folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Orhun Yazıtları Kadar Büyük Yazıtlar Bulundu

Orhun Yazıtları Kadar Büyük Yazıtlar Bulundu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Ulan Batur'da bir süredir kazı çalışmaları yapan Japon profesör, Göktürkler'e ait şimdiye kadarki en büyük yazılı iki anıtı gün yüzüne çıkardı.

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a 400 kilometre uzaklıktaki bir bölgede kazı çalışmaları yapan Japon profesör, büyük bir keşfe imza attı. Osaka Üniversitesi'nde eski Türk Tarihi uzmanı olarak görev yapan Profesör Takashi Osawa, Göktürkler'e ait şimdiye kadarki en büyük yazılı iki anıtı gün yüzüne çıkardı. İki yazıtın boyutları, 4 metre eninde ve 3 metre uzunluğunda.

EVLERİNDEN İSTEKSİZ AYRILANLARIN FERYADI

Türkiye gazetesinin haberine göre, iki yazıtın boyutları, 4 metre eninde ve 3 metre uzunluğunda. Toplam 20 satır ve 2832 sütun şeklinde, üzerine eski Türkçe karakterler kazılmış olan yazıtlar çözümlendi. Anıtlarda; "Ah, evim!", "Ah, toprağım!" gibi ölen kişilerin aileleri veya evlerinden isteksiz ayrılışını ifade eden bir metin olduğu ortaya çıktı.

Yazıtın Orta Asya'da 682-744 yılları arasında hüküm sürmüş Türk devleti Göktürkler'in devlet sistemi ve düzenini aydınlatılacak tarihsel bir malzeme olduğu belirtildi. Yine Moğolistan'da 120 yıl önce Göktürkler'e ait Orhun Kitabeleri bulunmuştu. Yazıtlar, Göktürk hükümdarları Bilge Kağan ve Kül Tigin'e ait.

ayrıca 

moğolistanda bulunan yazıtlar var

Moğol İlimler Akademisi ve Japon Osaka Üniversitesi Moğolistan'da işbirliği yürüterek yaptığı kazılarda 8. yüzyıla ait yeni Türkçe yazılı tamgalı 2 taş kitabe buldu. Kitabelerin biri 4 metre, diğeri üç metre uzunluğunda, ve bulunduğu yer başkent Ulanbatur'un 450km doğusunda (Kore istikametine doğru). Kitabelerin üzerinde toplam 20 dize ve 2,832 Türkçe tamga harfi bulunmakta. 

bir gün zengin olursam gideceğim atalarımın topraklarına

https://www.facebook.com/UQUS.TURK?hc_location=stream

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

vallahi bende gidip görmek isterim içimde bi yerler kıpır kıpır oluyor böyle şeyleri görünce :D

Avukat/Hukukçu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

insallah.
    bizim prfesorler ne iş yapmış bu zamana kadar oturmuş durmuş.
    elin japonu araştırıyor bizim atalarımızı bizimkiler oturup maaş alır anca

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

biz de ruhumuzu Orhun'un kaynağından kandıralım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

resimlerde görüyorum dümdüz ova hep türklerin eski yeri, sonradan gelip yerleşen bile olmamış. orman bile değil ya dümdüz yer. gidip yerleşesim geliyor şerefsizim ne güzel yer :D

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

insallah.

bizim profesörler kendi egolarını tatmin etmek için öğrenci notlarını kırmakla meşgul. tezlerini çalıntı hazırlayanları da az değil.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

http://www.osaka-u.ac.jp/en/news/ResearchRelease/2013/07/20130716_1

http://ajw.asahi.com/article/behind_news/social_affairs/AJ201307170060

2 adet ingilizce kaynak

osmanlı torunlarının sikinde olmadığı için bizim gündemimize girmedi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

insallah.

bizim profesörler kendi egolarını tatmin etmek için öğrenci notlarını kırmakla meşgul. tezlerini çalıntı hazırlayanları da az değil.

Sorma hocam. Rektör yardımcısı olan bir profesörün öğrencisinin tehdit ettiğini gördüm ben bu ülkede. Sebebi ise çocuğun hakkını aramak için dava açmak istemesi. Ulan sen prof olsan ne yazar adam olamamışsın ama işte diyemiyoruz.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Türk büyüktür. Bu tarihinden bellidir ve gün ışığına çıkan kısmı. Türk milletinin derin tarihine ait kalıntılar eminim hala çıkacaktır.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

ülkemin araştırmacıları neyi araştırıyorlar tabi buda muamma. ama ben şu yapılan faşizanlığa karşıyım. '' Türk her zaman en yüksek yerdedir çünkü bizim kanımız şöyle bi kan böyle bir kan biz 40 kişiyle çini fethederdik te etmedik.''

ya kardeşim beni yine yanlış anlıcaksınız sövenler olucak. ama şu faşizan kafanın artık bitmesi gerekiyor. atalarım diyorsun,kanım diyorsun. ulan saf türkmüsün ben saf türkmüyüm şuan türkiyede yaşayan kim saf türk ? türkiye sınırları içinde türk kelimesinin anlamı ''türkiyede yaşayan insandır'' bu ülke yıllardır kürdüm lan türküm lan oyum lan buyum lan diyen insanlar yüzünden ne acılar cekiyor. birilerini doğuda kandırıyorlar sen kürtsün lan diye,izmirde insanlar ilk insanın Atatürk olduğuna inanıyorlar (abartma yaptım) türküz lan biz diye kürde söver. bu kafanın çözebileceği hiç birşey yokken insanlar niye hala diretiyor ben anlamış değilim. he zaten soyağacı olsa herkesin olay kökten çözülücek görücek nerde ne karışmış nerden ne olmuş sorun kalmıcakta vermiyorlar kolay kolay şu illet ağacı.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

insallah.

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
Toplam Hit: 3416 Toplam Mesaj: 18