folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Pederin Elini Perte Çıkardım (Kırık, Çıkık Zedelenmeden Anlayan?)

Pederin Elini Perte Çıkardım (Kırık, Çıkık Zedelenmeden Anlayan?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Corona nedeniyle evde kaldığımız için sıkıntıdan babamla yine dalaşmaya başladık (70 yaşında ne zaman yan yana gelsek boğuşuruz el şakaları smackdown hareketleri falan), serçe parmağıyla benim işaret parmağımı ters çevirdi istiklal marşını tersten oku muhabbetleri falan dönüyor bende şaşırıyorum bi insan serçe parmağıyla nasıl bu kadar baskı uygulayabilir falan diye kurtulayım derken hafif baskı kurdum çat diye ses geldi parmağı baskı kurduğu istikametin tersine gitti.

İlk başta aha kırıldı falan diye söylenmeye başladı olayın şokuyla bi 2 dakika hissetmedi sonra ağrıyor falan dedi buz koyduk ne hikmetse ağrısı geçti. Parmağını elini hareket ettirebiliyordu adamın hiç bişeyi kalmadı. 2-3 saat sonra hafiften şişmeye başladı. Üstüne bir gün geçti bugün daha da şişmiş çok hafif morarma var fakat elini parmaklarını rahat hareket ettirebiliyor bütün işlerini rahat görebiliyor. Hatta benimle "Benim serçe parmağıma karşılık senin baş parmağını kırcam dikkat et kendine" diye dalga geçiyor.

Hastaneye gitsene amk çomarı falan demeye kalkmayın corona sebiyle kendide gitmek istemiyor bende götürmek istemiyorum. Kırık çıkık zedelenmeden anlayan varsa sizce nolmuştur evde ne şekilde bir tedavi uygulayabiliriz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

abi yerinde olsam yakındaki eczaneye gidip eczacının fikrini sorarak başlardım. 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek
    e2 bunu yazdı

Corona nedeniyle evde kaldığımız için sıkıntıdan babamla yine dalaşmaya başladık (70 yaşında ne zaman yan yana gelsek boğuşuruz el şakaları smackdown hareketleri falan), serçe parmağıyla benim işaret parmağımı ters çevirdi istiklal marşını tersten oku muhabbetleri falan dönüyor bende şaşırıyorum bi insan serçe parmağıyla nasıl bu kadar baskı uygulayabilir falan diye kurtulayım derken hafif baskı kurdum çat diye ses geldi parmağı baskı kurduğu istikametin tersine gitti.

İlk başta aha kırıldı falan diye söylenmeye başladı olayın şokuyla bi 2 dakika hissetmedi sonra ağrıyor falan dedi buz koyduk ne hikmetse ağrısı geçti. Parmağını elini hareket ettirebiliyordu adamın hiç bişeyi kalmadı. 2-3 saat sonra hafiften şişmeye başladı. Üstüne bir gün geçti bugün daha da şişmiş çok hafif morarma var fakat elini parmaklarını rahat hareket ettirebiliyor bütün işlerini rahat görebiliyor. Hatta benimle "Benim serçe parmağıma karşılık senin baş parmağını kırcam dikkat et kendine" diye dalga geçiyor.

Hastaneye gitsene amk çomarı falan demeye kalkmayın corona sebiyle kendide gitmek istemiyor bende götürmek istemiyorum. Kırık çıkık zedelenmeden anlayan varsa sizce nolmuştur evde ne şekilde bir tedavi uygulayabiliriz?

İlginçtir. Benim de sözlüm dün evde pilates yaparken kendi kendini ayak yüzük parmağını çatlatmış. Ayak parmakları elin aksine alçıya alınamadığı için dik tutacak bi aparat ile sabitledik parmağı. Ne kadar boş yere hastahaneye gidiyormuşuz her konuda. Virüs sayesinde farkettik bak bunu da.

Fotoğraf paylaşabilir misin hocam? Kırık çatlak ya da zedelenme diye yorum yapalım

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

Yaşına baktığımız zaman kırılması çok büyük ihtimal zaten şişmiş de ben olsam acıbadem benzeri üst seviye bir hastaneye götürürdüm.

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Hocam kızma bana ama aynı şey babamda olsa 1dk durmam acile götürürüm. belliki parmağına zarar vermişsin hemen babanı hastaneye götürmen gerekiyor. Gerçi virüs muhabbeti vs var ama ağrı vs çekiyorsa göstermen gerekir.

Edit: ara ambulansı yaşını söyle gelip evde tedavi yapsınlar

kafkavari tarafından 23/Mar/20 21:16 tarihinde düzenlenmiştir

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    kafkavari bunu yazdı

Hocam kızma bana ama aynı şey babamda olsa 1dk durmam acile götürürüm. belliki parmağına zarar vermişsin hemen babanı hastaneye götürmen gerekiyor. Gerçi virüs muhabbeti vs var ama ağrı vs çekiyorsa göstermen gerekir.

Edit: ara ambulansı yaşını söyle gelip evde tedavi yapsınlar

Ağrı vs yok hocam olsa arıcaz ama kendiside manyak mısın ne ambulansı meşgul etme insanları diyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek

112 155 156 lokasyonunuza göre arayıp durumu anlatın hocam. Bor hekim görsün. Geçmiş olsun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Eğer hastaneye gitmeyecekseniz annen sıvı yağ ile bir hamur yoğursun, yağlı hamuru babanın eline bir tülbentle sarın. Yağlı hamur çıkık varsa şişliği 1 gün içinde alır. Önceliğiniz tabi hastane olsun ama çatlak ya da kırık olmadığına inanıyorsanız çıkık için şişliği bu yolla indirebilirsiniz. Rahmetli babannem bu işlerden anlardı. Yağlı hamurun çok faydasını gördüm. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    herrero bunu yazdı

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Eğer hastaneye gitmeyecekseniz annen sıvı yağ ile bir hamur yoğursun, yağlı hamuru babanın eline bir tülbentle sarın. Yağlı hamur çıkık varsa şişliği 1 gün içinde alır. Önceliğiniz tabi hastane olsun ama çatlak ya da kırık olmadığına inanıyorsanız çıkık için şişliği bu yolla indirebilirsiniz. Rahmetli babannem bu işlerden anlardı. Yağlı hamurun çok faydasını gördüm. 

Sağolasın hocam denicez şimdi

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hastaneye gitmezsen diye yazıyorum  siyah zeytini çekirdeği ile birlikte kır ez  eline sar poşet geçir 1 gün tamamen kalsın akşamdan sabaha. benim küçükken elimde sıkıntı oldumu bunu yaparlardı mücuzevi şekilde iyileştirdi elim 1 günde 

Toplam Hit: 6630 Toplam Mesaj: 44
çıkık zedelenme kırık