Özel Üniversitede Hukuk Fakültesi
-
Tekkeli bunu yazdıerebos bunu yazdı
Bunu hesaba katıp yaptın değilmi planlarını?
http://www.gazetevatan.com/-parayi-veririm-tip-okurum-donemi-artik-kapandi-722642-egitim/
O fasa fiso gibi geliyo bana hocam.
Hakim savcı açığı çok fazla.Ha gel seni hakim savcı yapalım diyen yok o ayrı mesele.
Hukuk fakültesine gelince durumlar böyle olunca kontenjan artıyo puanlar düşüyo.
Dicle üniversitesi 398 puanla hukuk fakültesine öğrenci alıyo sadece özel üniversitede değil.
http://www.butunsinavlar.com/taban-puanlari-hukuk-fakultesi-puanlari.asp
Faso fisosu yok kanun çıkmış, eğer bahsi geçen sıralamaya giremiyorsan özel okul da olsa gidemezsin, planlarını ona göre yap diyorum.
Özel okula 2 nedenden gidilir burs var yok fark etmez. 1. Sırf diploması lazımdır. 2.İstediğin bölümün kadrosu çok sağlamdır.
Diğer türlü asla özel okula gidilmez, adama hoca niye genetik? diye soruyor dallama "hocam yeaa sizcede adı çohok havalı değilmi hohahoha" Proje yapıcak olursun kimsenin umrunda olmaz, kendi bölümündeki insanlarla bile kendi bölümünle alakalı sohbet edemezsin.Kendini geliştirmen zorlaşır çünkü etrafındakiler gibi vasat kalırsın bu sana yetiyomuş gibi gelir, yada onlara göre iyi olsan bile onlar için iyisin, öyle yada böyle şu bölümü bitirip babasının işini devralıcak kişiye göre üstte kalırsın.
ODTÜ de öğrenciler milyon liralık destek için proje kapıştırırken siz çanı nasıl geçerimki diye plan yaparsınız .Yada geçen hafta kim kimi götürmüş muhabbeti.
Kısaca eğer tek amacın o bölümün diploması değilse özelde hukuk okuma.
Bunları %75 burslu birisi söylüyor bu arada
-
by_zannoq bunu yazdı
antalya ve konya'da da bulundum ikiside leş şehirler az biraz kas istanbulda bi özel üni ye gel.
Doğuştayım hukuk okuyan arkadaşlarım var çok memnunlar okulla ilgili bir sorun varsa yardımcı olabilir ayrıca tercih dönemindede yazmayı düşünürsen ulaşabilirsin bana. Ayrıca by_zannoq a kesinlikle katılıyorum kim ne derse desin istanbulda okumak insana çok şey katar. Tavsiye ederim
-
futurist bunu yazdı
Sordugun okul ise hic bir fikrim yok
Ancak bölüm hakkinda bir uzman şöyle demişti
"Hukuk okulda degil mahkemede öğrenilir"
"Hukuk okusanda bir iki cezaevine girmis kisi seni bilgi yönunden onde olacaktir."
Yani kendinizi şu okul olsun diye kasmayin çünkü hiç bir anlamı yok demisti.
abı nasıl bır kafa var ya sizde
avukat bır hocamla dahadun oturduk cay ıctık sohbet ettık malı musavıre geldı konusun sonrasında bır arkadasının yanında 20 yıldır calısan bır personelı varmıs keske avukat yanında calısanlara da avukatlık sınavı acsalar demıs gulduk :D
ezberleyın tck ı ozaman avukat mı oluyorsunuz :D
anatomıyı bıokimyayi fizyolojiyi ezberleyın doktor mu oluyorsunuz
mesela 30 bır hemsıre yenı mezun tıp ogrencısınden yada internden daha bılgılı ozaman :D
fakultelerın mantıgı dusunme yolunu ogretmektır. muhakeme yetenegı saglamaktır. meslek yuksek okulundakı gıbı meslek kazandırmak degıldır. cezaevıne gıren cıkan kendı olayını bılır gecer o da merakı varsa .
hıc bırsey okulda ogrenılmıyor pıyasa sartları ve okul bambaska bugun tıp okuyanda muhendıslık okuyan ıcınde eczacılık okuyan ıcınde bu olay boyle.
-
hipokondriyak bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Sordugun okul ise hic bir fikrim yok
Ancak bölüm hakkinda bir uzman şöyle demişti
"Hukuk okulda degil mahkemede öğrenilir"
"Hukuk okusanda bir iki cezaevine girmis kisi seni bilgi yönunden onde olacaktir."
Yani kendinizi şu okul olsun diye kasmayin çünkü hiç bir anlamı yok demisti.
abı nasıl bır kafa var ya sizde
avukat bır hocamla dahadun oturduk cay ıctık sohbet ettık malı musavıre geldı konusun sonrasında bır arkadasının yanında 20 yıldır calısan bır personelı varmıs keske avukat yanında calısanlara da avukatlık sınavı acsalar demıs gulduk :D
ezberleyın tck ı ozaman avukat mı oluyorsunuz :D
anatomıyı bıokimyayi fizyolojiyi ezberleyın doktor mu oluyorsunuz
mesela 30 bır hemsıre yenı mezun tıp ogrencısınden yada internden daha bılgılı ozaman :D
fakultelerın mantıgı dusunme yolunu ogretmektır. muhakeme yetenegı saglamaktır. meslek yuksek okulundakı gıbı meslek kazandırmak degıldır. cezaevıne gıren cıkan kendı olayını bılır gecer o da merakı varsa .
hıc bırsey okulda ogrenılmıyor pıyasa sartları ve okul bambaska bugun tıp okuyanda muhendıslık okuyan ıcınde eczacılık okuyan ıcınde bu olay boyle.
Aynen ya cezaevine girmiş kişi hukuk fakültesi mezunundan nasıl olurda daha çok şey bilir.
Bide hukuk mezunu bir müfettiş hiçbir zaman bir hukukçu olamamış demektir senin deyişinle futurist müridim.