Ortaokullu Bir Öğrencinin Okul Panosuna Yazdığı Bir Yazı..
-
Ne ararsın Tanrı ile aramda,
Sen kimsin ki orucumu sorarsın.
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın.
Rakı şarap içiyorsam sana ne,
Yoksa sana bi zararım mı var? içerim,
İkimizde gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.
Esir iken mümkünmüdür ibadet,
Sen yat kalkta Atatürk e dua et.
Senin gibi yobazların yüzünden,
Dinindende soğudu bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk e dil uzatma sebepsiz,
Sen anandan yinde doğardın ama,
Baban kimdi bilemezdin Şerefsiz!!!Neyzen ustanın en sevdiğim şiiri :) sanırım gerekli açıklama gereği kadar yapıldı :) VATAN SAĞOLSUN,ATAM SAĞOLSUN,BU ÜLKE İÇİN KANINI DÖKÜPTE TOPRAĞA YATAN SAĞOLSUN!!!
-
Bence ortaokullu bi çocuk bunun %10 unu anca akıl edip yazabilir. Ben inanmıyorum ortaokul öğrencisinin yazdığına. Ama güzel yazı tebrikler...
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Ne ararsın Tanrı ile aramda,
Baban kimdi bilemezdin Şerefsiz!!!Neyzen ustanın en sevdiğim şiiri :) sanırım gerekli açıklama gereği kadar yapıldı :) VATAN SAĞOLSUN,ATAM SAĞOLSUN,BU ÜLKE İÇİN KANINI DÖKÜPTE TOPRAĞA YATAN SAĞOLSUN!!!
-----------------------------Wasd hocam;
bu şiiri paylaştığın için çok teşekkür ederim arşivime saklıyorum gerçekten çok ama çok beğendim -
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Ne ararsın Tanrı ile aramda,
-----------------------------Wasd hocam;
bu şiiri paylaştığın için çok teşekkür ederim arşivime saklıyorum gerçekten çok ama çok beğendim
-----------------------------Önemli değil ne mutlu banaki bu şiiri değerini bilenlerle paylaşmışım :)
-
atatürke saygımız var
varda ortaokul öğrencisi bunu yazacak beyni nerden bulmuş
öğrencide okadar beyin olsa sınıfta kalmaz görüyorsunuz gençleri :)
-
pardon ya ben bi yazıyı daha önce bi yerde gördüm ama yanılıyorumdur belki
ama yazarı fail meçhul :D ortaokul cocu yamıyordu
-
Önemli olan yazıyı kimin yazdığı değil, yazılanların gerçekliğidir. Müthiş bir yazı olmuş, yazanın ellerini öpmek isterdim.
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
snnyk bunu yazdı:
........İŞTE ONUN İÇİN BÜYÜK ADAMDI ATATÜRK HER FIRSAT ELİNDE VARDI. O İSE SADECE BU MİLLETİN BAGIMSIZLIĞINI İSTEDİ.
BUTÜN SUÇU
2 KADEH RAKI İÇMEKTİ O KADAR...
-----------------------------Atatürk'e saygımız sonsuz Türk Milleti için yaptıkları ödenmez derecede. Bütün suçu derken bu bir suç değildir. Ama 2 Kadeh de değildir. Sonuçta hayatı boyunca içikiye düşkünlüğü inkar edilemez. Unutulmamalıdır ki içki tüm kötülüklerin anasıdır. O 2 Kadeh... "di O kadar" demek söylenilecek söz değil bence..
rakı içmek suç değil tabiki sanırım yazar alkole karşı olanlara sitem olarak yazmış o cümleryi..
onun için yazının orjinalini değiştirmek istemedim ve olduğu gibi aktardım.
-
Atatürk!e acıyorum lafına takmış durumdayım nasıl bir yazıdır ki bu kardeşim Atatürk'e acıyorum yazabilsin.
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
-----------------------------Kardeşim benim ona bişi dediğim yok ki. Ben kimsenin yaşantısına karışmıyorum. Benim muhattap aldığım tek söz "2 KADEH RAKI İÇMEKTİ O KADAR" sözüdü. Bu sözü de rahatlıkla söylenmemesi gerektiğini savunuyorum. Ki sözüm içene değil bu sözü yazanadır. Ben de Saygılar Sunarım..
yaptıklarının yanında o iki kadeh rakının hesabını sormak ne sana ne bana düşer. Rahatlıkla söylenilebilir konu Atamız ise, yaptığında bi hata görmüyorum özellike Askerlik gibi stresli bi işte ve özellikle ülkeyi düşmandan temizlemekte iken iki kadehinde iki varilinde hesabı olmaz. ki hiç stresli bi işte çalıştınmı bilmiyorum ama seni boğan bişeyler olmaya başladığında gece stresi azaltmak için iki kadeh değil iki şişenin bittiğinin farkında olmuyorsun.