PC'nin Sonu Gelir Mi Sizce ?
-
Evet herkes kendi ütopyasını yaratsın şimdi olmuş konu. :) Bence dünyada olmayacak iş yoktur, bir bakarsınız ki PC kalkmış ve bambaşka birşey gelmiş, yani her şey olabilir ve Matrix'ten alıntı yapmayı uygun gördüm:
Başlangıcı olan her şeyin bir sonu vardır.
-
Sadece internete girmek için pc kullanan kitle için telefonlar pc yerini alabilir ama çok amaçlı kullanım ya da daha üst düzey işler için hiçbirzaman mobil bir cihaz pc yerini tutamaz. Mobil cihaz güçlenirse güçlensin her zaman mobil olmayan daha fazla alan kaplayan cihazlar daha stabil daha güçlü olacaktır. İnsanlığın her zaman için daha fazla güç arayışı içinde olmasını varsayarsak imkanı yok pclerin sonunun gelmesinin.
-
ltcelik bunu yazdı
PC sonuçta bir iş makinası..
İŞin bir de insan faktörü boyutu var.. laptop erhonomik açıdan bir facia ..ama kasalı bilgisayarların yerini montör bilgisaayrlar işgal edecektir..Ama kasa ölmez bence ..
Ancak Bence bundan sora atılması gereken adım görsel işitsel . duyusal nöral implantlara direk beyne bağlantı yapılması.. mnitörü hoparlörü çöpe atmak lazım , doğrudan görme bölgesine görüntü, duyma bölgesine ses , koku bölgesine koku göndermeli ki sanal gerçekliğin dibine vurulsun
Şimdi moda klavyeye takılabilir tablet. Takıyorsun klavyesine hop laptop. İşin bitti rahat kullanım için söküyorsun hop dokunmatik ekranda tablet.
-
bitmez ama evrilir. ileride(çok da ileride değil) bir telefon zaten orta bir bilgisayarın muadili özelliklere sahip olacak. masaüstü pc kasası ortadan kalkacak yerini cep telefonu ya da onun gibi ufak sistemler alacak. bunu istersen klavyeye tvye de bağlayableceksin. windowsphone böyle birşey yapmıştı sanırım ama nitelik olarak hala bir pc değil
düzenleme; yazdığımı okudum da, gelecekten gelmiş kadar emin yazmışım
BURAK_X tarafından 18/Nis/16 00:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben desktop pc den vazgeçeceğimi sanmıyorum. Ha laptop daha iyi fiyat performans sunarsa ve o doannımı içine sokabilirsem vazgeçebilirim anca o da pek mümkün değil
-
Bizim millet daha masaüstü pc yi kullanmakta zorlanıyor faceye tek girmeyi bilenler var devlet boyutunda bakarsak pc ile işi olanlar bile sadece lazım olan programı kullanmayı biliyor daha ileriye gidemiyor veya daha farklı bişi yapamıyor sence pc ile bu kadar uzakken nasıl bir gelişim beklenebilir veya buna alışması beklenir
-
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Asla ne pc ne microsoftun sonu gelmez.
Nokia gibi milyar dolarlık firma bile telefon işinden çekildikten sonra teknolojik konularda herşeyi beklerim.
-
mkyb bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
Nokia gibi milyar dolarlık firma bile telefon işinden çekildikten sonra teknolojik konularda herşeyi beklerim.
Nokia nın bitmesi çok beklenmedik oldu harbiden.Hatta beni biraz hüzünlendirmişti Nokia bittiğinde :D
Ama Nokia nın bitmesinin sebebi yanlış politikası oldu.Androide geçmek istemedi,yeni telefon modellerini milletin sevdiği şekilde çıkarmayınca falan yavaş yavaş popülerliği azaldı.
-
u235 bunu yazdımkyb bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
Nokia nın bitmesi çok beklenmedik oldu harbiden.Hatta beni biraz hüzünlendirmişti Nokia bittiğinde :D
Ama Nokia nın bitmesinin sebebi yanlış politikası oldu.Androide geçmek istemedi,yeni telefon modellerini milletin sevdiği şekilde çıkarmayınca falan yavaş yavaş popülerliği azaldı.
Microsoft da sanki böyle gidiyor :))
Cross-platform' u beceremezlerse, onlar da teknolojinin altında ezilip gidecek bence ama PC ile windows' un alakası yok. PC hiçbir zaman bitmez ama tablet' lerin ömrü sınırlı bence. Tıpkı netbook zırvalığı gibi onlar da yakında tükenicek, bence.