Oruç Psikolojisi Üzerine
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------
Prometheus bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
İki yüzlülükmü ??
Bende tutmuyorum ama dışarda yada başka yerde yemek yemiyor ve suç içmiyorum ??
Bu şimdi iki yüzlülükmü oluyo
Gel senin kelime dağarcığını genişleteyim BUNA SAYGI DENİR
Bana sorsalar oruç değilim derim kime ne bundan ??
Ama yolda şurda burda yiyecek kadarda SAYGISIZ DEĞİLİM
Önce bu iki kavram arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ederim
-----------------------------ben de sana saygı ve taklit arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ederim
-----------------------------İllumunati için demiyorum, genel olarak söylüyorum bunu: bence saygı ve korku arasındaki farkı anlamak lazım.
Saygı duyuyorum diyenleri güdüleyen şeyin saygı değil korku olduğuna bahse girerim.
-----------------------------Korku diyen arkadaş için :
Ya kafanızmı güzel yoksa anlamakmı istemiyosunuz
Neyden kimden korkiyim ki ??
Diyelimki yolda şurda burda sigara içtim birisi en fazla gelir laf eder, duymazlıktan gelirim yada sanane der geçerim ?? Gelip dövcek değiller ya ?
Konuyu açan ergen kafalı arkadaş için :
Ama bi düşünün şunu inşaat amelelri yada çoğu insan güneşin altında bu sıcaklarda ibadetini yerine getirmeye çalışıyo
Şimdi onların karşısında bunu yapmak ne kadar mantıklı ??
Bu korku yada taklit değildir. Buna senin gibi ergen kafalıların yorumu denir.
İnsanlığı, saygıyı öğrenmeni dilerim..
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------?????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????
-
Hastayım bu elemanın tespitlerine.
Bulunduğum yerde düzgün tutulmuyo. sokağa bi çıkıyorum herkes bişeler yiyor, lokantalar açık. kimse bişe ispatlama peşinde değil. Annen ya da kardeşinin iki tane iş arkadaşı ikiyüzlüyse diye hemen genelleme yapıyosan, bişe diyemem. O senin düz mantığındır. Ama ben, ailem ve genel arkadaş çevrem aksatmadan tutuyoruz. kimse bişe ispatlama güdümünde değil. Çevrendekiler nasılsa sende öylesindir. Herkesi de öyle zannedersin.
O oruca niyetlenip de sonra keyf için bozanları, sonra gösteriş için tutanların zaten inanıyomuyum diye kendini sorgulaması lazım. Ama senin zannettiğin gibi %70 olmadığı kesin. Tutanların en fazla oda en fazla %15 - 20 si böyledir.
Erzurumdayken ramazan havasına bürünüyodu şehir, maneviyatı hissediyodun. Yiyenler oluyodu tabii ama kimsenin bişe dediğine şahit olmadım orada bulunduğum yıllarda.
-
Prometheus bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------?????????????????????????????????????????????????????????????
-----------------------------Öncelikle işine geldiği gibi alıntı yapmadan tümünü al
örnek :
--------------
Ama bi düşünün şunu inşaat amelelri yada çoğu insan güneşin altında bu sıcaklarda ibadetini yerine getirmeye çalışıyo
--------------
Diğer yorumlarına bakarsan eğer neden saygıdan bahsettiğim halde böyle dediğimi anlayabilirsin.
Yani inşallah...
-
Prometheus bunu yazdı:
nothin bunu yazdı:
herkesi genelleme yapman saçma,,
ayrıca neden insanlar 'bana oruç tutmuyo demesinler' die aç kalsın ki.. saçma.
eğer ben oruç tutmayıp oruçlu insanların yanında bişey yeyip içmezsem bu benim saygımdandır bunu ikiyüzlülük olarak algılamanda saçma..
bidaha böyle şeylere gaza gelme bence saçmalıyosun çünkü:D
-----------------------------sebep ve teori ortaya sürmeden "saçma" demekle benim iddiamı çürütemezsin bunu anla bi kere
harbi ben mi fazla gözlemliyorum ve düşünüyorum yoksa insanlar mı hiç etrafına bakmıyor hiç sosyal olayları düşünmüyor? ciddi meraklardayım
-----------------------------sen ilk önce neye göre herkesi genelledin neye göre oran veriyosun onu bi açıkla bence.
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
İki yüzlülükmü ??
Bende tutmuyorum ama dışarda yada başka yerde yemek yemiyor ve suç içmiyorum ??
Bu şimdi iki yüzlülükmü oluyo
Gel senin kelime dağarcığını genişleteyim BUNA SAYGI DENİR
Bana sorsalar oruç değilim derim kime ne bundan ??
Ama yolda şurda burda yiyecek kadarda SAYGISIZ DEĞİLİM
Önce bu iki kavram arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ederim
-----------------------------ben de sana saygı ve taklit arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ederim
-----------------------------İllumunati için demiyorum, genel olarak söylüyorum bunu: bence saygı ve korku arasındaki farkı anlamak lazım.
