Oruç Psikolojisi Üzerine
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.tahribat.com/Forum-Ramazan-Ve-Insanlardaki-Asabiyet-118049/
buradaki mesajlara biraz baktım da gaza geldim yeni konu açıyorum
dayı ne anlatıyon? kim ibadet için oruç tutuyor bu devirde? herkesin amacı "oruç tutmuyo" demesinler diye
annem sabah yiyor işe gidiyor yemiyor akşam gelince iftar olmadan yine yiyor
kardeşim anlattı onun çalıştığı yerde 2 türbanlı kız da oruç tutumadıkları halde yemek yemiyorlarmış öğlen (iş yerinde verilen)
yoldaki adam mahalledeki kadın sizce gerçekten mi ibadet etmeye çalışıyor?
yok öyle bişey!!
iddia ediyorum şu an oruç tutanların bile en az %70i başkası ayıplamasın diye tutuyor
ne bu ikiyüzlülük? bırakın kendinizi rahat olun tutmuyosan tutmuyosun ne var!!!
-----------------------------tamamen katılıyorum televizyonlarda bile denize giren milleti çekiyor diyoki adam nasılsınız denize giriyorsunuz oruclumusnuz nedense herkes oruclu denize giriyo bide yutmadıgı halde sakınca yok ama denize giden herkes oruclu ama bence sözde benım yakınlarımda aynı sekilde herkes etrafındakilere orucluyum diyorlar ama arkalarda evlerde yiyip içiyorlar
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------İki yüzlülükmü ??
Bende tutmuyorum ama dışarda yada başka yerde yemek yemiyor ve suç içmiyorum ??
Bu şimdi iki yüzlülükmü oluyo
Gel senin kelime dağarcığını genişleteyim BUNA SAYGI DENİR
Bana sorsalar oruç değilim derim kime ne bundan ??
Ama yolda şurda burda yiyecek kadarda SAYGISIZ DEĞİLİM
Önce bu iki kavram arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ederim
-----------------------------Ne alakası var neyin saygısından bahsediyorsun sen ? Oruç irade demktir.. Ben tutmayabilir ve geçip bir lokantada cam kenarında (herzaman ki gibi;) yemek yiyebilirim.. Ve yiyorum zaaten.. bu oruç tutana saygısızlık yapmak mı oluyor yani ? Oruç iradedir.. Ben oruç tutuyorum etrafımda yemek yenmesin gibi bir mantık olamaz.. önce orucun ne olduğunu öğrende gel... bilen zaten yemeğinide yer.. arkadaş haklı.. bu ikiyüzlülüktür...
-----------------------------Ulan şu kadarcık beyninzle dümdüz bakıyosunuz. Senin ne kadar çok bildiğin belli zaten yazdıklarından
Bak bak bak iradeymiş ?? hadi canım ?? wallahamı ??
Ya nasıl olurda ben bunu bilemem ya :D:D
Bende ne zannediyodum bak irade işiymiş öğrendim şimdi hayatım değişti :D:D
Diğer mesajlarıma bakarsan anlarsın.
Güneş tepesinde biilmem kaç derecede çalışan amelesi polisi şusu busu var.
Adamlar yerine getiriyo o ortamda İRADESİNE sahip çıkmaya çalışıyo
Kimse sana yemek yeme demiyoki otur ye ve kalk ama senin gibi tipler PENCERE KENARINDA MİLLETİN GÖZÜNE BAKA BAKA yer..
Ben oruç tutyorum yemek yemeyin olayına karşıyım. Kim tutarsa tutsun bu benim hayatımdır yerde içerimde.
Ama senin gibi yapmam yerim çıkarım adam gibi dışardakilere saygı gösteriririm
Ben yerim içerim derken sadece iradeyi şunu bunu değil eşşek gibi çalışanları yada hasta haliyle vs.. gibi zar zor tutanlarıda düşün..
Ama sende nerde o akıl o anlayış..boşu boşuna zaman geçsin diye yazıyorum işte senin gibilere..
