ORUÇ HAKKINDA

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cerrah
    cerrah's avatar
    Erkek

İbadet gelenek veya şartlanma değildir. ALLAHIN EMRİDİR. Cuma günleri camilerin dolması hatta taşması ne güzel birşeydir. Bütün ibadetleri içerisinde bulunduran ve insanların miracı olan namazı hakkıyla, dinin gerektirdiği gibi idrak etsek daha güzel olur ancak bunu belirli sebeplerden dolayı yapmayan veya yapamayan ama cuma günleri işini gücünü bırakıp dükkanlarını kapatıp camiye koşan halkımız için bu nebiçim kardeşim demek yerine allah idrak versin daha iyi olsun diye dua etmek gerektir.

Oruç meselesine gelince daha önce de yazmıştım. Oruç aç kalmak susuz kalmak değildir. İnsan midesine oruç tuttururken diğer azalarına da tutturmalıdır. Dilin orucu yalan konuşmamak boş konuşmamak, gözün orucu harama bakmamak, ayağın orucu kötü şer işlere gitmemek vs. örnekler çogaltılabilir,

Zarara rızasıyla girene Merhamet edilmez ve Layık Değildir!...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek

ya sen benim dediğimin tek kelimesini anlamadın

yada benimle dalga geçiyorsun

-
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek

kuzen senmisin cerrah nikiyle beni

sinirlendirmeye mi çalışıyon alooo!!!!

-
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek
    cerrah bunu yazdı:

Sakaleyn Cevap

İbadet gelenek veya şartlanma değildir. ALLAHIN EMRİDİR.((Biz ibadet=gelenek şartlanmamı dedik halk ne yaptığının bilincinde değil şartlanmış dedim ))        ve  Cuma günleri camilerin dolması hatta taşması ne güzel birşeydir. Bütün ibadetleri içerisinde bulunduran ve insanların miracı((insanlar namazın mirac oluşundan bihaber sadece fiziki kılıyorlar bunu tavukta yapar öğret asimo(robot) da yapar )) olan namazı hakkıyla, dinin gerektirdiği gibi idrak etsek daha güzel olur ancak bunu belirli sebeplerden dolayı yapmayan veya yapamayan ama cuma günleri işini gücünü bırakıp dükkanlarını kapatıp camiye koşan halkımız için bu nebiçim kardeşim demek((bitsede gitsek diyen çok kişi gördük )) yerine allah idrak versin daha iyi olsun diye dua etmek gerektir.

Oruç meselesine gelince daha önce de yazmıştım. Oruç aç kalmak susuz kalmak değildir. İnsan midesine oruç tuttururken diğer azalarına da tutturmalıdır. Dilin orucu yalan konuşmamak boş konuşmamak, gözün orucu harama bakmamak, ayağın orucu kötü şer işlere gitmemek vs. örnekler çogaltılabilir,

mesajları düzgün oku!!!

-
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cerrah
    cerrah's avatar
    Erkek

Ben tartışmıyorum. Zira bu meseleler tartışılacak üzerinde keşke şöyle olsa böyle olsa denecek basit mevzular değildir. Ben işin bir yönüyle güzelliğine bakıyorum. Taktir edilecek tarafı görmek zor olmasa gerek. Bardağın yarısı dolu-boş olayı gibi.

Tavsiye ederim.

Konu benim için kapanmıştır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek

Bu durumun güzel tarafı nerede anlmadım ama

yolun açık olsun düNyan da

-
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cerrah
    cerrah's avatar
    Erkek

Abicim millet namaz kılıyor kılmayanlar bir tarafta dururken sen kılanlara şöyle kötü kılıyolar yok şöyle şartlanmışlar diyorsun. Oruç tutmayanar varken bunların tuttuğu orucu köpekte tutar tavukta yapar diyorsun. Uslubun yanlış ve ben diyorum ki az da olsa eksik veya yanlış da olsa yapılan ibadetler(güzellikler) hatrına o kişilere laf söylemem söylettirmem.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek
    cerrah bunu yazdı:

Abicim millet namaz kılıyor kılmayanlar bir tarafta dururken sen kılanlara şöyle kötü kılıyolar yok şöyle şartlanmışlar diyorsun. Oruç tutmayanar varken bunların tuttuğu orucu köpekte tutar tavukta yapar diyorsun. Uslubun yanlış ve ben diyorum ki az da olsa eksik veya yanlış da olsa yapılan ibadetler(güzellikler) hatrına o kişilere laf söylemem söylettirmem.

İslamiyetin farzlarını yerine getirmeyenden bizene

Herhangi bir bireyin ne yaptığındanda bize ne

Sorun toplumsal olduğundan dert yanıyorum..

Yani kişilere laf eden yok ezberci,taklitçi,ne yaptığını bilmeyen

toplumsal bir hastalık oln etraf şartlanmasından sözettim

Yapanlara laf ediyorsun dedin SAMİMİYET yokki yaptıklarında

###ŞARTLANMA###

Dininizi araştırın demek kötü bişey mi

çok gördük adama sigara krizi tutmuş ((oruçlu))

etrafa saldırıyor küfür ediyor vs..

savun bunları  ve diğerlerini bakalım

AMA YİNEDE SEN HAKKLISIN

MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER

-
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ya tamam adam dielimki 11 ay her şeyi yaptı,sonra ramazanda 30 gün oruç tuttuu allaha sığındı ve af diledi.Allah af edecidir af etti dielim.Ama adamın müslümanlığı 1 ay sen bunu analmak istemiyorsun adam sonra yine içki zina her boka giriyor  bu allahı kandırmaya çalışmak değilde nedir?

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek

samimiyetle yapsa o bir ayda yaptıklarını   nerde...

ŞARTLANMA babamdan böyle gördüm..

işin aslını araştıran yok

Bu topluluk bunu ancak TANRI ya yutturur

ALLAH a  değil..

-
Toplam Hit: 6532 Toplam Mesaj: 26