Ordumuz Kaçıncı Sınıfta?
-
wehset bunu yazdı:
-----------------------------
sılahlarımızımı gormek ıstıyonuz alın sıze:
www.mkek.gov.tr
www.roketsan.com
bıboka yarayan sılahımız yok!
kan uykusunu ızleyın pkk lıların kullandıgı sılahlar bızımkılerden ıyı dıyor orda cephede savasmıs komutan!
hatta ıraktan pkklıarın sılahlarından almıslar!
acın ızleyın!
gorun gerceklerı
DKN yazdıklarının cogu ecek acak ekı almıs yanı lafta seyler gırde bak roketsan ne sevıyede!
sen f-16 ların kaportası turkıyede yapılıyor dıye f-16lara turkıyedemı uretılıyo dıyosun:D komık!
cok bılıyosanız lınk gosterın KAYNAK GOSTERIN!!
daha PETN adlı basıt bı patlayıcı kımyasalı uretmekten ACİZİZ! bkz(alıntı mkek):
İçeriğinde patlayıcı olarak Pentaerythrol tetranitrate (PETN) bulunan sentetik iplikle örülü, dışı su geçirmez PVC kaplı bir ateşleme elemanıdır.Bu özelliği nedeniyle çevre koşullarından etkilenmez ve uzun süre depolanır. 3.5 gr PETN/m, 5 gr PETN/m, 10 gr PETN/m, 20 gr PETN/m, 80 gr PETN/m tipleri ile geciktirme elemanları Elmadağ Barut Fabrikası Müdürlüğü tarafından ithal edilmektedir. Detonasyon hızı 7000 m/s’nin üzerindedir.İnfilaklı fitil, tahrip kapsülü ya da elektrikli kapsül ile ateşlenir.Sıradan bir şok ya da sürtünme ile ateşlenmez ve statik elektrikten etkilenmez. Çok delikli patlatmalarda, ateşleme emniyeti bakımından , aynı delikte birkaç noktadan ateşleme gereken durumlarda, geniş çaplı uzun deliklerde, ANFO’nun infilak edilmesinde, dip şarjı olarak kullanılan yüksek duyarlılıklı patlayıcının kapsül kullanılmadan patlatılmasında, elektrikli kapsül kullanılmasının uygun olmadığı havalarda güvenli kullanım olanakları sağlar.
süper silah anlayışın ne senin?dünyanın en iyi tankıysa 2o11-2012 de hazır olmuş olacak,en uzun menzilli toplar (bu konuaki açıklama aşağı da topu ne sanıyoran artık)
çok biliyorsanız kaynak gösterin diyor adama bak ya. :)
savunma sanayiindeki firmalar kafalarına göre silah üretmezler arkadaşım Türkiyede.roketsan bi lockheed martin değil cahil arkadaşım.süper silah nedir?bana dünyadan bir tane süper silah göstersene sen?
Demiş 4o kmlik toplarla kendizi tatmin edin.tabi cehalet kötü o 4o kiloemetrelik diye küçük gördüğün obüsler ABD yapımı howitzerdan bile iyi,dünyanın en uzun menzili topları. paso füze atamazsın.para işi bu para : ) 2oo füze atacağına bin tane top atarsın,belli bir süre hedefi tutturumaya çalışırsın ondan sonra da nokta atışı gibi gömmeye başlarsın.toplar füze gibi de değildir,hava savunma sistemiyle [şu anda] hava da obüs mermisi vuramazsın.ha sana anlatsam anlar mısın hayır anlamazsın.görüntüsü güzel diye füze üretelim demeye devam et sen.
hala bana kan uykusu belgleselinden bahsediyor adam ya hehe komedi : )
ordlar zamanla gelişme gösterirler,gelişmeler anlık olmaz.red alert değil bu 13 saniyede Mirage tank yapasın.evet o gün özel kuvvetlerimiz g3 kullanıyordu bugün jandarma özel harekat birimleri p90 dan g36 ya kadar silahlar kullanıyor.bu silahlar hakkında bilgin var mı acaba : ).dünyanın en odern silahları olduğundan haberin var mı?sadece silah olarakta değil üzerindeki eklentiler olarakta,tabi bi yerlere bok atma merakı insanı kör edebiliyor.