-----------------------------Seviyeni düşürme genç.. hem oruç tutup hem işten kaçmıyacaksın.O zman o oruç kabul olmaz.Oruç tutup milletin yediğine eğrenmiyeceksin.O zaman o orucun kabul olmaz.Git en yakın camiye hocana sor öğren aydınlan.. gelip burda laf kalabalığı yapıp milletin vebalini boynuna alma.. ilim yapmadan yorum yapma!
-----------------------------Pohaha :D:D
Adam imammış benim haberim yoktu yaw :D:D Bak bak sen..
Adam öyle bi anlatıyo ki kendisi tek imam dinleyen yada onunla muhabbet eden kişi..
Bende sana bi olay anlatiyim dün merkez camide teravide hoca anlatıyodu..
Hastalıktan yada seferilikten oruç tutamamktan bahsediyodu
Daha sonra ise tutamayanların ise yemeğini yiyebiliceğini ama saklı bi şekilde diğer ibadet edenlerin aklını çelmeyecek şekilde olmalıdır dedi
Ne kadar gösterişe kaçılırsa o kadar günah olucağından bahsetti.
Ama şimdi sen bizim cami imamınada bok atarsın
Neyse hocam ya tamam işte sen kendi imamınla takılmaya devam et
-----------------------------vallahi hocam şu mubarek ayda kalbini kırmayım ben en iyisi ama söylemiden de edemicem.. senden adam olmaz vallahi (:
-----------------------------Heh doğru bi söz konuştun şimdi..
Aynı şekilde senin yazdığını aynen bende yazmak istedim çünkü cümle gerçekten çok hoşuma gitti
"vallahi hocam şu mubarek ayda kalbini kırmayım ben en iyisi ama söylemiden de edemicem.. senden adam olmaz vallahi (:"
ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol.. (bunuda aynen yaz bari) (: Bence kendin ol be hacı ;) Neyse kurs bitti ben eve kaçar... Seni yanlış bildiklerinle başbaşa bırakıyorum -
Karışan çok, ben de tutmuyorum demiyorum, ortalık yerde olmamak kaydıyla gidip yemeğimi yiyip suyumu da içiyorum. Ne yapayım yani mahalle baskısına mı maruz kalayım. Küçük mutlu yalanlar işte.
-
Bu iş çoğunlukla alakalı. Her konuda kim fazlaysa onun borusu öter.
Oruç tutanların çoğunlukta olduğu bir yerde kantinine yemekhanesine kadar 1 ay kapatıyorlar. Tutmayanlar ne yapacak diye düşünen yok. Bir de dağ başındaysanız yiyecek hiçbirşey yok.
Oruç tutmayanların çoğunlukta olduğu bir yerde ise adam hiç takmadan ben ne istersem yaparım diyor. Tabi lokanta gibi bir yerde istediğin pozisyonda oturur yemeğini yersin. Ona kimse laf etme hakkına sahip değil. Ama arkadaş ortamında veya toplum içinde insan kendisine biraz özen göstermeli.
Tutmayanlar tutanların çoğunlukta olduğu yerden, tutanlar ise tutmayanların çoğunlukta olduğu yerlerden uzaklaşmalı. Toplum normalleri içinde kalacaksak çoğunluk ne düşünüyorsa ona göre düzenimizi ayarlamak zorundayız. Tabi aksini yapanlar, yapmaya diretenler her iki kesimin de baskısını kaldıracak kadar vurdumduymazsa kendileri bilirler. Fakat unutulmamalılar ki hayvanı karşına almak insanı karşına almaktan çok daha hayırlıdır. En iyi ihtimalle kimse önünüzde birşey demese bile hakkınızda demedik laf bırakmayacaktır. İş uç zihniyetlere kadar uzandığında herşeye maruz kalabilirsiniz. -
CyberAngel bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------İki yüzlülükmü ??
Bende tutmuyorum ama dışarda yada başka yerde yemek yemiyor ve suç içmiyorum ??
