folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Osmanlı Padişahlarının Ölüm Nedenleri

Osmanlı Padişahlarının Ölüm Nedenleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    ya bi züe a.g , ulan bide dalga geciyonuz, lan hepsi carpıtılmıs bunların, yok cariye kovalarken düştü, yok ebenin amı! suan okadar cok küfür yazabilirimki sıgmaz buraya.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

1.murat kosava savaşından sonra savaş meydanında gezerken yaralı bir sırplı tarafından hançerlendi.

yıldırım beyazıd timurla giriştiği ankara savaşında esir düştü ve birkaç aysonra hastalanar öldü.ancak birkaç kaynakta intihar ettiği yazılı

yavuz sultan selim sırtında çıkan bir çıban yüzünden öldü.

kanuni sultan süleyman zigetvar kalesi kuşatmasınıda hastalanarak ölmüştür...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:
    -----------------------------

1.murat kosava savaşından sonra savaş meydanında gezerken yaralı bir sırplı tarafından hançerlendi.

yıldırım beyazıd timurla giriştiği ankara savaşında esir düştü ve birkaç aysonra hastalanar öldü.ancak birkaç kaynakta intihar ettiği yazılı

yavuz sultan selim sırtında çıkan bir çıban yüzünden öldü.

kanuni sultan süleyman zigetvar kalesi kuşatmasınıda hastalanarak ölmüştür...

EK Olarak :
    1. Murat'ın Mahlası "Hüdavendigar"
    1. Kosova Savaşına Başlamadan Önce Şehit oLmak içün Dua Etmiştir ve Duası Kabul oLmuştur.

Diğer dediklerine katılıyorum.
    ###
    Ayrıca : II. Selim'in hakkında uydurulan bu çamur at izi kalsın olayını esefle kınıyorum. kim uydurmuşsa soyunu sopunu kanını anasını bacısı sikiyim. Ceddine saygısı olmayanın, bu da yetmezmiş gibi Padişahı zevk ve sefa adamı gibi gösteren kişi nedir? Türk müdür? insan mıdır?

"simsiyahh" sana da tesüf ederim yani. inanmışsın buna da yazıyorsun burda. üstüne üstük bir de "abaza" yazıyorsun. pess :S

Osmanlı Padişahları, Yavuz Sultan Selim'den Sonra "Halife" Ünvanını Aldılar. Yani onlar Allah'ın Yeryüzündeki Gölgesi, Hizmetçisi Manasında. Gözünü Daldan Budaktan Sakınmayan Yavuz Sultan Selim'in küpe takıtığı olayı da çarpıtılmış. onu da açıkliyim :

Peygarberimiz dönemlerinde kölelere küpe takılırdı. yani köleler küpe takardı. Padişahımız da niye küpe takıyorsun sorulduğunda şu cvbı verdi :
    "Ben Halkımın Kölesiyim"

sanılanın aksine...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    ne kadar doğru bu yazılanlar ???? doğruluğunu isatlayabilecek kesin bir kaynak varmı ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    ne kadar doğru bu yazılanlar ???? doğruluğunu isatlayabilecek kesin bir kaynak varmı ?

Saraylarda Günün tüm işini saati saatine [tabi önemli olayları] yazan, not eden görevliler vardı. Tarih-i Osmanlı Mecmualarından ve diğer yazılı kaynaklardan edinilen bilgilerdir  bunlar.

sanılanın aksine...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    doğruluk konusunda eminim çünkü kuzenim yanımzda üniversite tarih bölümünü bitirdi 4 sene boyunca okumadığım tarih kitabı kalmadı aklımda kalanlar bunlardı ondan yazdım ayrıyetten internettede araştırabilirsin doğruluk paylarını...

l enfer c est les autres Sartre ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    NighT-7 bunu yazdı:
    mahlası deil ünvanı Hüdavendigardır.mahlas şiirlerde veya edebi eserlerde kullanılan isimlerdir.

... sorcerer & musket ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

kokainman bunu yazdı:
    NighT-7 bunu yazdı:
    mahlası deil ünvanı Hüdavendigardır.mahlas şiirlerde veya edebi eserlerde kullanılan isimlerdir.

Tuğralardaki hançer bölümünün sağ üstündeki mahlas bölümleri varya, ben ordan karıştırdım sanırım. bilgilendirdiğim için saol

sanılanın aksine...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben bunları yazan tarihçinin taa amq.

bi kere yavuz sultan selim tüm vücuduna yayılan ve geç farkedilen bir çıban yüzünden öldü...(şirpençe bknz:nickim)

2.selim zaten yalan diğer mesajlara bakarsanız açıklamışlar görürsünüz.

4.murat bi kere kendi döneminde içkiyi yasaklıyo ve çok içiyo öle mi yok böle bi iftira...

daha var bi iki tane daha  

Atatürk ne demiş:

-Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir.Yazan, tarihi yapana sadık kalmazsa, gerçekler insanlığı şaşırtacak kadar değişebilir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpinozA
    SpinozA's avatar
    Erkek
    yaw ben anlamadıgım bu padişahların çoğu halife secildi a.q en az yarısıda içki içiyo bu nasıl yaw???mesela Dördüncü murat

HAk Bellediğin Yolda Yanlız Gideceksin.Kırında Olsa Kırıl Fakat Eğilme Sakın!
Toplam Hit: 9831 Toplam Mesaj: 42