Öss"Ye Hazırlanan Lise Öğrencisi Nasıl Ders Çalışmalı?(Önerileriniz)
-
Seni dersinden alıkoyan şeyleri bi süreligine etkisiz hale getir... Pc olur , Tv olur , Arkadaşların olur (uygun bi dille derslerine yogunlasacagını söyle)... En önemli olay bu benim için...
günde şu kadar saat çalış bu kadar soru çöz diyenleri dinleme :) herkesin kendi olayı vardır ona göre bi ayar çekmen gerekir...Kimi günler 5 saat çalışırsın zaten kimi günler hiç çalışmazsın... gaza geldiginde kesinlikle durma aç kitabı çalış o gazları çok iyi degerlendirmen lazım :)
Testleri sakın konuyu anlamadan çözme. gerekirse hocaya 3-5 defa anlattır git başka hocaları yakala onları sömür sonra test i çöz. çünkü böyle yapamadıgın soru minimum a iner ve nerde hata yaptıgını daha net anlarsın... Çok kafa patlatman lazım bu arada anlamadıgın konulara, ben anlamıyorum bunu diyip bi kenara atma, internetten makaleleri oku o konuyla ilgili (özellikle fizik) daha eglenceli hale gelir emin ol :)
Adam gibi bi bölüm istiyosan benden sana tavsiye bunu yapmasanda olur. günlük bi limit koy kendine. mesela her gün en az 100 en fazla 250 soru çöz (deneme oldugu günler kaytarabilirsin :P )
hadi kolay gelsin istiyosan msn ekle canın sıkıldıgında tavsiye veririm :)
-
Beyler başta konuya zaman ayırdığınız için teşekkürler.Hepinizin önerilerini okudum,adamakıllı bir düzen kurmak için çalışıyorum.Ayrıca MinervaL, benim, neden sayısaldayım bende bilmiyorum dememdeki amaç geyikti,evet genellikle okullarda sayısal öğrencilerinin kibirli olduğu söylenir,benim için söz konusu bile olamaz.Sayısaldayım,çünkü istediğim meslek sayısal alanında kalmamı gerektiriyor,sayısaldayım çünkü sayısal dersleri seviyorum...
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
-----------------------------
sıçarken bile test çözmen gerekiyo bol bol test çözücen
-----------------------------Babacım inan bana yazılanların içindeki tek doğru ve kısa çözüm bu..Yok GNC hapları zihni açar bıdı bıdı bıdı gerek yok bunlara tek çözümün belli..
-
arkadaşların dediğine ilave olarak çok kitap oku diyorum. %100 faydasını göreceksin zaman kaybı test çözeyim daha iyi diyip geçme ;)
-
bir hafta yedi gün bu 7 günün 5 inde o hafta gördüğün dersleri çalışacaksın ve tekrarlayacaksın diğer iki günde ise eski konuları tekrarlayacaksın eğerki geri dönmeden çalışırsan boşa çalışırsın
artı olarak bildiğin derslere ağırlık verme bilmediğin konulara ağırlık ver bunu neden diyorum öğrenci hangi konuda iyi ise sadece ordan soru çözüyor buda çok yanlış birşey tabiki ;) neyse benden bu kadar
hadi kolay gelee... -
AlienOne bunu yazdı:
-----------------------------Sosyopat bunu yazdı:
hiç çalışma kardeşim bu eğitim sistemi varken bi sik olmaz bu ülke eğitiminden bak keyfine . Gez toz eğLen
-----------------------------Bi aralar ben de öyle düşünüyordum,ama çalışmayana ekmek vermiyorlar be abi :|
Okuyana da vermiyorlar :)
Sen bence bırak okulu, şimdiden bir işin ucundan tut.
Okuyacağın okul senesi toplamında o işte usta olursun,mezun olduktan sonra alacağın paranın 2 katını alırsın.
Ayrıca hayatı öğrenir, piyasanın 2 göze sahip olan değil 8göze sahip olan elemanı olursun.
Havada kapılır kıvama geldin mi millet sana şukadar vercez demez, sen millete şu kadar vereceksin dersin.
Örnek Şekil 1-A -> MaTRaX > 3 senemi verdim össye bi b.k yapamadım.
1 senemi verdim animasyona şu anda animasyon şefiyim.