Türk ordusunun envanterinde 2oo1 den beri bulunan cheytac keskin nişancı tüfeği ki 2 km küsur menzili vardır abd envanterine yeni girdi.izlediğin iki 3 belgeselle burada insanların aklını karıştırıp ahka kesme.
demişsin ki şöyle kimyasalı üretmekten aciziz.amerika taşıma botu üretmekten aciz mi Türkiyeden bot alıyor?veya israil aciz mi türkiyeden zırhlı araç alıyor?
ne sanıyosun şaşıyorum.abdnin kullandığı silahlara bak süper silah olarak birini nitelendir yalvarıyorum.sayıyorum şimdi;
apache helikopteri,türkiyede de agusta helikopteri (italyan firması)
ünyanın en yeni nesil uçağı f-35 abdde olacak ne gariptir ki TSKda da olacak : )
süper silah diyor hocam yaşın kaç başın kaç senin.ya çok bilmişlerdensin a da fazla vakit okuyup ordu düşmanlığı yapan tiplerdensin sen.
bi boka yarayan silah yok diyor allahım kafayı yicem . )
helikopter-savaş uçağı-obüs-fğze bataryaları-stealth özellikli gemiler. bunlardan başka dünyada silah var mı ? bi de bi bk biliyor gibi dknye ona buna laf atıyo : )
uçak üretmekten haberin yok senin,çocuk oyuncağı değil bunlar.bi bk bilmeden uçak üretemezsin.yap bi uçak şimdi ne olur söyleyeyim mi sana?teneke kutusu olur yaptığın bi ske yaramaz.önce ortak projelerle modernizasyonlarla kaparasın işi.aviyonik,aerodinamik,silah sistemleri gibi konularda bi bilgilenme süreci geçirirsin daha sonra üretime başlarsınha sen bunu anlarm ısın hayır anlamazın .bize sallama demekten başka tek lafın yok hala şunu üretmiyor şunu üretemiyordasın.
dünyanın hiç bir ordusu herşeyin üretimini kendisi yapmaz.hazır da alır.
herşeyin yeri farklıdır.bir tehditle karşı karşıyasın.elinde bir bütçen var,uçak üretelim hadi diyemezsin zeki arkadaşım.tedarik etmek zorundasın.hazır almak zorundasın.üretim bir sürçtir çok uzun bir süreç.neyse sana daha laf anlatmaya meraklı değilim sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor olacaktr. -
1.sıradayız
-
Bizim ordumuz iyi dahada iyi olucak büyük baba g3ler fılan kalkınca envanterden aslında g3 deyip geçmemek lazım 7.62 mm biraz acıtır tek sorunu 40 50mermide tutukluk yapmasıydı yanı 3. sarjorden sonra allaha emanetsiniz .Ama simdi
hk416 replikası Mehmetçik-1miz var onunda tek sorunu nato standartlarında 5.56mm yapılması gunumuz şartlarında pek etkılı olurmu tartışılır. -
wehset bunu yazdı:
-----------------------------sen neden nahsedıyosun roketsanın butcesı ne?
teknolojı bırıkım para olmadan bıbok olmaz dunyayı 5 tur atacakmıs komık:)
okdar anlatıyosun bana yerlı uretım bı super sılah bır tane bırtane gostersene 1 TANECIK
daha kendı ucagımızı yapamıyoruz sen neden bahsedıyon?
-----------------------------Cahile laf anlatacağına deveye hendek atlat demişler, ne güzel demişler. Bana süper silahın tanımını yapsana, nedir süper silah. command and conquer oynamıyorsun, hoşgeldin burası gerçek dünya. Roketsan bir General Electric yada bir Lockheed değildir. Bu firmalar devasa bütçeleri ile siparişsiz ihtiyaca göre kendileri üretim yapıp pazara sunabilirler. Daha sonra satıştan gelen para maliyeti katlar ve kâr olur. Kendileri üretim yapıp kendileri satabilir ve kendi kendilerini büyütebilirler. Roketsan'ın böyle bir bütçesi yok. Kendi bütçesi ile üretip pazara sunamaz. Roketsan sipariş üzerine çalışır, siparişini verdiğin şeyin parasınıda verirsin, aldığı parayla üretim yapar. Tabi bunlar çoluk çoçuğun düşünüp varabileceği sonuçlar değil. Kendi uçağımızı yaptığımızı ve yakın gelecekte tamamen yerli olarak üretileceğini anlattım, hala anlamıyorsun ve boş boş papağan gibi geveliyorsun. oku da gel, öğren de gel.
-
antioksidan gerek ve yeterli bir açıklama yapmış. :D
bu orduyu bile yeterli göremiyorsunuz, yazık. Bende şimdi birkaç şey yazardım ancak gerek yok. Bilen biliyor.
Bu hayatta küçümsememen gereklerden biri de Türk Ordusu'dur. Sen sen ol bunu yapma. Selametle..
