Otoyol Radarları Kaç Km Hızdan Sonra Görmüyor??
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------crafty bunu yazdı:
-----------------------------
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------karayolları genel müdürlüğünce aksi belirtilmedi takdirde diye belittim hocam ?
yoksa benim için farketmez yol ve araç duruma göre basarım :/
hacı bu söylediğim hız sınırları zaten karayolları genel müdürlüğünce aksi belirtilmedikce araclara uygulanan hız sınırları...:D aksi durumlarda zaten 90 60 die iniyo ancak genel olarak arabalar için 120 km kamyonlar için sanırım 90 olması lazım ...SuNNeTcHi_eFhEnDy hacı eve değilde ilk elden 3 defa radardan ceza yedim :D adana içerisinde nerede ne radar var nereye kuruyor saat kaça kadar orada kalıyor radar araclarının plakaları ve modelleri artık hepsini ezberledim :D
Hız KurallarıHız sınırları :
MADDE 50 - (Değişik : 17.10.1996 - 4199/21 md.) Şehirlerarasıkarayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere motorluaraçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve enaz hız sınırları yönetmelikle belirlenir.
(Değişik : 17.10.1996 - 4199/21 md.) İçişleri Bakanlığı yol standartlarınıdikkate alarak yukarıda belirtilen hız sınırlarını otomobiller için 20km/s artırmaya yetkilidir.
En çok ve en az hız sınırlarını gösteren işaret levhaları, gerekligörülen yerlere, ilgili kuruluşlarca konulur.
Bu Kanunla yetki verilen kuruluşlar tarafından yönetmelikte belirtilenhız sınırları yol ve trafik durumuna göre azaltılabilir veya çoğaltılabilir.Bu hallerde durum trafik işaretleri ile belirtilir ve uygun vasıtalarladuyurulur.hocam aksi belirtilmediği dediğimden kastım bazı yollarda anormal durumlar vardır ozaman yolun hız limitini düşürüyorlar..
kör nokta diye tabir edilen kara bela mevkiiler vardır sürekli aynı yerlerde kaza olur o tür yerlerde uygulanır bunlar..
edit: ikide bi mesajları alıntı yapma aq. işi gücü bırakıp sana cevap vercem diye Kara yolları Trafik kanununu araştırmak zorunda kalıyom :| bi daha yazmıcam doğruysa doğru yanlışsa yanlış..
ehliyetide kasaptan aldım 3 kilo ciğer söledim para üstü çıkışmadı onun yerine B sınıfı ehliyet verdi kasap amca.
e hocam ben ne dedim otoyolda hız sınırı 90 değil 120... aksi belitrilmedikce...hoca şu karayolları kanunu ile yazdığın doğru da işte ilk sölediğin otobanda 90 km sınır yanlış... alıntıyı yazdığına cevap vermek içi yapıyorum illa bana bir cevap vermek zorunda da değilsin sadece söylediğinin yanlış olduğunu belirtiyorum başka bişi yaptığım yok...
hacı sen oraya takılma onu espirisine söledim şehir içindeki sürüşümü görsen bana ehliyeti kasap bile vermez :D
-
hadi araya 3-5 mesaj karışmış olsa da alıntı yapsan eyvallah da. üstündeki mesajı neden alıntı yapıyon?
-
amele_2 hacı tbt diyorsun ha ben mesajı yazana kadar adam on tane cevap yazar oraya ki bu konuda hız rekorları topiclerde mevcuttur cevaplar karışmasın die alıntı yapmıştım...
-
280 den sonrasını radar görmüo konya-ankara cihanbeyli yolunda test edilmiş bi arkadaştan öğrendim.tabi ki arabayla deil motor la zaten o hızdan sonra sürücünün de yolu görmesi imkansızlaşıomuş ama yol çok düz olduğu için bu kadar hız yoksa döt ister yani :)
-
hoca o hızdan sonra yolu ya cok iyi bileceksin ya da yol dümdüz olacak :D bizde motorla 295 km gördük otobanda...
-
Belkide motorları yakalamıyorudur :D
hem 250 ile giden motorun plakasını nasıl çekecek ?
Ne biçim bir kameradır o anlamadım
-
motorun markası modeli ne? benimde hayalim bir hayabusa :(
-
crafty bunu yazdı:
hoca o hızdan sonra yolu ya cok iyi bileceksin ya da yol dümdüz olacak :D bizde motorla 295 km gördük otobanda...
-----------------------------hacı yol da en ufak viraj yok kasist yok rampa filan yok :)
-
Bence sen bidahakine eline bir boya al şu plakanın harfleriyle oyna :) radarları atlatınca sil
-
hocam her türlü yakalar radarların 1400 m algılama mesafesi war.
aha burda açıklamış eleman motorcunun biri 270 le yakalanmış.
http://www.motordelisi.com/ftopict-66765-radar.html