Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??
-
Agalar selamın aleyküm bu aralar kim ağzını açsa piyasa durgun vs ben kendim de bir vodafone mağazasında mağaza müdürlüğü yapıyorum ve üst üste gelen aylar bize de vurdu mağazayı kapatıyoruz merak ettim aceba her yerde durum aynı mı ne olacak bu hal ??
-
vgozacik bunu yazdı
Agalar selamın aleyküm bu aralar kim ağzını açsa piyasa durgun vs ben kendim de bir vodafone mağazasında mağaza müdürlüğü yapıyorum ve üst üste gelen aylar bize de vurdu mağazayı kapatıyoruz merak ettim aceba her yerde durum aynı mı ne olacak bu hal ??
bizim fabrika 2029 a sipariş alıyor.
-
vgozacik bunu yazdı
hocam turkcell deyken ben 2014-2018 arası para basıyorduk aynısı vodafone için de geçerli sonra operatörler ve yönetim musluğu iyice kıstı gelir kâr azaldı
ama genel piyasa çok karışık 10 arkadaşımdan 4 tanesi iyi kazanıyor 3 ü iadere eder diyor kalanı kötü diyor sektörel bazda
bu sene küçük işletmeler ile otelleri vurdu biraz ama bakıyorsun ticaret dönmeye devam ediyor
-
PathfindeR00 bunu yazdıvgozacik bunu yazdı
Ne yapıyorsunuz??
Bizim 3-5 aylık daha işimiz var ama piyasa genel olarak ölü. -
Aleyküm selam.
Enflasyon>Hiperenflasyon>Stagflasyon. Devlet enflasyon için sert önlemler alıp, vergileri arttırdığı, kredileri büyük oranda durdurduğu için stagflasyon dönemindeyiz. Bu ekonomik kriz tablosunda gelirler erirken, temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları sürekli artar. Zam yapmak çözüm değil çünkü müşterinin alım gücü belli. Bir yere kadar zammı tolere edebilirler. Bir rakamdan sonra "hmm bu pahalıymış almasamda olur veya indirim bekleyeyim" der. Bizde enflasyon bir anda yükseldiğinden halkta bu para ayrımı biraz geç oldu. Pahalı olan şeyleri bile ucuz görüp aldılar tüketim çılgınlığı ve enflasyon iyice çoştu.
Esnaflar hep böyle devam edecek sandı. Şimdi ise vergiler bir yandan, mal sahibi kira diye bir yandan, faturalar bir yandan, elemanların sigortası, maaşı vs vs bir yandan... Açık konuşayım tüm masrafları çıktıktan sonra ortalama eline 90-100 bin TL geçmeyen adam esnafım demesin kendine. Boşa kürek çekiyordur. Kapatıp bir yerde maaşlı işe girsin. Hem sigortası yatar hemde mesaisi doldu mu ceketini alır çıkar hiç bir şey sikinde olmaz. Ama işte 30'undan sonra babası hariç birisinden emir almak, fırça yemek erkek adama fena koyuyor işte.
-
altın yükselmezse bu durgunluk devam eder... hükümetde yastık altına göz diktiği için su sıra baskılıyor.. gramın suan 7000 olması lazım ama yapmıyorlar..
-
15 yıllık esnaflığım var ekonomik krizi de hatırlıyorum hayal meyal bu kadar sıkıntı olmamıştı, ama istanbul da boş
-
Fotoğrafçıyım İstanbul için çevremdekiler de aynısını söylüyor. Millet tatilde, köyde, fındık topluyor, çay topluyor vs. Yaz düğün sezonu diye bilinir ama asıl düğün sezonu eylül gibi başlıyor. Millet takıdan olmamak için herkes tatilden dönsün düğünüme gelip takısını taksın diye düşünüyor. Öldük bittik bir durum yok kendi adıma ayı zararla falan kapatmıyorum yine kazanıyorum ama 1-2 ay önceye göre gelir daha düşük. Bizim sektör için bu aydan sonra okul kayıtları vs derken ufaktan hareketlenme başlar.
-
PathfindeR00 bunu yazdıvgozacik bunu yazdı
ne üretiyorsunuz hocu
-
Bir kere bu bir kriz değil onu kabullenmek ve farkında olmak lazım bu bir kontrollü fakirleştirme , türk halkını sefalete bilinçli sürükleme organizasyonu, böyle bir kriz şekli yok kriz dediğin herkesi etkiler , zengin kesim sürekli gelirini arttırmakta , şahsen bende dün emlakçı ile görüşüp işyerimi devretme kararı aldım 30 senelik bir işletme
-
DrKeworks bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıvgozacik bunu yazdı
ne üretiyorsunuz hocu
Pathfinder bu tip konularda hep muazzam bizim diyor hshsshsh