Ordumuz Kaçıncı Sınıfta?
-
Öncelikle askeri güç birşeye çözüm olsaydı ABD paralı askerlerle dünyaya hükmedemezdi.Şimdi orduda şu silah varmış bu silah varmış muhabbetine hiç girmek istemiyorum ama sorarsan sana bir sürü kripto ve iletişim chip'inden sinyal karıştırıcı ve sızma tekniginden bahsederim o ayrı.Benim müdahale sebebim başka birşey. Aselsan Roketsan bilmemnesan'ın bütçesini ne sen nede ben bilebiliriz bu biiiiir.Dünyanın hiç bir ordusu oturup 1 milyon tank 2 milyon ucak üretmez ürettirir.Bak bakalım Amerikan ordusu kaç ucak üretiyor yılda.Kendimi üretiyor yoksa ihale acıp milletemi ürettiriyor.Amphenol diye bir firma vardır duydunmu bilemem sadece interconnector üretir ama ne hikmetse öyle ürünleri varki sadece ucaklar için hatta savaş ucakları için kullanılabilir.İstersem ben bile sipariş verip alabilirim.Olay şöyledir sanayide amerikan ordusu blueprinti çıkartır A firması B firması gelir ihaleye girer belli şartları yerine getirirse alır gider.Oda kendisi bir ihale acar yukarda örnek verdigim firma gelir connector'unu satar gider.Sonuc amerikan ordusu sadece standartı kurar millet üretir.Çok gizli şeyler zaten ordular kendi tesislerinde yaparlar onlarda companent dedigimiz küçük boyutlu şeylerdir.Sakın bana yok o firma çalmazmı satmazmı deme kimse 100 milyon dolar ve hayatını riske atıcak kadar salak degildir artı çalsa satsa ne olur ucak yapmak çokmu zor sanıyorsun sen.
Süper silah fikrine gelince dünyada ki tek süper silah rusların vakti zamanında yaptıgı termonükleer başlıklı toplardı o da ucaklar tarafından kolay hedef diye üretilmiyor artık.Süper silah aptalca bir fikirdir.Sen onu üretinceye kadar karşındaki 1000 tank yapıyorsa yemişin onun süperligini.
-
wehset bunu yazdı:
-----------------------------
AntiOksidan bunu yazdı:
wehset bunu yazdı:
DkN bunu yazdı:
-----------------------------wehset bunu yazdı:
-----------------------------sen neden nahsedıyosun roketsanın butcesı ne?
teknolojı bırıkım para olmadan bıbok olmaz dunyayı 5 tur atacakmıs komık:)
okdar anlatıyosun bana yerlı uretım bı super sılah bır tane bırtane gostersene 1 TANECIK
daha kendı ucagımızı yapamıyoruz sen neden bahsedıyon?
-----------------------------Cahile laf anlatacağına deveye hendek atlat demişler, ne güzel demişler. Bana süper silahın tanımını yapsana, nedir süper silah. command and conquer oynamıyorsun, hoşgeldin burası gerçek dünya. Roketsan bir General Electric yada bir Lockheed değildir. Bu firmalar devasa bütçeleri ile siparişsiz ihtiyaca göre kendileri üretim yapıp pazara sunabilirler. Daha sonra satıştan gelen para maliyeti katlar ve kâr olur. Kendileri üretim yapıp kendileri satabilir ve kendi kendilerini büyütebilirler. Roketsan'ın böyle bir bütçesi yok. Kendi bütçesi ile üretip pazara sunamaz. Roketsan sipariş üzerine çalışır, siparişini verdiğin şeyin parasınıda verirsin, aldığı parayla üretim yapar. Tabi bunlar çoluk çoçuğun düşünüp varabileceği sonuçlar değil. Kendi uçağımızı yaptığımızı ve yakın gelecekte tamamen yerli olarak üretileceğini anlattım, hala anlamıyorsun ve boş boş papağan gibi geveliyorsun. oku da gel, öğren de gel.