-
Ahada ordumuz: http://www.youtube.com/watch?v=P4u7h0am29M
-
wehset bunu yazdı:
DkN bunu yazdı:
-----------------------------wehset bunu yazdı:
-----------------------------sen neden nahsedıyosun roketsanın butcesı ne?
teknolojı bırıkım para olmadan bıbok olmaz dunyayı 5 tur atacakmıs komık:)
okdar anlatıyosun bana yerlı uretım bı super sılah bır tane bırtane gostersene 1 TANECIK
daha kendı ucagımızı yapamıyoruz sen neden bahsedıyon?
-----------------------------Cahile laf anlatacağına deveye hendek atlat demişler, ne güzel demişler. Bana süper silahın tanımını yapsana, nedir süper silah. command and conquer oynamıyorsun, hoşgeldin burası gerçek dünya. Roketsan bir General Electric yada bir Lockheed değildir. Bu firmalar devasa bütçeleri ile siparişsiz ihtiyaca göre kendileri üretim yapıp pazara sunabilirler. Daha sonra satıştan gelen para maliyeti katlar ve kâr olur. Kendileri üretim yapıp kendileri satabilir ve kendi kendilerini büyütebilirler. Roketsan'ın böyle bir bütçesi yok. Kendi bütçesi ile üretip pazara sunamaz. Roketsan sipariş üzerine çalışır, siparişini verdiğin şeyin parasınıda verirsin, aldığı parayla üretim yapar. Tabi bunlar çoluk çoçuğun düşünüp varabileceği sonuçlar değil. Kendi uçağımızı yaptığımızı ve yakın gelecekte tamamen yerli olarak üretileceğini anlattım, hala anlamıyorsun ve boş boş papağan gibi geveliyorsun. oku da gel, öğren de gel.
ulan ozurlumusun savas cıktıgında bızım ordu sıparısmı verecek!
sıparıs vermedıgıne gore bızde gelısmıs sılahlar yok!
sıparıs verecekmısmıs ulan bos bos konusacagına bana dekı ordunun su su sılahı var ıste suan orduda VAR de yoksa kes sesını.!
kızkacıranmı sıparıs vercekler adamların bı gudumlu fuze yapabılmesı ıcın yıllardır mılyar dolarlık ar-ge harcamaları yapmıs olması lazım hangı teknolojıyle uretecek a.q. ne anlamaz adamsınız ya
GEVELEYIP DURMA BANA SUAN ORDUDA MEVCUT BIZI USTUN KILACAK SILAH VARSA GOSTER??
senin mongol olduğun konusunda şüphelerim vardı ama artı şüphem yok öylesin sen .devam et hocam.kıt bilgin ve dar ufkunla "ordu kötü ordu kötü " diye gezip,ortaokul çocuklarının ağzında laçkalaşmış red alert yorumları yap.biz tutmayalım seni.
öküz olsa anlar 5 sayfa yazı bir insanın suratına vuruluyor ben daha ne diyim sana. -
Tahribatta askeri konularda DkN antioksidan bide sandman bişey diyosa ıkı dk durup düşüneceksin
-
Bencede dkn ile antiOksidan gerekli açıklamayı(hatta gerektiğinden fazla :D) yapmış ama arkadaş bazı şeyleri çok basit sanıo herhalde.dkn nin dediği gibi öle bi anda olmuo bu işler,ha diyince tank,uçak fln üretemiosun.ama bundan daha önemli bişi var bence askeri güçten önce politik gücün olucak ki söz sahibi olasın.dediklerin bir yere varsın ;)
-
Türkiye'de ABD tarafından "hibe(!)" edilmiş nükleer başlıklar war.Yani Türkiye bunları kendisi kullanabilir ama ABD de kullanabilir.Profesyonel ordu kapsamı bakımından bakarsak Özel Timler konusunda en iler 3 ülkeden biri Türkiye'dir.Teknoloji bakımından başka ülkelere muhtaç gibi görünüyoruz nitekim kısmen öleyiz de ama T.S.K nın bu konuda TUBITAK ve ASELSAN ortak çalışmalarını desteklediğini biliyoruz.Bu sayede şimdiye kadar çalışmalarla pek çok ABD yazılımından kurtuldu TSK özellikle saldırı helikopterleri TUBITAK ın özel birimi tarafından geliştirilen ve çok ileri düzeyde pilota saldırı konusunda yardım eden bir yazılım geliştirmiştir.o yüzden bu anlattıklarımı göz önünde bulundurursak Türkiye belki 1.değil ama 2. olduğu çok açık.