orda kürdistan kuracaklar ...

Toprak bütünlüğü devlet politikamız olduğuna göre buna göre davranacağız..ne hali varsa görsün lafı bu davranışa ters.

Suriye de destek veriyordu pkk ya şimdi durum ne ? vizeler kalktı normal dost ülke...

Irak önemli bir bölge.vazgeçilemez ve kaderine terkedilemez..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ırak amerikanın elinde kürdistanı orada istese bugün kurar çok zor birşey değil biz bıraksakta bırakmasakta bunu yaparlar  ırak ın bize bir getirisi yoktur bizi ilgilendiren ırakta ki türkmenlerdir gerisi umrumda değil

ırakı kaderine terketmeyenler zaten nemalanıyor ırakın kaderine terkedilmemesi oyunnuda seni sadece kullanırlar başka birşey değil

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Iraktaki yer altı kaynakları petrollere ihtiyacımız var.Orda kürdistan kurulursa tam bir amerika kuklası olacağı için planlarını daha çabuk gerçekleştirir.Fakat Türkiyeye her istediğini yaptıramaz.Türkiyede gerçekten kürdistan kurulmasına direnç gösterirse kurulmaz.şu ana kadar kurulmamasının sebebi de amerikanın Türkiyeyi kaybetmek istememesi.

yeni uyuşturucu trafiğinde dağdan indirilecek pkk lıların kullanılması kararlaştırılmış..bu ne anlama geliyor.silahla kurulamayan kürdistan hiçbir zaman kurulamayacak...

Ayrıca bölgesel yönetim denilen ibneleri kim seçmiş ki kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar ? hala seçim yapılamadı.yapılana kadar da ne kadar kürt varsa hepsini getirip dolduruyorlar şehirleri....

bu gidişle ırakta peşmergeler egemen olacak.

dur demek lazım...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Oranın kaynaklarını oranın halkına yedirmediler sanamı yedirecekler sen daha kendi ülkendeki kaynakları çıkartamıyorsun kullanamıyorsun kalkmış ırakın yer altı kaynağından bahsediyorsun güldürme beni hoca :D adama önce kendine bak derler

Irakın kaynaklarının %1 i ıraka harcansa ırak ihya olurdu bugün o halk da o hale düşmez di

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

diyoruz ki hoca,madem orayı tek biz yiyemiyoruz,madem pkk lıların yemesini istemiyoruz,madem yediği zaman en haklı gerekçesi (çünkü o topraklar osmanlının tapulu topraklarıydı cumhuriyete miras kaldı..) olacak olan biziz,o zaman bizde yiyecez...

ama zağolsun aydın doğanlar turgay cinerler kimlere çalışıyor ? yani bi bakıma haklısın hoca.%100 Türkiye yiyemez kolay kolay ama hakkını da alacak...

ne kadar çok alırsak kar..elin gavuru alacağına biz alalım...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Amerika oradan çıkmaz o kaynaklarda bitmeden ayrılmaz oradan etinden sütünden derisinden yaralansın bizede şimdi olduğu gibi erbilde kerkükte 3-5 inşaat işi verir susturur büyük lokma hep kendine 3-5 inşaat işinden öteye gitmez oradan faydalanma işimiz  oradaki Türkmenlerle kürtlere hele hiç yedirmez biz arada köprü olduğumuz için o 3-5 inşaat işi hee başka birşey değil sen oradan ciddi bir şekilde bende payımı alacağım bize miras orası de bakalım delikanlıysan pkk lı köpekleri nasıl salıyorlar senin üstüne kolaymı bu işler

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

elevator bunu yazdı:

1.once "kurt sorunu vardir" denilerek pkk nin catismalarini bir kurt sorunu gibi gosterildi....

Pkk sorunu değil pkk terörü vardır Kürt sorunu derken sözler çarpıtılırsa "gösterildi" gibi gösterilir.sorundan kasıt terör değil halktır..

? hoca sirf muhalefet olmak icin yazdigin cok bariz. kurtler eziliyor diye gosterip daga cikip askerimizi sehit edenler kimler ? pkklilar. kurtlerin ne sorunu vardi da basbakan cikip kurt sorunu vardir dedi ?

elevator bunu yazdı:

5.bakin oy verdiginiz parti yavas yavas pkk nin kurmayi dusledigi bu ugurda askerimizi, polisimizi, vatandasimizi hatta cocuklarimizi olduren pkk nin kurdistan dedigi topraklar once akp sayesinde zihinlerde kuruldu, yakinda da orda bir ulke kuracaklar..

2.yanlizlik cekmesin diye yanina pkk li yandaslari transfer edildi .
    okadar konfora zamanında tepki verilseydi farkedermiydi?  yine hayır ..yanlızlık çekmesin diye arkadaş gönderiliyorsa kadında gönderiliyordur kısacası bu görüş saçmadır.

yapilan uygulama yanlis degil sacma degil ama benim yorumlarim sacma. tepki verilseydi farkederdi. burdan memnun degilim diye soylenti cikti, yeni yer yapildi, yanlizim denildi yeni arkadaslar getirtildi, bordo berelilerden memnun degilim dedi bordo bereliler geri cekildi.
    ben burdan memnun degilim disari cikartin diyecek ondan korkuyorum.
    ha sana kalsa buda sacmadir.

elevator bunu yazdı:
    3.apo ya hucresi dar geliyor diye saray yavrusu kosk benzeri bir oda yapildi.
    hocam yeni yapılan  köşk dediğin eski yerden küçüktü bu yüzden olaylar başladı .