ulan ozurlumusun savas cıktıgında bızım ordu sıparısmı verecek!
sıparıs vermedıgıne gore bızde gelısmıs sılahlar yok!
sıparıs verecekmısmıs ulan bos bos konusacagına bana dekı ordunun su su sılahı var ıste suan orduda VAR de yoksa kes sesını.!
kızkacıranmı sıparıs vercekler adamların bı gudumlu fuze yapabılmesı ıcın yıllardır mılyar dolarlık ar-ge harcamaları yapmıs olması lazım hangı teknolojıyle uretecek a.q. ne anlamaz adamsınız ya
GEVELEYIP DURMA BANA SUAN ORDUDA MEVCUT BIZI USTUN KILACAK SILAH VARSA GOSTER??
senin mongol olduğun konusunda şüphelerim vardı ama artı şüphem yok öylesin sen .devam et hocam.kıt bilgin ve dar ufkunla "ordu kötü ordu kötü " diye gezip,ortaokul çocuklarının ağzında laçkalaşmış red alert yorumları yap.biz tutmayalım seni.
öküz olsa anlar 5 sayfa yazı bir insanın suratına vuruluyor ben daha ne diyim sana.
NOOLDU YEMEDIMI?:D
kalınn+buyuk+altıcizili yazdıgım seyı yap cocuk zırvalama gıt kumda oyna:D
kaynak goster bıtane adam gıbı bır sılah goster orduda mevcut tamamen TR uretımı?
GEVELEYIP DURMA BANA SUAN ORDUDA MEVCUT BIZI USTUN KILACAK SILAH VARSA GOSTER???
GEVELEYIP DURMA BANA SUAN ORDUDA MEVCUT BIZI USTUN KILACAK SILAH VARSA GOSTER??
GEVELEYIP DURMA BANA SUAN ORDUDA MEVCUT BIZI USTUN KILACAK SILAH VARSA GOSTER?
yerli yapımı olsun dostumm:D
-----------------------------AntiOksidan , sen git kuma , wehset sen de kafanı soğuk suya sok , ayılırsın belki .
-
ZaYGo bunu yazdı:
Birde başka ülkelerin çıkarlarına hizmet eden gir dedimi giren,çık dedimi çıkan uşak & kukla ordular vardır.Onlarda dördüncü sınıftır. (Arttırılabilir)Örnek Bknz: Irak ordusu :)))
-----------------------------Hocam bence ordu değil TUVALET KAĞIDI KIVAMINDAKİ HÜKÜMETLER demeliydin... Konu baslıgıda ordu olduguna gore yanlıs cevap 0 :) ordu kafasına gore haraket edemez eğer ederse darbe yapması lazım :) teskere çıkar 1 ay sonra hükümet askere yollarsa.... :)
-
buna kesin kanaat getirdim gerizekalısın :) yaşın 2o sanırım ama zeka yaşın da bi sıfır eksik olucak : )
üstün duruma geçirecek silah diyor ya allahım adama bak :D izle izle gül :D
ne söyliyim?
Yerli yapımı obüslerimi,füze bataryası ve füzelerimi,lazer güdümlü yerli füzelerimi?stamp sistemleri mi?kendi üretimimiz gemileri mi?kendi üretimimiz zırhlı muharebe araçları ve personel taşıyıcılarıo mı?hedefleme sistemlerimizi mi? ne bk istiyosun onu söyle?
kalın gelmişmiş adama bak ya.cahil cahil konuşuyorsun 5 yaşındaki çocuklar gibi bizi üstün duruma getirecek silah bizi şöyle yapıcak silah ,allahım nasıl adamlara laf anlatmaya çalışıyoruız
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=57759
İnsansız hava araçlarından,balistik füzelere,zırhlı taşıyıcılardan,muharebe araçlarına kadar türk üretimi olan -olmayan bir sürü şey var. -
Yaa yemedimi felan nie çocuklaşıon ki bilader :D
Antioksidan bu askeri mevzulardan gayet iyi anlayan bi murit(eski bu tür konuları incele anlarsın)
G3 die begenmediginis silah bi tek türkiyede var bunun sebebi kotu olması deil tabiki...Dünyanın en tehlikeli silahlarından biridir kolundan vurulsan bile kurtulma imkanın %1-2 dir...Sebep soylemeye gerek yok cünkü bu G3 biz 15-16 yaşlarındayken askerden gelen abiler bahsederdi sizde duymuşsunuzdur...