Bu şimdi iki yüzlülükmü oluyo
Gel senin kelime dağarcığını genişleteyim BUNA SAYGI DENİR
Bana sorsalar oruç değilim derim kime ne bundan ??
Ama yolda şurda burda yiyecek kadarda SAYGISIZ DEĞİLİM
Önce bu iki kavram arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ederim
-----------------------------Ne alakası var neyin saygısından bahsediyorsun sen ? Oruç irade demktir.. Ben tutmayabilir ve geçip bir lokantada cam kenarında (herzaman ki gibi;) yemek yiyebilirim.. Ve yiyorum zaaten.. bu oruç tutana saygısızlık yapmak mı oluyor yani ? Oruç iradedir.. Ben oruç tutuyorum etrafımda yemek yenmesin gibi bir mantık olamaz.. önce orucun ne olduğunu öğrende gel... bilen zaten yemeğinide yer.. arkadaş haklı.. bu ikiyüzlülüktür...
-----------------------------Ulan şu kadarcık beyninzle dümdüz bakıyosunuz. Senin ne kadar çok bildiğin belli zaten yazdıklarından
Bak bak bak iradeymiş ?? hadi canım ?? wallahamı ??
Ya nasıl olurda ben bunu bilemem ya :D:D
Bende ne zannediyodum bak irade işiymiş öğrendim şimdi hayatım değişti :D:D
Diğer mesajlarıma bakarsan anlarsın.
Güneş tepesinde biilmem kaç derecede çalışan amelesi polisi şusu busu var.
Adamlar yerine getiriyo o ortamda İRADESİNE sahip çıkmaya çalışıyo
Kimse sana yemek yeme demiyoki otur ye ve kalk ama senin gibi tipler PENCERE KENARINDA MİLLETİN GÖZÜNE BAKA BAKA yer..
Ben oruç tutyorum yemek yemeyin olayına karşıyım. Kim tutarsa tutsun bu benim hayatımdır yerde içerimde.
Ama senin gibi yapmam yerim çıkarım adam gibi dışardakilere saygı gösteriririm
Ben yerim içerim derken sadece iradeyi şunu bunu değil eşşek gibi çalışanları yada hasta haliyle vs.. gibi zar zor tutanlarıda düşün..
Ama sende nerde o akıl o anlayış..boşu boşuna zaman geçsin diye yazıyorum işte senin gibilere..
-----------------------------Seviyeni düşürme genç.. hem oruç tutup hem işten kaçmıyacaksın.O zman o oruç kabul olmaz.Oruç tutup milletin yediğine eğrenmiyeceksin.O zaman o orucun kabul olmaz.Git en yakın camiye hocana sor öğren aydınlan.. gelip burda laf kalabalığı yapıp milletin vebalini boynuna alma.. ilim yapmadan yorum yapma!
-----------------------------Pohaha :D:D
Adam imammış benim haberim yoktu yaw :D:D Bak bak sen..
Adam öyle bi anlatıyo ki kendisi tek imam dinleyen yada onunla muhabbet eden kişi..
Bende sana bi olay anlatiyim dün merkez camide teravide hoca anlatıyodu..
Hastalıktan yada seferilikten oruç tutamamktan bahsediyodu
Daha sonra ise tutamayanların ise yemeğini yiyebiliceğini ama saklı bi şekilde diğer ibadet edenlerin aklını çelmeyecek şekilde olmalıdır dedi
Ne kadar gösterişe kaçılırsa o kadar günah olucağından bahsetti.
Ama şimdi sen bizim cami imamınada bok atarsın
Neyse hocam ya tamam işte sen kendi imamınla takılmaya devam et
-----------------------------vallahi hocam şu mubarek ayda kalbini kırmayım ben en iyisi ama söylemiden de edemicem.. senden adam olmaz vallahi (:
-----------------------------Heh doğru bi söz konuştun şimdi..
