Ordumuz Kaçıncı Sınıfta?
-
dnk , antioksidan , chingis.. 10 numara adamlarsiniz. yaw.. su satranc oyunu daha cok sevmeye basladim.. :/ :B
-
kardelen442 bunu yazdı:
-----------------------------ayteach bunu yazdı:
-----------------------------
bırakın kimyayı biyolojiyi :) türk ordusu yüzyıllardır savasan bi ordu en güçlü silahı iman gücüdür..!!
-----------------------------artık atom bombasına karşı iman kuvvetiyle yada g3 le karşı koyarız.
atom bombası atması kolay olsaydı bız hayatta olmazdık belki.o bombayı atmadan önce dünyada ne kadar millet varsa görüşmeleri gerekiyo :) ama silahlı savasda senin o g3 diye dalga gectigin silah en baba m16 (su gavurların kullandıkları) vs silahlara taş cıkartır eskidir belki ama girip cıktıgı yerleri görmek istemezsin -
göçertme yöntemi atom bomaları haricinde bütün atom bombalarını yapabiliyoruz diye biliyorum. hacettepenin üniversitesinin reaktöründe. yani o silahları her türlü elde ederiz gerek mütefiklerden gerekse kendi üretimimizden.
-
wehset bunu yazdı:
sılahlarımızımı gormek ıstıyonuz alın sıze:
www.mkek.gov.tr
www.roketsan.com
bıboka yarayan sılahımız yok!
kan uykusunu ızleyın pkk lıların kullandıgı sılahlar bızımkılerden ıyı dıyor orda cephede savasmıs komutan!
hatta ıraktan pkklıarın sılahlarından almıslar!
acın ızleyın!
gorun gerceklerı
DKN yazdıklarının cogu ecek acak ekı almıs yanı lafta seyler gırde bak roketsan ne sevıyede!
sen f-16 ların kaportası turkıyede yapılıyor dıye f-16lara turkıyedemı uretılıyo dıyosun:D komık!
cok bılıyosanız lınk gosterın KAYNAK GOSTERIN!!
-----------------------------Silah sanayii papatya degildir, yerden bir anda bitmez. Birşeyin sıfırdan geliştirilerek üretimi yıllar sürer. Milli tank projesinin prototipleri 2 yıl içerisinde tamamlanıp bu tanklar 2011 de ordunun hizmetinde olacak. malesef ki tank yapalım dedigimizde ertesi gun tankı yapıverip ortaya salamıyoruz. Bu yuzden ecek acak kullanıyoruz. Aynı sekilde Milgem inşaasına 2007 nisanında başlandı. ve yine aynı şekilde 2011 yılında hizmete girecek. hayalet korvetide malesef ertesi gune uretemiyoruz ve ecek acak kullanıyoruz. Üretebiliyorsa F-16, üretse ya diğer ülkelerde aynı şekilde. artık F-16 nın üreticisi olarak literaturde ABD yazmıyor, ABD ve Türkiye yazıyor. Sen jet motorlarını çok basit birşey sanıyorsun heralde, uçağın en önemli parçalarından birisidir motor. Eğer F-16 larına ABD yapımı F-110 motoru takmazsan, yunan mirageları gibi manevra yaparken denize çakılırsın. Gelecek projelerde motorlarında yerli üretim olması vardır. Bu kapsamda General Electric ve Rolls Royce tarafından üretilen F136 motorunu üretmek için Tusaş motor sanayii yani TEİ mütabakat imzalamıştır. Motor sanayiinde TEİ üretimi j85 ejektor sistemini Nasa ve ABD hava kuvvetleri kullanmaktadır. C-130 C-160 askeri nakliye ucaklarının yerini alması icin airbus military company tarafından uretilen A400 ucagının motor uretiminde de TEİ ortaklar arasındadır. Yani motor sanayiimizde son suratle gelismektedir ve yakın zamanda uçaklarımızda kendi motorumuzu kullanabilecegiz. Tüm bu gelişimler papatya olmadığından ve bir anda yerden bitmediğinden, ecek ve acak kullanmak durumundayız kusura bakma.
Roket sistemlerini ne sanıyorsun acaba? neye benzemelerini bekliyorsun. Türkiye'nin roket sistemlerini Roketsan üretmektedir ve topçu roket sistemlerinden tanksavara, hava savunmaya kadar tüm roket/füze sistemlerini üretebilmektedir. Roketsan'ın ne seviyede oldugunu senden cok daha iyi biliyorum. Roket sanayiinde hertürlü üretimi yapabilen dev bir firmadır, gurur duyuyorum. velhasıl senin söz ettiğin kıtalar arası füzeler falan mı nedir anlamadım. Sipariş verilirse kıtalar arası füzede üretilir. Firmalar ürünlerini sipariş üzerinden yapmaktadır, canları sıkılınca kafalarına gore üretim yapmazlar. Roketsan da durduk yere kıtalar arası füze üretecek değil. ver parasını ve siparisini, sana dünyanın etrafında bes tur atacak füze imal etsin.