Türkiye'nin "süper silah"die nitelendirdigi zafer inancıdır..Amerikan asgeri maaşını beklerken senin askerin zafere odaklanır vs.
Türkiye'nin mükemmel bi istihbaratı var hani ark demişya bi ülke bize saldırdı siparişmi verices die onlar saldırmadan biz coktan duymus oluruz merak etme :)
Tatlı şey kac yasında bu ark ya :D
-
3 5 kişi birleşip yüklenmek haksızlık en azından kendi güvenirliğinize ve ciddiyetinize gölge düşürürsünüz :l Arkadaşımızında haklı oldugu noktalar var..
Örnegin %100 yerli malı üretim yapamıyoruz ..Bunun sebebi ordumuzda degil sanayi stratejilerimiz vs vs..de. Eger sanayimiz ve yan sanayimiz gelişmiş olsaydı bizimde üretmemek için bi sebebimiz olmazdı. Sonuç olarak bizde Ya ABD patentine ortak olup üretiyoruz ya da yurt dışına sipariş veriyoruz olmadı yerli montaj ile yapıyoruz. He bu demek degildir ki Türk ordusu zayıf ve caresizdir. Herkesinde bildiği gibi ihtiyaçlarının ve beklenenlerin çok çok üstündedir.
Ayrıca Dünya nın hiçbir ordusunun kendi malını üretmemesi bizim üretmicemiz anlamına gelmez! Türk Ordumuz her zaman Askeri alanda Devrimler yapmıştır! Dünyada hiçbir ordunun ve askerin başaramıyacağı zaferlere imza atmışlardır!Bu da yadsınamayacak bi Gerçektir!
Bu arada arkadasada cevap vereyim çok yanıldıgı nokta da şu ; Bizi üstün kılacak silah iman (İnanç) gücüdür. He elle tutulur bişi istiyosan bunu ne sen bilebilirsin nede burdaki herhangi biri. Eger sen ben o bu şu biliosa zaten ustun kalan bi tarafı olmaz anında ona karsı bişi geliştirirler( Askeri , Siyasi , Ekonomik ). Herhalde bunuda düşünecek kapasiten vardır diye umuyorum.
Boş boş 50 satır yazı yazılıcagına adam gibi konusulsa sanki kimse bu kadar agresifleşmicek. Madem Askeriyeden bahsediyoruz biraz da Askeri disiplin gerekir! -
AntiOksidan bunu yazdı:
buna kesin kanaat getirdim gerizekalısın :) yaşın 2o sanırım ama zeka yaşın da bi sıfır eksik olucak : )
üstün duruma geçirecek silah diyor ya allahım adama bak :D izle izle gül :D
ne söyliyim?
Yerli yapımı obüslerimi,füze bataryası ve füzelerimi,lazer güdümlü yerli füzelerimi?stamp sistemleri mi?kendi üretimimiz gemileri mi?kendi üretimimiz zırhlı muharebe araçları ve personel taşıyıcılarıo mı?hedefleme sistemlerimizi mi? ne bk istiyosun onu söyle?
kalın gelmişmiş adama bak ya.cahil cahil konuşuyorsun 5 yaşındaki çocuklar gibi bizi üstün duruma getirecek silah bizi şöyle yapıcak silah ,allahım nasıl adamlara laf anlatmaya çalışıyoruız
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=57759
İnsansız hava araçlarından,balistik füzelere,zırhlı taşıyıcılardan,muharebe araçlarına kadar türk üretimi olan -olmayan bir sürü şey var.