Aynı şekilde senin yazdığını aynen bende yazmak istedim çünkü cümle gerçekten çok hoşuma gitti
"vallahi hocam şu mubarek ayda kalbini kırmayım ben en iyisi ama söylemiden de edemicem.. senden adam olmaz vallahi (:"
ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol.. (bunuda aynen yaz bari) (: Bence kendin ol be hacı ;) Neyse kurs bitti ben eve kaçar... Seni yanlış bildiklerinle başbaşa bırakıyorum
-----------------------------Aynen bu sözünede katılıyorum..
Bende eline bi sözlük alıp saygı, insanlık kelimelerinin anlamlarını temenni ediyorum :))
Bide imamını değiştir başka camilerede git arada bi :D
Proofiline baktım bende ergen sanıyodum :S:S:S:S:S:S:S:S:S
Akıl harbide yaşta değil baştaymış..
Ne diyelim ki eve dönerken yolda bunları düşün :))
-
tagext bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
http://www.tahribat.com/Forum-Ramazan-Ve-Insanlardaki-Asabiyet-118049/
buradaki mesajlara biraz baktım da gaza geldim yeni konu açıyorum
dayı ne anlatıyon? kim ibadet için oruç tutuyor bu devirde? herkesin amacı "oruç tutmuyo" demesinler diye
annem sabah yiyor işe gidiyor yemiyor akşam gelince iftar olmadan yine yiyor
kardeşim anlattı onun çalıştığı yerde 2 türbanlı kız da oruç tutumadıkları halde yemek yemiyorlarmış öğlen (iş yerinde verilen)
yoldaki adam mahalledeki kadın sizce gerçekten mi ibadet etmeye çalışıyor?
yok öyle bişey!!
iddia ediyorum şu an oruç tutanların bile en az %70i başkası ayıplamasın diye tutuyor
ne bu ikiyüzlülük? bırakın kendinizi rahat olun tutmuyosan tutmuyosun ne var!!!
-----------------------------sana mı tutuyoruz oruç sana ne?
-----------------------------hep merak ediyorum bir sürü, ufak-tefek sürtüşmelere yol açan dini konular gündeme geliyor.
tamam, özgür bir forum, din konusu kaldırılamaz, ama ufak bir uyarı gelse, en azından kimse kimseye laf sokmasa, incitmemeye çalışsa...
-
cankirca bunu yazdı:
hep merak ediyorum bir sürü, ufak-tefek sürtüşmelere yol açan dini konular gündeme geliyor.
-----------------------------tamam, özgür bir forum, din konusu kaldırılamaz, ama ufak bir uyarı gelse, en azından kimse kimseye laf sokmasa, incitmemeye çalışsa...
ama bu tartışmaları yapanlar 2 saat sonra islamın hoşgörüsünden bahsederler hocam
öyle bi saldırıyorlar ki sanki adamın anasına küfrettim burda
24 saat ban yedim diye dakkasında göbek atmaya balayanlar da çıktı onu da gördüm =D
-
Prometheus bunu yazdı:
cankirca bunu yazdı:
hep merak ediyorum bir sürü, ufak-tefek sürtüşmelere yol açan dini konular gündeme geliyor.
-----------------------------tamam, özgür bir forum, din konusu kaldırılamaz, ama ufak bir uyarı gelse, en azından kimse kimseye laf sokmasa, incitmemeye çalışsa...
ama bu tartışmaları yapanlar 2 saat sonra islamın hoşgörüsünden bahsederler hocam
öyle bi saldırıyorlar ki sanki adamın anasına küfrettim burda
24 saat ban yedim diye dakkasında göbek atmaya balayanlar da çıktı onu da gördüm =D
-----------------------------ağız müslümanları çok bizim memlekette
-
evet bir çoğu dinini gerçekten yaşayamadıkları için tutuyormuş numarası yapıyor. Ayıp olmasın,ben yerken yemeyenlerin canı çekmesin vs. vs.
dinini gerçekten yaşayanlar ise; Ramazan ayı gelir o oruç tutulur her akşamda sünnet olan teraviye gidilir ve bu büyük bir zevkle yapılır.