ORUÇ HAKKINDA
-
Ben ramazanda oruç tutan biriyim ilk başlardabiraz zorlandım ama şimdi biraz rahatım.sizin oruç hakkında düşünceleriniz. hele bide sigara içiyorsan işin zor...
-
sigara içen biri olarak kesinlikle zor
ve ben orucumu sigaradan bi nefes ile açmak istemiyorum
imsak vakti ezan bitene kadfar sigara içiorum muessin lailahillah dediğinde ben de son nefesi çekmiş oluorum
olsun öle de olsa böle de olsa tutuoruz işte
ayrıca daha önce burda çok sert tartışmalar olmuşşştu sanırım ramazan pidesi mi neydi başlık da neyse..
-
Neden oruç tuttuğunu biliyormusun...Ne olmuş ne bitmişte oruç olmuş bi araştır be gözüm...
-
wolf nedenmis söyle biz de ogrenelim
-
orucun amacı zorlukta kalan insanların halini anlamamız için beah ne var bunu anlamayacak tok açın halinden anlamaz misali :) bak şimdi karnımda acıktı :) hoca bize torpil geçsede az erken okusa bugün euheuhe :)
-
Türkiyede Oruç bir ibadetten çıkmış gelenekleşmiştir.Namaz kılmayan dinle ilgisi olmayan insanlar ramazanda oruç tutarak cennete gideceklerini zannediyorlar.Ramazanda oruç tutmayan birini gördüklerindede salak salak konuşuyorlar.Çoğu kişi dini görevlerini eksiksiz yaptığını düşünüyor ama önemli olna şey niyet ve davranışlar.Sen git namaz kıl oruç tut ama gariban insanlarla git dalga geç.Çevremizde bunun pekçok örneği var.
-
Adam 11 ay her türlü şeyi yapar
Küfreder,içki içer,esrar içer,rus karısına gider(zina),kavga eder,iftira atar,yalan söler müslümanlıkla,güzel ahlaklılıkla ilgili hiç bir şey yapmaz.Dinin gereklerini bilmez hatta ve hatta namaz kılanlara değişik insanlar gözüyle bakar fakattt ramazan geldimi abooo koyu müslüman olurlar teraviye giderler,oruç tutmayanı sorgular sen neden tutmuyorsun lan der.Hatta tutar dereye atar*
Türkiyede Müslümanlık böle işine gelirse... -
Son mesajin üzerine iyi gitti :))
-
Antikky bunu yazdı:
Küfreder,içki içer,esrar içer,rus karısına gider(zina),kavga eder,iftira atar,yalan söler müslümanlıkla,güzel ahlaklılıkla ilgili hiç bir şey yapmaz.Dinin gereklerini bilmez hatta ve hatta namaz kılanlara değişik insanlar gözüyle bakar fakattt ramazan geldimi abooo koyu müslüman olurlar teraviye giderler,oruç tutmayanı sorgular sen neden tutmuyorsun lan der.Hatta tutar dereye atar*
Türkiyede Müslümanlık böle işine gelirse...
Tövbe kapısı açıktır. İnsan bukadar haltları yedikten sonra bile bizim dinimizde(müslümanlık) ümitvar olabiliyor. Yaratıcısının kendisini affetmesi için onun istediği yolda yürümek adına yapılan her hareket yani sizin aboo dediğiniz şeyler taktir edilecek belki örnek alınacak şeylerdir. Ramazan bir yönüyle bize unuttuğumuz islamiyeti hatırlatıyor. Kanunlarını görmediğimiz Allahı, onun gibi yaşayamadığımız peygamberi hatırlatıyor. Bizde müslümandık, Allah var ahiret var ölüm var diye hatırlatıyor. İnsanımız bu haleti ruhiye ile silkiniyor kılmadığı namaza başlıyor eksik de olsa orucunu tutarak nefsini dizginlemeye çalışıyor. Bu ne güzel birşedir, bunu eleştirmek değil taktir etmek lazımdır.
-
war onda war ben biliyom bana bi ara java kitabı linki werdiydi
-
cerrah bunu yazdı:
Antikky bunu yazdı:
Türkiyede Müslümanlık böle işine gelirse...Tövbe kapısı açıktır. İnsan bukadar haltları yedikten sonra bile bizim dinimizde(müslümanlık) ümitvar olabiliyor. Yaratıcısının kendisini affetmesi için onun istediği yolda yürümek adına yapılan her hareket yani sizin aboo dediğiniz şeyler taktir edilecek belki örnek alınacak şeylerdir. Ramazan bir yönüyle bize unuttuğumuz islamiyeti hatırlatıyor. Kanunlarını görmediğimiz Allahı, onun gibi yaşayamadığımız peygamberi hatırlatıyor. Bizde müslümandık, Allah var ahiret var ölüm var diye hatırlatıyor. İnsanımız bu haleti ruhiye ile silkiniyor kılmadığı namaza başlıyor eksik de olsa orucunu tutarak nefsini dizginlemeye çalışıyor. Bu ne güzel birşedir, bunu eleştirmek değil taktir etmek lazımdır.
Antikky hakklı sadece ve sadece şartlanma ,gelenekbu halkın standartı cuma namazı
cumadan 1 rekat fazla kılsan hacı azkılsan imansız etiketini
yapıştırırlar adama
Belli saatler arası aç kalmak,cinsellik vs. oruçsa ben o orucu
köpeğime de tuttururum
Köprkten farklı olan yanımız ne acaba?