Pkk ile ağır sanayiinin ne alakası var. Sen 10 milyon piyade tufegi alıyorsun, uc bes tane degil. 10 milyon tufegin maliyeti az buz bir miktar degildir. pat diye tum ordunun envanterini degistiremezsin. Bizim envanterimizde zamanla degisti ve gelisti. Bugun artık o 93 operasyonundaki gibi eski silahlar kullanmıyoruz. Bu envanter yeni mke uretimleriyle dahada gelisecek ve degisecek.
-
capkin bunu yazdı:
-----------------------------okuyun ve karar verin.
kendi ağır silah sistemlerini ülke içinde üretemeyen,profesyonel personele sahip olmayan,nükleer-biyolojik-kimyasal silahlara sahip olmayan ordular üçüncü sınıftır.bunlardan birine sahip olan ikinci sınıf,üçüne sahip olan birinci sınıftır.üçüne sahip olup da bu gücü dünyanın herhangi bir köşesinde kulanabilicek kabiliyete sahip olan da süper güçtür.
-----------------------------kısa ve öz benim bir sorum olacka sence bizde bu bahsettiklerinden olmasa abd kaç sefer bize dalmışdı yada israil söylermisin kaç sefer bu adamların korktukları yada buna kalkışmlarını engelleyen bir şeylerimiz varki adamlar bize saldıramıyor bunun en büyük nedenide bence zamanı geldiğinde birbirimize sıkı sıkı sırt sırta verip savaşmamışdır aramızdaki bağdır bunu yıkmaya çalışıyorlar ama yüzeysel görünümde beceriyorlar gibi dursada bence yeri geldiği zaman asıl kimliğimizle ortaya çıkacağımıza inanıyorum kanlımız bile olsa o durumda sırt sırta verip beraber savaşırız insanımıza okadar güveniyorumki Allah o günleri göstermesin ama öyle bir şeyi görürsek eminimki AntiTikky hocam bile yeri gelirse bir tikky ile yanyana küffara saldırır haksızmıyım
edit: Son yazdığım örnek geyik amaçlı değil nekadar zıt görüşlü olsakda yeri geldiğinde birbirimize sırtımızı dayar son gücümüze kadar savaşaıcağımızı anlatmak için verilmişdir kusuruma bakma Hoca seni kullandık örnekde
-
ordumuzun birinci sınıf yada üçüncü sınıf olmasınını bir önemi var mı? Her türlü askeri güce sahip olsak ne olacak ki? önemli olan ekonomik güçtür. Kendini yormak istemediğin zaman WTC gibi kulelerde yapacağın bir toplantı 3. dünya ülkelerinin ekonomisini sarsar bu ülkenin halkıda tarışacak konu bulamaz. mantıklı düşünün önce paran olacak ki adam statüsüne konulasın, gerisi sonra gelir...
-
şimdi asker olarak şunu söyleyeyim ordumuz kesinlkile 1. sınıftır arkadaşa sormak isterim sen hiç askerlik yaptınmı?bikere ordumuz güçlü olmasa şimdiye kadar türkiye diye bişey olmazdı bunu biliyormusun.her ne olursa olsun yatağında rahat yatıyorsan bizim sayemizdedir ha nerde askerlik yapıyorsun diyorsan sınırda hataydayım ve birçok operasyona katıldım hani sen kötü g3 diyorsun ya o silah ne yapıyor bilkiyormusun adamın anasını sikiyor şimdilik bu kadar ha bu arad şafak 15 bitti artık kalın sağlıcakla
-
gestapo26 bunu yazdı:
şimdi asker olarak şunu söyleyeyim ordumuz kesinlkile 1. sınıftır arkadaşa sormak isterim sen hiç askerlik yaptınmı?bikere ordumuz güçlü olmasa şimdiye kadar türkiye diye bişey olmazdı bunu biliyormusun.her ne olursa olsun yatağında rahat yatıyorsan bizim sayemizdedir ha nerde askerlik yapıyorsun diyorsan sınırda hataydayım ve birçok operasyona katıldım hani sen kötü g3 diyorsun ya o silah ne yapıyor bilkiyormusun adamın anasını sikiyor şimdilik bu kadar ha bu arad şafak 15 bitti artık kalın sağlıcakla
-----------------------------ben askerlik yapmadım ama şukadarını biliyorum o g3 die milletin burun büktüğü silah adamın neresine gelirse gelsin sağlam yamultur hoca
-
TR Ayrıca 2-3 sene önce biolojik silah yapımına ve silahlara karsı aşı geliştirmeye başladı...
-
lise 3 :|
bu ülkede sorgulanacak en son şey ordudur, bu orduyla ortalığın a. koymak mümkün ama senin dış politikadaki duruşun kaçıncı sınıfta diye sorarlar adama. ya da bi duruşun varmı? kafana çuval geçince adam gibi tepki veriyomusun, yoksa çok ayıp deyip geçiyomusun derler adama..
bu korkak siyasetle isterse 10 milyon kişilik ordun, yüzlerce de atom bomban olsun neye yarar..