folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Otostop Çekmek - Döküman

Otostop Çekmek - Döküman

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

Evet, sayın muridler otostop neden ve kimler tarafından yapılır? Nasıl yapılır?  Ne zaman nerde otostop yapılır? Kaç kişiyle yapılır? Otostop yaparken yanımızda bulunması gereken araç gereçler nelerdir? Otostop yapılırken uyulması gereken kurallar nelerdir? Ve son olarak otostopun yaraları ve Zaralarını nelerdir? Bu soruların cevaplarını size vermek ve günlük hayatta kullanırken bu yazdıklarımı göz önünde bulundurmanızı umuyorum..

1- Otostop neden ve kimler tarafından yapılır: otostop gideceğimiz yere daha düşük maliyette fakat daha geç gitmemizi sağlayan (şans faktörünüz var ise erken gidebilirsiniz) bir yolculuk, seyahat biçimidir. Neden yapılır sorusuna gelince dedik ya gideceğimiz yere daha düşük maliyette gidebilmek ve gittiğimiz yerde cebimizde daha fazla para bulunması sağlamak amacıyla yapılır bu kimseyi rahtsız etmez sanırım. Bazılarımızda mecburiyetten. Bu eylem, eli ayağı sağlam, sağlıklı her vatandaş  (kadın erkek fark etmez kadınsanız fazla beklemesiniz ama risk faktörü çok yüksek tasvip etmiyorum kadınlara otostopu bkz: Pippa Baca) tarafından gerçekleştirebilir.

2- Nasıl yapılır: gideceğimiz istikamete doğru sağ elimiz havaya kaldırmak suretiyle gelen vasıtalara işaret ederiz beni de (bizi de) algibilerinden (asla çekingenlik göstermeyin bu size zaman kaybından başka bir şey getirmez). Bu fiil gerçekleştirilirken şoförle ve vasıtanın içindekilerle göz teması çok çok önemlidir. Şayet kendinizi acındırarak bakarsanız arabayı durdurma olasılığınız o kadar artar. Bazı araç kullanıcıları sizi görmemezlikten gelecektir tabi onların arkasından bir güzel küfür senfonisi göndermek boynunuzun borcu haline gelir bir anda. Fakat bazı araç kullanıcılarda size tebessüm ederek ileride duracağını işaret eder sizde eyvallah yolun acık olsun abi dercesine bi hale bürünürsünüz bu size bir şey kaybettirmez.

3 - Ne zaman, nerde otostop yapılır: ne zaman sorusuna her zaman olarak cevap veriyorum fazla laf kalabalığı yapmayalım. Otostop çekerken duracağımız yer hayati önem teşkil etmekte araçların hızını aldığı yerde durmak bizim için sakıncalı olabilir 100 – 120 km hızla gelen bi araçla burun buruna gelmeyi istemeyiz. Ayrıca hızını almış bi aracın otostopçular için durması söz konusu değil. O yüzden ne yapmalıyız araçların nispeten hızlarını düşürdüğü yerlerde, kavşaklarda, ve trafik lambalarında. Araçlar burada hızlarını düşürür ya da yeni hızlanmaya başlayacakları için sizleri almaları olasıdır.

4 -Kaç kişiyle yapılır:  bu olayı tek yapmanızı tavsiye etmiyorum (aşağıda belirteceğim) ben en az iki,  en fazla iki kişiyle otostop çekmeyi öneriyorum neden mi? Şoför abazaysa yoldaki kediye, ucan kusa o biçim gözle bakıyorsa size de sulanacaktır. Bu yüzden iki kişi olmanız sizin için iyi olacaktır.İki kişiyi almazlar arabaya derseniz ben 4 kişi otostop yaptığımızı hatırlıyorum rahat olun.Şayet 2 kişiden fazlaysanız ikili guruplara bölünüp daha önceden kararlaştırılan yerde inmeniz grup içinde huzursuzluk olmamasına neden olacaktır.( hani bizi satınız ne biçim adamsınız diyemezler)

5 - Otostop yaparken yanımızda bulunması gereken araç gereçler nelerdir: mutlak suretle yanımızda delici kesici yaralayıcı bir alet (Çakı bıçak kasatura) bulundurmak kendi sağlığımız can ve mal güvenliğimiz daha da önemlisi postu deldirmememiz için bulundurmamız yararlı olacaktır. Onun yanında eğitim öğretim yılı aktif ise yanımıza bir sırt çantası çok makbule geçer neden mi? Bizi öğrenci sanıp ayhh yazık bu öğrenci adam parsı yoktur alalım sevap işleriz diyebilirler.

