folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder ÖSS Açıklandı - Tüm Konular Bu Başlık Altına Toplansın. Yeni Konu Açmayın.

ÖSS Açıklandı - Tüm Konular Bu Başlık Altına Toplansın. Yeni Konu Açmayın.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    ben büyüyünce ÖSS den korkmıcam :D

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

dunyahali bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben büyüyünce ÖSS den korkmıcam :D
    -------------------------

3 sene sonra gel:)

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek

ÖSS PUANLARIORTAÖĞRETİM
    BAŞARI PUANI
    ÖSS_SÖZ_1
    189,174
    ÖSS_SAY_1
    157,192
    ÖSS_EA_1
    173,673
    ÖSS_DİL
    ---
    ÖSS_SÖZ_2
    ---
    ÖSS_SAY_2
    ---
    ÖSS_EA_2
    ---
    064,192
    AĞIRLIKLI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARI (AOBP)
    Sözel
    (AOBP-SÖZ)
    Sayısal
    (AOBP-SAY)
    Eşit Ağırlıklı
    (AOBP-EA)
    072,085070,333071,825
    Y-ÖSS PUANLARI0,3 AOBP'li0,8 AOBP'liEk Puanlı
    Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı
    Basarı Sırası
    210,800
    0953417
    ---
    ---
    ---
    ---
    Y-ÖSS-SAY-1 Puanı
    Basarı Sırası
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    Y-ÖSS-EA-1 Puanı
    Basarı Sırası
    195,221
    1004571
    ---
    ---
    ---
    ---
    Y-ÖSS-SÖZ-2 Puanı
    Basarı Sırası
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    Y-ÖSS-SAY-2 Puanı
    Basarı Sırası
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    Y-ÖSS-EA-2 Puanı
    Basarı Sırası
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    Y-ÖSS-DİL Puanı
    Basarı Sırası
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    ---
    içtim kapuçinoyu öptüm alpaçinoyu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    ben bi sene daha hazırlanıcam :(

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    impressiveboy
    impressiveboy's avatar
    Erkek
    347 s1ralama 12668 t1p istiodum ama giremicem galiba yaw di_çiliklerde hay1rl1s1 olsun

Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi ÇILGIN bana zincir vuracakmış ŞAŞARIM!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scaryhim
    scaryhim's avatar
    Erkek
    aq yaw benim hesapladığım ham puandan 13 puan düşük geldi. İlk girişim heralde bi yerde kaydırma yaptım yada sınav gözetmenleri ben çıktıktan sonra ibnelik yaptı... öyle bişey varsa analarını sinemada ....

Tarikatın Avukatı alicancicek@gmail.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    http://www.dogrutercih.com/net-bilgini.php burdan öss netlerinize bakabilirsiniz ama bu öss de kesin birşeyler dönüyor mat 1 fulldü 2 yanlış gösteriyor, türkçe 5 yanlıştı 2 yanlış gösteriyor anlamdım gitti.

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enigmatic
    Enigmatic's avatar
    Erkek

IYTE (izmir yuksek teknoloji enstitusu) kimya muh. hakkında ne düsünüyorsunuz bi soyleyin yaw 

İyi orta gol getirir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FenTanyL
    FenTanyL's avatar
    Erkek

_E_O_R_ senin puan iyi hacı bence.

O s2 puanıyla eğer ortaöğretimi topluyosak baya iyi bişey geliyo. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferhatmartin
    ferhatmartin's avatar
    Erkek

öss nedir? 

öss bi sikim değildir. Yapmak istediğini yapamayan bi sistemdir. Öss bi zeka kanıtlama sınavı

değildir. Öss düzenli çalışmanın ve bilgi birikiminin verdiği kanıtlandığı bi sınavdır. Öss sizin

zekanızı asla belirleyemez. Evet doğrudur yüksek puanların aralarında çok zeki insanlar vardır. Ama

unutmayalım hepsi öyle değildir. Çok düşük puan alanların arasında da çok zeki insanlar vardır. Çok

tanık oldum. Hafızaında yüzlerce telefon numarasını tutan birisini tanıdım. 3 yıl önce söylenmiş bir

numarayı hatırladı herif. Adamın ağzı açık kalıyor. Sorun bi ne iş yapıyor diye. Fırıncı. Adam ekmek

yapıyor. Kesinlikle mesleği küçümsemiyor. Ama siz bu adamdan bu mesleği mi yapmasını beklersiniz?

Eğer sizin zekanız iki kare farkının açılımını bilmekle ölçülüyorsa, burda bi yanlışlık vardır. Zeka

ile ilgili hatırladığım en son çalışma 8 çeşit zeka kuramının olduğuyla ilgiliydi. duygusal zeka,

matematiksel zeka, işitsel zeka, görsel zeka vs böyle bi şeydi. hatırlayamadım şimdi. Biz genelde iyi

hesap yapan insanlara zeki deriz. Bi düşünelim mozart bir müzik dehasıydı. Dünyanın tartışmadığı

gerçek. acaba matematikte ne kadar iyiydi? ya da içsel zekası ne kadar iyiydi? Örneğimiz mozart olmak

zorunda değil. Anlatmak istediğimi şu: herkes bir alanda iyidir. Herkesin iyi yaptığı bi şey vardır.

