Osmanlı Padişahlarının Ölüm Nedenleri
-
kokainman bunu yazdı:
-----------------------------
hocalar dkn'ın demek istediği o deil.tabikide iman gücünün, islami inancımızında yardımı var bazı olaylarda.ancak geçmişteki her başarımızı buna bağlamak yanlış.onu iman gücüyle yaptık, şurda bize aksakallı dedeler yardım etti dersek o zaman Türk'ün hiç bi özelliği kalmazki.
ayrıca tamam istediğimiz duyduğumuz şeyi paylaşabiliriz ancak mantıken bazı şeyler pek inandırıcı gelmiyo.2.selim'in böle bi rüya gördüğü hangi kaynakta var ? kendi ağzıyla anlatmış mı ? bunlara dikkat etmek lazım.
gerçi çok önemli bi konu deil bana göre bu Osmanlı Tarihi ile ilgili çok daha önemli araştırılması gereken mevzular vardır.
kanije savunmasını bileniniz var mı ? tarih yazılmıştır resmen.
kanije savunmasını güzelce araştırmayan birisi tiryaki hasan paşanin stratejilerini okumayan birisi bu imkansız muharebeyi sadece iman gücü sayesinde kazandığımızı flan düşünür.ancak bazı olaylar iyice incelenmelidir.direk aha iman gücüyle burda yendik diyip olayın içinden çıkılmamalıdır.
merak edenler için http://www.dallog.com/savaslar/kanije.htm
-------------------------------TİRYAKİ HASAN PAŞANIN SON DEDİKLERİ OSMANLININ DURUMU ÇOK İYİ İFADE EDİYOR...
DEDİKLERİNE DE AYNEN KATILIYORUM....