Dostum adam laftan anlamıyor. Bırak ne hali varsa görsün. Bi de vaktini harcama, yazıktır valla :(( -
Türkiye NATO nun en büyük 2. Silahlı Kuvvetleri
Kara Kuvvetlerinded birinci...
-
hocalar kendimizi kandırmayalım eskidendi o yürek gücü falan dediğimiz olay.tamam onlarda önemli ama adamlar bir ülkeyi tek tuşla uçurcak güçte(atom bombası)ne yüreği ne ruhu savaşlar eskisi gibi sırt sırta olmuyor bunu bilin.ha o zaman niye ırak'a da o dediğin bombadan atıp olayı bitirmedi habere asker kaybediyor derseniz ülkeye girmeden petrolü sömürmek imkansız...hiç unutmam geçen sene Türk jetleri (f16) harikalar yaratyor korku yaratyor falan tarzı uçak gösterileri vardı(her sene olur..)(ve hep aynı uçaklarla..) uçağın sesi camları falan titretiyor o derece bende discovery de tesadüfe bak ki! amerkan silahlarının bir kısmını tanıtıyorlar onu izliyorum .inanın bana adamlar aşmış bitirmiş olayı.(gerçi f16 ları bile kimden aldığımız bellide..alınmayalım ama adamlar atmıştı onları biz onlardan aldık f16 ları bile biz üretmedik)bir ülkeyi neden direk nükleerle uçurmuyorsun?çünkü o ülkenin sömürülcek çok şeyi vardır savaşa bile gerek yok nasılsa karadenizde bor madenleri g. doğuda petrolü hepsini savaşmadan sömürüyor adamlar.yani işin derin boyutları var bunları bilemeyiz tek yapabilcemiz fikir ürütmek ama süper güç dediğimiz(abd) bazı şeyleri yapmaktan sakınıyorsa sakındığı ülke rusyadan başka bi devlet olamaz...amerikanın basına yansıyan ve afgnistan’da kullandığı ya da kullanmayı planlandığı belirtilen bir kaç silah son 20 yılda yaklaşık 500 milyar dolar harcamayla geliştirilen silahlar.arasında radara yakalanmayan helikopterler, yüzey boyaları çevreye göre değişen ‘bukalemun’ uçaklar, 40 milyon dolar harcanarak geliştirilen deriyi kurutan şok tabancaları...ya adamlar zaten uzay yarışı içinde arada belki çağ farkı var.Türkiye'nin nüklüer,uzay,bilim vs ile ilgili kaç başarısı var veya kaç projesi var?Türkiye M.Kemal'den sonra gerileme dönemini girmiştir o kadar!ya da duraklama ne fark eder paşamızın dediği gibi duraksayan devlette geriler..diğerleri ilerleyince doğal olarak sen geri kalıyosun..bu arada sertleşmeyin arkadaşlar burda herkes fikir üretiyor doğru veya yanlış bunu biz bilemyiz.ha bu arada madem o kadar silahımız var neden uçan tenekelrle köpek avlamaya çalışıyoruz(pkk)?mayına bile o kadar şehit veriyoruz?pkk ile ilgili istikbaratı abd den alıyoruz?adam gibi daha büyük zahiyat vercek uçak,tüm alandaki mayınları bulcak bir cihaz,istihbarat içinde uydu bulma sistemimiz yokmu?
-
Devlet , Aselsan, Tübitak ve TAI yi ortak çalışabilme ortamını sağlasa ve burada çalışan bilim adamlarımızı cinayetlerden koruyabilse kısa zamanda büyük gelişmeler çıkartırız.Çok değerli bilim adamlarımız var.Burada yeterli imkan,kaynak verilmediği için gidiyorlar amerika,avrupa ülkelerine orada buluş,araştırma yapıyorlar.O ülkeler kazanıyor.