Düşünelim ki siz bir edebiyat dahisisiniz. Dünya bunu kabul etmiş. Edebiyat dünyasının

vazgeçilemeyecek bir ismisiniz ve endüstriyel tasarıma karşı ilgiliniz var. Atıyorum cep telefonu,

kamyon, araba falan tasarlamak istiyorsunuz. Okulunu okumaya karar verdiniz. Okula kaydoldunuz. Bi

bakıyorsunuz etrafa millet çatır çatır bişeyler tasarlıyor. Siz geri kalıyorsunuz. Adamlar işlerini 3

saatte kusursuz bitiriyor. Siz beceremiyorsunuz. Olmamış şey değil. Demek ki siz o alanda iyi

değilsiniz. Mesela bi düşünün kaç tane Ferhat Göçer var? Adam doktor ve müzisyen. iki farklı alan.

ikisi de yapıyor. Herkes her alanda da iyi olmak zorunda değil.Herkes bir alanda veya birkaç alanda

iyidir. Biz kendi iyi olduğumuz alanı tespit etmeli ve onun üzerine gitmeliyiz ve ailemiz tarafından

o alana yönlendirilip, desteklenmeliyiz. İşte öss de öğrencinin hangi alanda iyi olduğunu tespit

etmelidir veya hangi alanın hangi yetenekleri gerktirdiğini aramalıdır. 2200 metrede ne b.k olduğunu

değil. O alanda iyi olan insan zaten zorluk çekemeden öğrenir. Çünkü onun yapısı öyle, kolay gelir.

Öss bunu nasıl yapacağını bilmediği için biz aptalca sınavlara girdik çıktık yada gireceğiz. Öss gibi

bir sistemin varoluşunu kınıyorum. O kadar insanın hayatıyla oynamakla kalmıyor aynı zamanda ülkenin

geleceğini kendi elleriyle yok ediyor. Bi arkadaşım vardı öss den barajı geçemezdi hiçbir zaman. Ama

adamın geometride çözemediği soru yoktu. Hoca bi soru sordu sınıfa bunu yapanın sözlüsüne 100 verecem

dedi. 10- 15 sanıye geçti eli çenesinde cevabı söyledi. Ne kağıt ne kalem. Millet harıl harıl cevabı

bulmaya çalışıyor. Tabi kimse o çocuğun doğru cevabı söyleyeceğini sanmıyor. Hoca nasıl çözdün dedi.

Gel tahtada çöz dedi. Adamın tahtada dili tutuldu anlatamıyor nasıl çözdüğünü. Hoca salladı sandı bi

de tokat çaktı. Şimdi bu adam bu kadar yetenekli bir adam matematik okusaydı. Piyasadaki bi çok

matematikçiden iyi olmaz mıydı? Bal gibide olurdu. ama şimdi garip bi 2 yıllık bölümden mezun oldu.

askerde. işte hepimiz böyle harcanıyoruz. Dershane zamanlarımdan hatırlıyorum, dershanede derece

yapan bi kız vardı. kız sürekli tıp puanlarını tutturuyordu. ama kızla 2 kelime muhabbet edemiyorduk.

kız salağın tekiydi. 2 dk konuşma şansınız olsaydı sizde anlardınız. Resmen salaktı. Ama annesi veya

babası öğretmendi. Düzenli bir öğrenci hayatı olmuştu. Kız düzenli olarak çalışmış. Sınavda çatır

çatır yapıyodu. Girdi öss ye tıp puanı tutuyordu. Baktı istediği şehirler olmuyor. gitti

diyetisyenlik yazdı. diyetisyenlik okuyor. Neymiş doğuda okumzmış. Burdanda anlaşılıyor salak olduğu

zaten. sürekli tıp tıp diye sayıklıyordu. dangalak gitti diyetisyenlik yazdı ii bi şehirde okumak

için. Öss zekanızı ölçmez. Öss aman biz bu kadar öğrenciyi en kolay nasıl eleriz diye bakar olaya.

Siz yüksek puanlı bi bölüme gitseniz bile o bölümü yapamayabilirsiniz. Benim karşımda çok fazla örnek

var. ödtü kimya mühendisliğini 2.sınıftan bırakıp iletişim tasarım okuyan. makine mühendisliğini

bırakıp heykel okuyan. çok örneğini gördüm. Puanım çok yüksek die afilli bölümlere gidip yapamayan

arkadaşlarımın aldığı puanlar bi taraflarında patlamıştır. Öss den 3-5 yanlışın var diye yazarsan

genetiği bitirirsin 8 senede o okulu. Neyse çok uzattım. Özetleyecek olursak. öss bi sikim değildir.

fakültelerdeki elemeden önce yapılalan bi eleme sınavıdır. halbuki bunlara hiç gerek yoktur. her

fakülte kendi sınavını yapmalıdır. iktisadi idari bilimler fakültesi kendi öğrencisini kendi

seçmelidir. öss değil.

Toplam Hit: 27436 Toplam Mesaj: 214