Osmanlı Padişahlarının Ölüm Nedenleri
-
2.selimin rüyası okuduğum tarih kitaplarında şöyle geçer:
2.selim büyük bir camii yaptırmak için niyet etmiştir ama bunun için bir arazi bulamamıştır.sonra bir gece rüyasında hz.muhammedi görür hz.peygamber 2.selime camii
yaptırması için şuanda bulunduğu araziyi gösterir sonrada mihrap burda minber burda olsun diyerek tarif eder 2.selim hemen o zamanın en büyük mimarı mimar sinanı çağırtır camii yapılacağını söyler mimar sinanda camii burda olsun minberi burda olsun diyerek tarif eder bu tarifler gece hz.peygamberin tarifleri ile aynıdır mimar sinana nerden biliyosun bunları diye sorar oda gece hz.peygamber tarif ederken bende yanınızdaydım der.
aklımda kaldığı kadar yazdım buraya biraz eksik yazmış olabilirim...
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------2.selimin rüyası okuduğum tarih kitaplarında şöyle geçer:
2.selim büyük bir camii yaptırmak için niyet etmiştir ama bunun için bir arazi bulamamıştır.sonra bir gece rüyasında hz.muhammedi görür hz.peygamber 2.selime camii
yaptırması için şuanda bulunduğu araziyi gösterir sonrada mihrap burda minber burda olsun diyerek tarif eder 2.selim hemen o zamanın en büyük mimarı mimar sinanı çağırtır camii yapılacağını söyler mimar sinanda camii burda olsun minberi burda olsun diyerek tarif eder bu tarifler gece hz.peygamberin tarifleri ile aynıdır mimar sinana nerden biliyosun bunları diye sorar oda gece hz.peygamber tarif ederken bende yanınızdaydım der.
aklımda kaldığı kadar yazdım buraya biraz eksik yazmış olabilirim...
-----------------------------Mimar Sinan veli bir zaattır zaten. ulvi biridir.
-
DkN_JaN geçerim geçmem sanane,inanmıosan inanmazsın ben inandım şahsen gerçeklik payı var!O zaman tarihi gerçekleri de kabul etme Osmanlı devletinin kuruluşu nası oldu Osman Gazinin rüyasıyla olmadı mı? İnanç ve imanla AVrupalılara kök söktürdük,o inanç iman olmadan onlardan farkımız olmaz bence..!
-
dkn_jan sen inanmassın ben inanırım inanç meselesidir bunlar...
computerwolf da güzel yazmış ellerine sağlık hacı...padişahların ölüm nedenlerini ben bi araştıriim tam doğrularını yaziyim...
-
hocalar dkn'ın demek istediği o deil.tabikide iman gücünün, islami inancımızında yardımı var bazı olaylarda.ancak geçmişteki her başarımızı buna bağlamak yanlış.onu iman gücüyle yaptık, şurda bize aksakallı dedeler yardım etti dersek o zaman Türk'ün hiç bi özelliği kalmazki.
ayrıca tamam istediğimiz duyduğumuz şeyi paylaşabiliriz ancak mantıken bazı şeyler pek inandırıcı gelmiyo.2.selim'in böle bi rüya gördüğü hangi kaynakta var ? kendi ağzıyla anlatmış mı ? bunlara dikkat etmek lazım.
gerçi çok önemli bi konu deil bana göre bu Osmanlı Tarihi ile ilgili çok daha önemli araştırılması gereken mevzular vardır.
kanije savunmasını bileniniz var mı ? tarih yazılmıştır resmen.
kanije savunmasını güzelce araştırmayan birisi tiryaki hasan paşanin stratejilerini okumayan birisi bu imkansız muharebeyi sadece iman gücü sayesinde kazandığımızı flan düşünür.ancak bazı olaylar iyice incelenmelidir.direk aha iman gücüyle burda yendik diyip olayın içinden çıkılmamalıdır.
merak edenler için http://www.dallog.com/savaslar/kanije.htm -
kokainman abi. her Türk Müslüman değil midir. Allah sevdiği kullarına yardım etmez mi? böyle olayları hep de yabana atma yani. İslam Mucizelerle doludur. Türk'lük bana göre başka birşey, bir olağanüstülüktür. ne bana göresi. öyle işte. En Üstün canlı İnsandır. en üstün insan Türk'tür. inanmayan gitsin tarihe baksın
-
nakamura2 bunu yazdı:
-----------------------------
DkN_JaN geçerim geçmem sanane,inanmıosan inanmazsın ben inandım şahsen gerçeklik payı var!O zaman tarihi gerçekleri de kabul etme Osmanlı devletinin kuruluşu nası oldu Osman Gazinin rüyasıyla olmadı mı? İnanç ve imanla AVrupalılara kök söktürdük,o inanç iman olmadan onlardan farkımız olmaz bence..!
