folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Paralel Evrenler - Flatland - Rosen Küprüsü

Paralel Evrenler - Flatland - Rosen Küprüsü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kıçımızdan boyut uydurmayalım.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

Mali bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir Şeyin

Eninin olması                                   1. boyut | Düz bir Çizgiyi Hayal edebiliriz

Boyunun olması                               2. boyut | Bir Kareyi Hayal edebiliriz

Yükseklik veya derinliğinin olması      3. boyut | Bir Küpü hayal edebiliriz

Ruhunun olması                               4. boyut | Gördüğümüz rüyaları hislerimizi hayal edebiliriz

Buna Göre Hangi Boyutta yaşıyoruz

Üçüncü Boyutta Dördüncü Boyutu Yaşıyoruz. Buda 5. boyut Demektir | hislerimizle hareket edip karar verdiklerimizi ve etkilenip etkilediğimizi, hayal edebiliriz (Ruhun Bedenimizde Olması)...

4. boyut zaman dır 5.boyut göremediğimiz şeyler biz 3. boyutta yaşıyoruz zaman yok mu war olmaması 4. boyut zaten

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

degree bunu yazdı:

4. boyut zaman dır 5.boyut göremediğimiz şeyler biz 3. boyutta yaşıyoruz zaman yok mu war olmaması 4. boyut zaten

*Uzay-zaman diye biliyorum.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali
    Mali's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Bencede

Akilli olanlar sebepler konusunda tartışırlar. Ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

KrypT bunu yazdı:

ewrenin tüm sırlarını sınırlarını kendi ellerinle çizmiş bulmuş gibi konuştun hocam 

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

"Ruhunun olması                               4. boyut | Gördüğümüz rüyaları hislerimizi hayal edebiliriz

Buna Göre Hangi Boyutta yaşıyoruz

Üçüncü Boyutta Dördüncü Boyutu Yaşıyoruz. Buda 5. boyut Demektir | hislerimizle hareket edip karar verdiklerimizi ve etkilenip etkilediğimizi, hayal edebiliriz (Ruhun Bedenimizde Olması)..."

Bu cümleler hakkında daha önce hiç bilimsel bir araştırma, makale vs. görmedim. 5. boyutun yer çekimi ve elektromanyetik güç ile ilgili konsepti olduğunu hatırlıyorum. Onu geçtim 4. boyut bile hala konseptken çıkıp bu kadar kesin bilgi verilemez. Hipotez nerde? Model nerde? İspat nerde?

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

YouTube'tan video

http://www.youtube.com/watch?v=NsWR0KnSNC4

http://www.youtube.com/watch?v=rqqDKLnNK08

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Paralel evren teorisinin stephen hawking geçen yılki bir makalesinde güçsüz bir hipotez olduğunu söylemişti, çünkü karadelikler konusunda kesin olarak zamanın 4. boyut olduğu ispatlandı. 5. boyutun ise burda grafiklerde anlatılan çizimlerdeki gibi birşey olmadığı, big bangtan sonra genişleyen evrenin sürekli genişlemesine etki eden "karanlık madde" olduğu düşünülüyor. Yani paralel evrenler bilimsel bir bulgu değil boyutlar arası ilişkiyi tanımlamaya çalışan bir hipotezdir vede büyük ihtimalle çökecek gibi.

Eintein Rosen köprüsü (daha çok solucan delikleri diye bilinir buarada) sadece dönen bir yıldızdan parça koparan ve bunu miras alan karadeliklerde görülüyor her karadelikte solucan deliği oluşmaz. Ama izafiyet teorisinde buda bugün ispatlanmamış bişey. Çünkü bilindiği gibi kaçış hızı (yıldızın yada gezegenin merkezinin çekim gücünden kurtulma hızı) ışık hızından daha büyük olan karadeliklerde olay ufkuna (karadeliğin çekim alanı) giren madde sonsuza kadar evreni terkeder.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali
    Mali's avatar
    Erkek

Müriddaşlarım Boyutlar hakkında (3. boyuttan yukarı olan kısım) daha iyi bilgilere sahip olmamız için önce metafiziği bilmemiz Lazım Buda ispatla anlatılacak birşey gibi durmuyor haytımızda herşeye anlam vermeye çalışmamlıyız maddenin ötesine geçip ancak madde hakkında konşabiliriz bu konuda henüz elle tutulur bir ispat bulunmuyor boyutlarla ilgili bütün haberler kesinlikle doğrudur denilemez hele bahsettiğimzi(3. boyuttan yukarı olan kısım)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Metafizik

Metafizik
    , felsefenin bir dalıdır. İlk felsefeciler tarafından, "fizik bilimlerinin ötesinde kalan" anlamına gelen "metafizik" sözcüğü ile felsefeye kazandırılmıştır.

Bahsetmiş olduğum 4. ve 5. boyutlar uzun süre düşündüğüm ve mantıklı bir açıklama yapmak için söydiğim kendi düşüncelerim bu konuyla uzun zamandır ilgileniyorum.

Akilli olanlar sebepler konusunda tartışırlar. Ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sevgili arkadaşım Mali, evde oturup düşünerek bilim yapılmaz. Bu işin de bir raconu vardır. Konuda bahsi geçen görüşler, bu konular hakkında doktora yapmış, dünya çapında bilimadamlarının görüşleridir. Onlar bile kesin yargı kullanmaktan kesinlikle kaçınırken, senin kendi görüşlerini "şöyledir, böyledir" diye anlatman yanlıştır. Kaldıki görüşlerinin bilimsel yönteme göre bir teori olmayı geçtim, hipotez bile değildir. Bu görüşlerin bilimsel bir değere sahip olması için, öncelikle onları pek çok koldan desteklemen gerekir. "Ruh" nedir? Varlığını ispatlayınız. Günümüzde muhtemel bilimsel açıklamaları bulunan rüyalar ve hisler ile bilimsel olarak kabul görmemiş "ruh" arasındaki bağlantı nedir? Açıklayınız. "Ruh"un 4. boyut oluşunu açıklayınız. "3. boyutta 4. boyutu yaşıyoruz." açıklayarak ispatlayınız. Bahsi geçen ifadeden 5. boyut çıkarımına nasıl vardığınızı açıklayınız vs. Kişisel görüşlerinizi belirtirken "Bana göre, bence" gibi belirteçler kullanmanızda fayda var.

while (1<2)
Toplam Hit: 6281 Toplam Mesaj: 36