Oyun Haritası Yaptım Benden Habersiz Biri Kullandığı Zaman Yaptırımı Ne Olur ?
-
hocam direk valve'e sorabilirsin
General information: contact@valvesoftware.com
Jobs/hiring: jobs@valvesoftware.com
Steamworks and Steam Distribution: Please see the Steamworks FAQ for instructions on submitting your game for consideration.
Mods and the Software Developer's Kit: sdk@valvesoftware.com
Cybercafe information: cafe@valvesoftware.com
Source Engine licensing: sourceengine@valvesoftware.com -
alli bunu yazdı:
-----------------------------hocam direk valve'e sorabilirsin
General information: contact@valvesoftware.com
Jobs/hiring: jobs@valvesoftware.com
Steamworks and Steam Distribution: Please see the Steamworks FAQ for instructions on submitting your game for consideration.
Mods and the Software Developer's Kit: sdk@valvesoftware.com
Cybercafe information: cafe@valvesoftware.com
Source Engine licensing: sourceengine@valvesoftware.com
-----------------------------hah bu iyi oldu işte :D
-
Haritayı paylaşmayı düşünüyormusun hocam :) (PM lütfen)
Edit : Ev arkadaşlarımla oynarık güzelse ? :D
-
adam haritayı yaptığın oyunu korsan oynuyor zaten senin haritanın akıbeti sence ne olur ?
-
o biraz da yapımcı firmanın koyduğu kurallarla orantılı. şöyle bir örnek vereyim. wow oynuyorum. wowda addon denilen oyun içi yardımcı programcıklar var. bazıları o kadar yararlı ki satsa onbinlerce alıcısı olur. blizzard hemen el atmış ve kuralları sıralamış. addonlar açık kaynak kodlu, beleş olmak zorunda. gerekli durumlarda içinde reklam olan addon yasaklanabiliyor. ısrarla donation talep etmeleri yasak.
sen de yukarıdaki arkadaşın verdiği adreslere sorununla ilgili mail atarsan en doğru sonuca ulaşırsın. yine de mapten sponsorluk haricinde para yiyebileceğini düşünmüyorum. çok başarılı olursan da valve senin mapini oyuna cevirirse -dota 2 gibi- o ayrı.
-
mapin özelliği ne
-
hocam bsp'den rmf/vmf'ye çok kolay çevriliyor harita, adam bütün entity listesini toplar tekrar onu bsp yapar gerekli parametreler ile. Bence burada yapacağın iş entityleri kendin hazırlayıp paket olarak anlamsız isimlerde falan eklemek. Yaptırım konusunda da Valve'in cevabına göre sattığın işletmeler ile aranda bir sözleşme ile güvenceye alabilirsin.
-
o map sonucta serverde durmayacak oynayacak adamda indirecek. imkanı yok tutamazsın. zaten haritayı alıcak adam bulduysan satmasına bak korumasına değil. sat bi paraya gerisini ne sallıosun :D sattıgın kafenin adınıda yaz mapın bi yerine, kendi reklamınıda bi yerde yap tamam bitti işte.
-
arkadaşlar haritayı alamaz demiyorum alsın o sorun değil benim için benden habersiz biri yükledi mesela, haritayı a internet cafe yükledi ben bu a internet cafeye nasıl bir yaptırım yapabilirim bunu soruyorum. dağılmasından yana sıkıntı yok ne kadar dağılırsa o kadar iyi :) önemli olan benden habersiz biri yüklediğinde ona yapabileceğim yaptırım.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar haritayı alamaz demiyorum alsın o sorun değil benim için benden habersiz biri yükledi mesela, haritayı a internet cafe yükledi ben bu a internet cafeye nasıl bir yaptırım yapabilirim bunu soruyorum. dağılmasından yana sıkıntı yok ne kadar dağılırsa o kadar iyi :) önemli olan benden habersiz biri yüklediğinde ona yapabileceğim yaptırım.
-----------------------------Git haritayı tescil ettir.