Osmanlı-Din İlişkisi
-
Konuyla alakası yok ama osmanlı imparatorluk değil devlettir
Yani osmanlı imparatorluğu değil
Osmanlı devleti
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Konuyla alakası yok ama osmanlı imparatorluk değil devlettir
Yani osmanlı imparatorluğu değil
Osmanlı devleti
-----------------------------emperyalist düşünce olayı mı?
bence imparatorluğu tam olarak öyle düşünmemek gerek.
zira osmanlı devlette değildir. çok uluslu bir yapıdır.
-
Osmanli din iliskisini Yavuz Sultan Selimin Misir seferiyle aciklamak istiyorum.
Buyuk ordusuyla Yavuz Sultan Selim Misir icin yola koyulmustur.Suriye'de bahceli bir yerde dinlenirken Yavuz Sultan Selim birden komutanlarini emretmistir.
Yavuz Sultan Selim: Gidin her askerin cantasina tek tek bakin.Herhangi bahcenin birinden izinsiz bir meyve koparmislarmi?
Komutanlar gitmis kontrol etmis her askerin cantasini.Sonra Yavuz Sultan Selim'e gelip
Komutan: Hayir padisahim hicbir askerin cantasinda veya elinde verdigimiz erzaktan baska hicbirsey yok
Yavuz Sultan Selim:Ben bu orduyla Misir'i degil, tum Dunya'yi fethederim.MISIRIN ZOR VE KURAK COLLERINDEN GECERKEN;
Yavuz Sultan Selim birden atndan inmis.
Komutan:Efendim napiyorsunuz neden atinizdan indiniz,Yuruyorsunuz?
Yavuz Sultan Selim:Peygamber Efendimiz benim onumden yururken ben atimla yola devam edemem.
Iste Osmanli-Din iliskisini bu sekilde ozetliyebilirim.
Ayrica Osmanli zamaninda gercek dine baglilik varmis.Yani tek bir butun.Buda onlara dunyanin butun kapilarini acmis.
Biraz masalimsi oldu ama idare ediverin:D
-
Halife osmanlıya gecmesıne rahmen Kanuni döneminde İtalya'ya şarap ihracatı yapılmış tam teoratik bir yönetim anlayışı yoktur
-
albayrak_89 bunu yazdı:
-----------------------------
Halife osmanlıya gecmesıne rahmen Kanuni döneminde İtalya'ya şarap ihracatı yapılmış tam teoratik bir yönetim anlayışı yoktur
-----------------------------bunu nerden öğrendin hoca?
-
Osmanlı din sayesinde yükseldi ve paradox odur ki din yüzünden çöktü.
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------albayrak_89 bunu yazdı:
Tarih hocamdan -
albayrak_89 bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
Tarih hocamdan
-----------------------------işte böyle hoclaar böyle imamlar yüzünden bu haldeyiz
keşke doğru anlatılabilse herşey
-
osmanlının yükseliş döneminde de dini hassasiyetler vardı. ve yükseldi aynı yaklaşımlarla. sonra lale devri geldi ama düşmeye başladı. burda önemli bir husus var ki, ümmetin lüks hayata olan düşkünlüğü toplumu hatalara sürükledi. birtakım zavallı insanların kendi menfaatleri için mevki makamlarını yanlış kullanması ile dini sorgulamaya başlamak pek mantıklı görünmüyor. zira aynı din osmanlının yükselmesine sebepolmuştu. sonra din mi dğeişti ki osmanlının gerilemesine sebepolsun ?
-
zervalone bunu yazdı:
albayrak_89 bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
Tarih hocamdan
-----------------------------işte böyle hoclaar böyle imamlar yüzünden bu haldeyiz
keşke doğru anlatılabilse herşey
Bahdetdıgım hoca aynı zamanda osmanlı arşivinde görevli makbuzlu belgeli kanıtlı oldugunu soylıyor