bende onu diyorum eskisinin neyi vardi da yeni yer yapildi bu kadar masraf yapildi ? taviz tavizi doguruyor dahada doguracaktir.

elevator bunu yazdı:
    4.bulent arinc cikip olen pkk lilar icin gozyasi doktugunu soyledi..

hocam düşman düşmandır değilmi? çanakkalede yaralılara yardım edildiğini duymadınmı ?? yada yerde yatan bir askeri bizim askerlerden birinin kurtardığını?
    ama yanlış anlamaya meğilliysen hertürlü yanlış anlarsın. yoksa eminimki sende üzülüyorsundur genç yaşta salakça bir hayal peşinde koşarken ölmelerine.
    Ölümü hakediyorlar bu ayrı bir olay yada arınç göz yaşı dökmesin diye öldürülmeyecekmi artık bu şaşkınlar?ama nerdeyse arınç pkk lı ilan edilecek.

arinc bu zamana kadar hangi sehit ailesini ziyarette bulunmus ? bi arastir bakalim varmi bi tane. sehit cenazesinde bulundu onda da yuhalandi ki, susmak yerine cikip kufur eder gibi iade ediyorum o sozleri diye ortaligi karistirdi yine.
    canakkale savasi ile guneydogudaki ayni sey mi ? ikisi ayni mi olarak mi goruyorsun ?
    eger bu dusunce varsa beyninde gaflet ve delalet icindesin.
    o zaman terorist = ulkesi icin savasan savasci mi oluyor ?
    terorist hangi ulkenin askeri ki gelip benim topraklarimda asker polis sehit ediyor ?
    teroristin nasil bir bayragi var ki ulkesi olmayan bir bayragi icin gelip benim askerimi polisimi vatandasimi sehit ediyor.

ha bak surda hakli duruma dusuyorsun, biz bunlara sinirlarimiz disinda bir ulke kurmasina izin verelim, taniyalim, bayragi olsun topragi olsun ki teroristler asker sifati kazanabilsin ki, avrupa birliginde, uluslararasi hukukta olen teroristler icin terorist degilde asker muamelesi gorebilsin.

elevator bunu yazdı:

orda dediğin yer neresi hocam ? ırak mı? şimdi meksikada bir kürt devleti kursalar kurmamı diyeceğiz yine ,sınır diyemi korkuyoruz ?ermenistan yunanistan da sınır bizimle bak.. ?hem daha iyiya hocam olay yapanı sınır dışı ederiz ülkelerinene bir tarafta iran bir tarafta biz ermenistan gibi açlıktan sürünürler dize gelirler.dış dünyaya açılacak kapılarımı var. (bu düşünce ne kadar saçmaysa orda bir ülke kuracaklar düşünceside bir okadar saçmadır)

haklisin biz bosuna ugrasiyoruz pkk ile kursunlar orda bir devlet ne olacak ki. ha meksika sinirina kurmuslar ha kuzey iraka kurmuslar ne farkedecek ki. kursunlar oraya bir devlet ermenistan gibi surunsunler, birsey yaptiklari zaman da sinirdisi ederiz kuzey iraga kurtuluruz. nasil olsa amerika meksika sinirindan hic cekmiyor hic orda kargasa olmuyor. amerika nasil yaramazlik yapan meksikalilari sinir disi ediyor bizde ayni sekilde sinir disi ederiz. pkk uyusturucu getiriyordu, kacak mazot esya getiriyordu artik bunlari da vergiye baglariz iceri giren cikandan vergi aliriz. hem iki devlet kalkinir gul gibi geciniriz.

biz bosuna yillarca kastirmisiz. gel pkk diyecektik ne istiyorsun kuzey irak da devlet tamam git kur banada teror bulastirma.

sen cozmussun aga bu isi de iste ordu devlet bosu bosuna savasiyor orda. benim dusuncelerim de cok sacma kursunlar orda bir devlet bize ne nasil olsa sinirlarimizin otesinde oluyor .

peki ya ilerde ? gelecekte ?

elevator bunu yazdı:

Velhasıl kelam bunları boşverelim hocam bizim tartışmamız sokak bilgisinden öteye geçmez arka kapıdakilerden haberimiz yok çünkü. 

sadece iç siyasete bakarak bunları bir çırpıda tartışamayız diğer dünya ülkelerindeki siyasetlede alakalı bir takım olayların döndüğü bir gerçek..

İslam sorunu var bir İran sorunu var Filistin Pakistan Hindistan Afganistan sorunu var bop var gap var gak var varda var..kendinde bir nebzede olsa acaba sorusu bırak ..belkide sen yanılıyorsundur.

Orada bir Kürt devleti kurulacak diye bakma olaya bunun kime ne faydası olur ne zararı olur bunuda düşün.neden kurulsunki? yada kurulurda sözde mi kalır ?

orda bir devlet kurulursa pkk nin, talabaninin barzaninin israilin amerikanin isine yarayacaktir. bunun zarari sadece ve sadece bize olacaktir. bunu goremiyorsan yazmamin bir anlami oldugunu sanmiyorum.

elevator yazdiklarin muhalefet yapacagim diye bir partiyi koruyacagim diye bir ulkenin parcalanmasina, pkk nin hayali olan bir ulkenin kurulmasina seyirci kalmiyor aksine alkis tutuyorsun.

benim yazdiklarindan okudugum anladigim budur.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 10473 Toplam Mesaj: 64