6 - Otostop yapılırken uyulması gereken kurallar nelerdir: Aracı durdurmayı başardık ve yolculuğa koyulduk şoförle kesinlikle muhabbet kurmalıyız yola yalnız çıkan kişiler sırf yolda muhhabet için otostopçu alırlar. Genelde konuşmalar nereye böyle diyerek başlayıp nerde okuyorsun diye devam eder.  Şoföre  sıcak kanlı  ve güvenilir olduğunuzu hissettirmeniz lazım. Asla yolda ikram edilen yiyecekleri kabul etmeyin(oruç tutuyorum diyin :p ). Sizde yiyecek içecek ikram etmeyin. Çünkü adamı kıllandırabilirsiniz. Adamla polemiğe girmeyin hatta nabza göre şerbet verin. Karşı tarafın siyasi görüsüne, tutuğu takımı (konuşmalardan bunlar çıkarmanız gerekir aksi takdirde sızı sikdir edebilir araçdan) aşağılayıcı onun fikirlerini çürütecek cümleler kurmayın. Haklısın abüü, evet yaa o öyle olurumu, bu nebicim hükümet, o gol kaçarımıydı yaa, bu ne biçim bir eğitim sistemi gibi cümleler..

7 - Otostopun yaraları ve Zaralarını nelerdir: Otostopla dünyayı dolaşabilirsin fakat dolaşırken canından olabilirsin (bkz: Pippa Baca). Yeni kültürler yeni düşünceleri farklı insanları tanırsın. Belki iş bile yaparsın ki biz yaptık arkadaşın babası iş kıyafetleri tasarlıyor bı gün bı lokanta sahibi almısdı otostop yaparken adama kartını falan verdi bikaç güne ararım demişti aradı büyük para kaldırdı arkadaşın babası. Gasp edilebilirsin gasp edebilirsin (tasvip etmiyorum bu hareketi) öle bilirsin öldürebilirsin. Anlayacağınız  her şeye hazırlıklı olun..  

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

silinmesi muhtemel konu olarak görüyorum.İlgili Mod a selam;)

NEDEN? (soru olarak)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

sağol kanka güzel döküman

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

otostopçu  diye bi film var. izlemenizi tavsiye ederim.hem konuyuda pekiştirmiş olursunuzz :P

..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek

yanınızda bir kız arkadaşınız varsa daha iyi olacaktır,

kız tek başına otostop çeker, siz 5 erkek olarak arkada yolun kenarında saklanırsınız,

kızı goren abazalar hemen duracaktır, durduğu zaman arkadaki 5 kişi arabaya hücum eder,

bukadar basittir.

çocuktum,büyüdüm
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

güzel bilgiler mevcut ama başına "beyaz tahribat" diye not düşsen daha iyi ederdin :P =)

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Erkek

ohow otostop az çekmedim :d en son tırcıya çekmiştik iki kişi dayı gaza gelip kapıya kadar bırakacaktı... sizlere tavsiyem genelde kamyonculara ya da tırcılara çekin ama sakın yanlız değil! başımdan geçen bir olayı anlatcam sizlere: 4-5 sene önce bursada mudanya'ya 3 kafadar otostopla gittik dönüştede de otostopla döncez nese başladık çekmeye ama kimse almıyor en sonunda bir motor durdu.nese adam bi kişiyi alcak nese aramızda bir rekabet başladı adam bana sen gel dedi. ben bindim arkadaşlara hareket falan yapıyorum arkadaşın biri balat'a(orman) götür diye bağırdı o anda tırsmaya başladım. yol da adam başladı bnm dalgayla oynamaya kalktı mı diye ikide bir yokluyordu daha sonra hiç bilmediğim bir yoldan arazilere girdi tabi ben bu sırada iyice korkmaya başladım tabi adam hala yolda yokluyor benimkini ben her yoklayışında ahanda oğlum sana kayacak diyordum sonra planlar falan yapmaya başladım nasıl kurtulurum diye. ama allahtan ona fırsat kalmadı da mazot bitmeye başladı adamda mecburen geri döndü bende yırttım o gün bugündür tek başıma otostop çekmem sizlere de tavsiyem sakın çekmeyin :dd

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Bi defa ototstop çektım. o da sivasta yollar kardan kapanmıştı. Asvalta 56 km. vardı. O soğukta yürüdük. Asvalta geldıgımızde hava coktan kararmıştı. Hiç bir araba durmuyordu. Hem karanlık dağ başı oldugu için hemde yol buzlu oldugu için duramıyorlardı. En sonunda bı araba durdu o da kaymakam çıktı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

yoksa cebinde para , kaldir elini havaya...

bir de otostop yaparak calisanlar var asil onlari dokuman yapmak lazim :P

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    synthix
    synthix's avatar
    Erkek

ne kadar saçma sapan bir konu bu

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

simdi her tek otostop cekip dünyayı dolasan tecavüze ugramaz

gebzeden geçmedigi sürece :)

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim