ORUÇ HAKKINDA

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vehbi55
    vehbi55's avatar
    Erkek

Ben ramazanda oruç tutan biriyim ilk başlardabiraz zorlandım ama şimdi biraz rahatım.sizin oruç hakkında düşünceleriniz. hele bide sigara içiyorsan işin zor...

Heyyyyy Gidii Günler!!!!!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

sigara içen biri olarak kesinlikle zor

ve ben orucumu sigaradan bi nefes ile açmak istemiyorum

imsak vakti ezan bitene kadfar sigara içiorum muessin lailahillah dediğinde ben de son nefesi çekmiş oluorum

olsun öle de olsa böle de olsa tutuoruz işte

ayrıca daha önce burda çok sert tartışmalar  olmuşşştu sanırım ramazan pidesi mi neydi başlık da neyse..

Bu niymiş la?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Neden oruç tuttuğunu biliyormusun...Ne olmuş ne bitmişte oruç olmuş bi araştır be gözüm...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeriSaN
    PeriSaN's avatar
    Erkek

wolf nedenmis söyle biz de ogrenelim

Dağlar Gışımış Yolcu Üşümüş Nasıl Edem Ben, Dağlar Harami Deşme Yarami PERİŞANIM Ben
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    orucun amacı zorlukta kalan insanların halini anlamamız için beah ne var bunu anlamayacak tok açın halinden anlamaz misali :) bak şimdi karnımda acıktı :) hoca bize torpil geçsede az erken okusa bugün euheuhe :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Türkiyede Oruç bir ibadetten çıkmış gelenekleşmiştir.Namaz kılmayan dinle ilgisi olmayan insanlar ramazanda oruç tutarak cennete gideceklerini zannediyorlar.Ramazanda oruç tutmayan birini gördüklerindede salak salak konuşuyorlar.Çoğu kişi dini görevlerini eksiksiz yaptığını düşünüyor ama önemli olna şey niyet ve davranışlar.Sen git namaz kıl oruç tut ama gariban insanlarla git dalga geç.Çevremizde bunun pekçok örneği var.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Adam 11 ay her türlü şeyi yapar
    Küfreder,içki içer,esrar içer,rus karısına gider(zina),kavga eder,iftira atar,yalan söler müslümanlıkla,güzel ahlaklılıkla ilgili hiç bir şey yapmaz.Dinin gereklerini bilmez hatta ve hatta namaz kılanlara değişik insanlar gözüyle bakar fakattt ramazan geldimi abooo koyu müslüman olurlar teraviye giderler,oruç tutmayanı sorgular sen neden tutmuyorsun lan der.Hatta tutar dereye atar*

Türkiyede Müslümanlık böle işine gelirse...

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Erkek

Son mesajin üzerine iyi gitti :))

Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cerrah
    cerrah's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:

Küfreder,içki içer,esrar içer,rus karısına gider(zina),kavga eder,iftira atar,yalan söler müslümanlıkla,güzel ahlaklılıkla ilgili hiç bir şey yapmaz.Dinin gereklerini bilmez hatta ve hatta namaz kılanlara değişik insanlar gözüyle bakar fakattt ramazan geldimi abooo koyu müslüman olurlar teraviye giderler,oruç tutmayanı sorgular sen neden tutmuyorsun lan der.Hatta tutar dereye atar*

Tövbe kapısı açıktır. İnsan bukadar haltları yedikten sonra bile bizim dinimizde(müslümanlık) ümitvar olabiliyor. Yaratıcısının kendisini affetmesi için onun istediği yolda yürümek adına yapılan her hareket yani sizin aboo dediğiniz şeyler taktir edilecek belki örnek alınacak şeylerdir. Ramazan bir yönüyle bize unuttuğumuz islamiyeti hatırlatıyor. Kanunlarını görmediğimiz Allahı, onun gibi yaşayamadığımız peygamberi hatırlatıyor. Bizde müslümandık, Allah var ahiret var ölüm var diye hatırlatıyor. İnsanımız bu haleti ruhiye ile silkiniyor kılmadığı namaza başlıyor eksik de olsa orucunu tutarak nefsini dizginlemeye çalışıyor. Bu ne güzel birşedir, bunu eleştirmek değil taktir etmek lazımdır.

Zarara rızasıyla girene Merhamet edilmez ve Layık Değildir!...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    war onda war ben biliyom bana bi ara java kitabı linki werdiydi

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek
    cerrah bunu yazdı:

Antikky bunu yazdı:

Tövbe kapısı açıktır. İnsan bukadar haltları yedikten sonra bile bizim dinimizde(müslümanlık) ümitvar olabiliyor. Yaratıcısının kendisini affetmesi için onun istediği yolda yürümek adına yapılan her hareket yani sizin aboo dediğiniz şeyler taktir edilecek belki örnek alınacak şeylerdir. Ramazan bir yönüyle bize unuttuğumuz islamiyeti hatırlatıyor. Kanunlarını görmediğimiz Allahı, onun gibi yaşayamadığımız peygamberi hatırlatıyor. Bizde müslümandık, Allah var ahiret var ölüm var diye hatırlatıyor. İnsanımız bu haleti ruhiye ile silkiniyor kılmadığı namaza başlıyor eksik de olsa orucunu tutarak nefsini dizginlemeye çalışıyor. Bu ne güzel birşedir, bunu eleştirmek değil taktir etmek lazımdır.

Antikky hakklı sadece ve sadece şartlanma ,gelenek

bu halkın standartı cuma namazı

cumadan 1 rekat fazla kılsan hacı azkılsan imansız etiketini

yapıştırırlar adama

Belli saatler arası aç kalmak,cinsellik vs. oruçsa ben o orucu

köpeğime de tuttururum

Köprkten farklı olan yanımız ne acaba?

-
Toplam Hit: 6156 Toplam Mesaj: 26