Saygı duyuyorum diyenleri güdüleyen şeyin saygı değil korku olduğuna bahse girerim.
-----------------------------Korku diyen arkadaş için :
Ya kafanızmı güzel yoksa anlamakmı istemiyosunuz
Neyden kimden korkiyim ki ??
Diyelimki yolda şurda burda sigara içtim birisi en fazla gelir laf eder, duymazlıktan gelirim yada sanane der geçerim ?? Gelip dövcek değiller ya ?
-----------------------------adam tespiti surdan yapmıs. sizin oturdugunuz sehirde boyle seyler siklenmiyor olabilir. doguya dogru kaydıkca bunun ne kadar ciddi bi iş oldugunu gormeniz gerekir. ciddi derken tutana musluman denmez. tutmayan gavurdur... ben cevremde bircok kişi biliyorum sokakta yiyemeyip gizli köşelerde yiyip icen? bu ne olucak peki?
-
her zmanki gibi sacmalamıssın...
edit: yüzyesel yorum yapmayın lan, adam derin yorum yapmış :))
-
Prometheus bunu yazdı:
Kreyzi bunu yazdı:
sonra diyorsunuz ki müslümanları terörist sanıyorlar daha siz kafanızda olayı bitirememişsiniz
-----------------------------sen çözdüysen anlat da bilelim göt =D
prozac iyi mi lan arkadaş kullanmış kalmış biraz ondan alıp kullanayım mı?
şeker mi lan bu :Wne için kullancan pm at
-
ultrasker:
Oruçlu olmak yalnızca aç kalmayı gerektirmez. Oruçluyken özellikle cinsel istek te kontrol altına alınmalıdır. Aynı şekilde dikkat ettiysen eğer küfür içeren söz söylememeye gayret eder şahıslar. Bak yalnız açlık değilmiş di mi?
Tutarsın veya tutmazsın bu ne beni ne bir başkasını ilgilendirir. Ama ne olduğunu bilmediğin bir konu hakkında yorum yaparken 2 kez düşün , taşın vazgeç yorum yazmaktan. Komik duruma düşüyorsun zira.
Başlık ise yorum yapmaya bile değmez. Ekşi sözlükte olsak "marjinal" "entel" tayfanın çok takdirini alır, aslansın kaplansınlarla omuzlarda taşınırsın ama burada olmaz o iş. Burası tavuk dönerle ayranı aynı anda bitirmeye çalışan insanların yeri. Tespit sıçacaksanız bari düzgün sıçın. Muhalif olma sevdasıyla "ergenusvari" hareketler yapmayın. Öyle bir genelleme yaparlar ki yoksa insanlar "vay ben nettim" dedirtirler adama. -
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
Yaklaşık 14-15 sene evvel, evimizin hemen yanında yeşil alan, önünde 3-5 tane büyük reklam panosu, akşam balkonda iftar saatini bekliyorum, yaşlı bir amca geçiyor evin önünden, reklam panosunun ardına geçti, çömeldi sigrasını yaktı içti, kalktı gitti. O cadde 15 sene önce çok sakin bir güzergahtı, Günde 100-150 kişi geçer geçmezdi.
Yine takribi o kadar sene önce, lokantalar v.s. muhtelif yemek yenen yerler, ramazan ayında ya kapatırlar dı, yada camekanlarına kağıt çekerlerdi, içeri görünmesin diye.
Şimdi hak getire, millet dalga geçer gibi sigara dumanını yüzüne üfler gibi sigara içiyor.
İşyerleri bırak camekanları kapatmayı, aksine kaldırımlara, yollara koltuk masa çıkarıp ikramda bulunuyorlar.
Ha kimse kimseye illa oruç tut gibi baskıcı davranamaz, öyle bir hakkı da yok tabiki,
Ama insan azda olsa saygı bekliyor inancına,
Oruç tutma olayına gelince, % 70 gibi bir oransal rakamı pardon ama nerenden uydurdun dostum,
Lütfen böyle saçma sapan oransal rakamlarla genelleme yapmayın.
Şahsen ben 28 yaşındayım, ilkokul 4 'ten beri tutarım, inancımın gereği olduğu için tutarım,
Ne kimseye yalakalık olsun diye, nede başka bir çıkar uğruna...
-----------------------------Hocam genel olarak haklısın tabiki.Bende sokakta yiyip içmeye karşıyım.Tutmam oruç ancak sokakta su vb içmem.çok susadıysam çöerim görünmeyen bi yere ancak öyle.
İşyerleri konusundaki fikrine katılmıyorum.adam orada parasını kazanıyor sonuçta.o mantıkla yaklaşırsak büyük merkezlerde dönerciler o bu vs kapatsın gitsin toptan.
konu başlığındaki olaya hiç rastlamadım.