folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Özel Güvenlik Görevlileri Ölünce Neden Şehit Sayılmıyor ?

Özel Güvenlik Görevlileri Ölünce Neden Şehit Sayılmıyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    evetirticafaaliyetten ordudan atılınca hazmedezbazıları hemen ordu dine imana karşı yok ordu mason atar iftirayı kuyruk acısından dolayı askeriyede namaz kılana ceza verildiğini hiç sanmıyorum

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    evetirticafaaliyetten ordudan atılınca hazmedezbazıları hemen ordu dine imana karşı yok ordu mason atar iftirayı kuyruk acısından dolayı askeriyede namaz kılana ceza verildiğini hiç sanmıyorum

niyet önemli arkadaşım bu kadar uzatmalık bir konu değil bu yok para alıyor yok yasanın şu maddesince yok kamudan yk özelden maaş alıyor kaç paraya canını feda edersin soruyorum sana, kaç paraya çoluğunu çocuğunu yetim bırakırsın niyet sahih amel sahih Allah bilir hala uzatıyorsun devletin şehit aylığı bağlamasıysa derdin Allah daha çok versin yok şehitlikse maksadın Allah kabul etsin.

çok uzakta uzak denizlerde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

SERDAR ! ben okudum ama anlamamış olabilirim,bu ayrı.

geriye tek bir seçenek kalıyor devlet masraftan kaçıyor.

ayrıca daha düne kadar mehmetçikle sırt sırta pkk ya karşı çarpışırken hayatını yitiren korucular içinde öldü deniyordu (bizim zamanımızda)

ama şimdiyse 3 korucu şehit oldu 5 korucu şehit oldu vs vs deniyor ..

şehit yasasını incelemek gerekiyor ..

ama burda bir sorun var !

şehit yasası yokki :)

yani her işimiz gibi bu işimizde arapsçı,boktan ...

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

soru yavan, ozel guvenlik ozel sektorde bir is kolu. vatan, bayrak ve milletin degil calistigi kurumun guvenliginden sorumludur sehit olma durumu soz konusu degildir , ancak kurban olur

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    bence sehit canını seve seve verendir gözüünb kırpmadan ölendir.Şimdi ben şehit olmak istemiyoıeum boşa ölüm olarak görüyorum biri patlattı bombayı öldüm şehitmiyim :D

Konumu silenlere inat kürdüm
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek
    biri bankayı koruyo aslan biri VATAN 'ı neden sayılmadığının cevabı net değilmi

sırıtma la.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

vatani bir misyon üstlenmiş kişi dolaylı yoldan dahi olsa vatan uğrunda ecelsiz ölür veya öldürülürse şehit kabul edilir.

özel güvenlik olayına gelirsek dtplilerinde özel güvenlikleri var onlar ölse şehit diyemeyiz dolayısıyla bulunduğu safa göre değişir.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Hoca şehitliğin mertebeleri var. Devletimizden yola çıkarsak, o kişiler ne kadar maaş da alsalar, sonuçda bu ülkeye hizmet etmek için eğitim alıyorlar ve yemin ediyorlar. Polis ve askerlerimiz yada bu ülkeye hizmet eden diğer güvenlik kuruluşları gibi. Yalnız özel güvenlikte adam para karşılığında bu hizmeti veriyor. Sonuç itibariyle ücretini aldığı işi yapıyor. Ölüyorsa Allah rahmet eylesin, dinimize göre bi yerde şehit insanlık için bir şeyler yaparken öldü diye şehit oluyor ama devlete göre olmaz. Devletin şehitlik dereceleri var, bunları araştır. O polis denize de düşmüş olsa, bu ülkede bayrağın  ve anayasanın üstüne yemin etmiş kişidir...

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

şehitlik göreceli ve inancı olmayan insanlara göre bir anlamı olmayan bir kavramdır.  Savaşan iki tarafın askerleri de kendilerine göre şehittir, biz terörist ölüsüne leş derken bazı kürdolar buna şehit demeye cüret edebiliyor mesela.Bu yüzden ne koşullarda şehit olunur olunmaz bunu taktiri ilahi ye bırakmakta yarar var , hatırlarsanız kaynana semra denen deli bile uyuşturucudan ölen oğlu için "şehit" tanımını kullanmıştı.

Ama  burada konu olan şehit ailesi, yakını gibi menfaat / ayrıcalık teşkil eden bir sosyal güncelleme diyelim , devlet tarafından sağlanan bu ayrıcalıktır ve özel şirket çalışanları, icra ederken mefta olduğu görevini meslek olarak yapanlar yani, yararlanamaması gerekir çünkü devleti ve devletin toprağını  savunurken hayatlarını kaybetmemişlerdir. şehit yakını olma ayrıcalığına sahip olması gerekenler, yalnızca devlet ve toprağı savunurken hayatını kaybedenler ve yakınlarıdır.

Bu kaybın, savunulurken ölünen şey tarafından telafi edilmeye çalışılması birşekilde insanlık borcudur ki insanlığı kıt olabilir bu toplumca bir yaptırıma da bağlanılabilir (iş hukuku).  banka, kendisini korumaya çalışırken ölenin ailesine bazı tolerans ya da ayrıcalık tanıması, yakınlarına iş + tazminat vermesi vb. gibi zaten bunların bir kısmı iş hukukunda da var hatırladığım kadarıyla.

herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

NoName bunu yazdı:

abi bırak ya bu işleri şehit diye milletin gözünü boyamaktan başka bişey yapılmıyor

adam askeriyede namaz kıldı diye bilmemne cezası alıyo

sonra savaşa gidiyo doğuya gidiyo pkkyı yok etmeye çalışmaya gidiyo gönderenler hadi yavrum kınalı kuzular Allah Allah ya istiklal ya ölüm ölürseniz şehitsiniz vs vs...

bir gariplik yokmu

askeriyede namaz kıldı diye kime ceza verdiler ya saçmalama ? böyle iftiralardan ne kazanmayı umuyorsunuz anlamıyorum. bizde askerlik yaptık ve bölüğün yarısı namaz kılıyordu hiç kimsede ağzını açıp A diyemez zaten. ama adam tarikatçıdır örgütçüdür , bilmem ne hocanın mürididir , ordudan atılır bu uygunsuz ilişkisi nedeni ile sonra der tabi ordu dinsiz namaz kılanı atıyorlar ...

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 5635 Toplam Mesaj: 41