-----------------------------Tarih senin benim inanmamla olan birsey degil. Tarih bir bilim dalıdır, oldu larla olucaklarla olsaydılarla sana-bana gorelerle işlemez. hukumdar ruyaları bilememneler falan bunların yeri yok. adam ruya gormus kalkınca eline kagıt kalem alıp ruyasınımı yazmısta . sı ve , ile burda ruyasını yazıyosunuz bana. tarihte boyle seylerin işi yoktur. biz bakmayız boyle seylere ruyalar la bilmemnelerle tarih yazılmıyor malesef. biz avrupaya bilmemneye inanc imanla kok sokturmedik. bozkırdan getirdigimiz savas stili kabiliyeti ile kok sokturduk. biz imanla kalplerimizde huzuru sagladık. devletlerin basarıları imanla olculmez. türk tarihini osmanlıdan ibaretmi sanıyosunuz.
NighT-7 her türk müslüman deildir. Allah sevdigi kullarına tabiki yardım eder ben etmez demedim. ancak birdaha soyluyorum Tarihi kaynak deildir ruyalar bilmemneler soyut kavramlar. soyut kavramlar tarihe dahil degildir. somut kanıtlar uzerinden giden bir bilim dalıdır. selim'in de bu ruyayı gordugunu kanıtlayacak bir somut delil yok. ruyasını gorur gormez kagıda yazmadıgına gore yada yazdırmadıgına gore bunlar uydurmadır. birdaha hatırlatayım Tarih olmus soylemis gormuslerle hareket eden bir bilim dalı degildir -
şu padişahların şarap içme olayına bi açıklık getirmek istiyorum. özellik 4. murat ve diğer bir çok padişaha
atılan koca bir iftiradır bu. şimdiii, peki nerden geliyor bu şarap mevzuu?efendim bilindiği üzere Osmanlı Padişahlarının hemen hepsi büyük bir şairdir, şiiri sever ve şairleride korumuşlardır.
ve bu padişahlar genellikle tasavvufla ilgili şiirler yazmışlardır.tasavvuf şiirlerinde bazı yanlış anlaşılacak terimler vardır;mesela sevgili, şarap, meyhane, sarhoş vs vs gibi
burada sevgiliden kasıt Allah tır. o en büyük sevgilidir ve beşeri deildir. şarap o sevgilinin sarhoş eden
kişiyi kendinden alıp götüren, şuurunu kaybettiren, dünyayı unutturan, sadece O nu düşündüren
ilahi aşktır. sarhoş bu ilahi aşkın etkisiyle kendinden geçmiş kişidir. meyhane tekkeler dir dergahlardır...tabi bunları bilmeyen, gerizekalı, at gözlüklü, beyinsiz, yorum yapamayan, düşünümeyen ve tarihçi edebiyatçı diye ortalıkta
dolaşan insanlar ne yazıkki "içtim o yarin şarabından..."benzeri bi ifade gördüklerinde, - aaaa 4. murat içkiciymiş, fatih istanbulu şarap için
fethetmiş gibi cümleler sarfedebilmektedirler... -
Rüya olayı padişahın ağzından çıkan şeyleri duyan insanların not etmesi ile olur,Padişah anlatmış ki böyle bi kaynak ortaya çıkmış,tarih yazılı olmak zorunda diyosun ama öle diil,tarihteki herşey yapılan tarafından yazılmaz,kulaktan kulağa geçen şeylerin biri tarafındna yazımıyla da mümkündür!Bu olayın ne doru olmadını sen kanıtlayabilirsin ne doğru olduğunu ben sen istediğine inanmaya devam et ben de öle yapcam çünkü..kokainman doru sölemişsin doru sölemişsin haklısın ama tiryaki hasan paşada vatana millete olan sevgi,iman olmadan niye savunsun ki o kaleyi neden canı pahasına da olsa savunsun,ordaki askerler güçlü düşman karşısında neden bu kadar güçlü çarpışsın....Tarihi Osmanlıdan ibaret sanmıyorum merak etme konu Osmanlı padişahları olduğu için öyle yazdım ancak türklerin millete olan sevgisi ve inancı her daim aynıdır Osmanlı olsun başka türk devleti olsun..
-
lan yazık be senın atanla adamlar dalga geçio katıla katıla gülüosun :@
tarihiyle dalga gecen başka bi millet warmı acaba merak ediorum ??